Dice Brewing

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Board&Dice
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Dice Brewing

Post autor: Board&Dice »

Zapraszamy również do śledzenia nas na naszym profilu gry na BGG. Ponieważ Dice Brewing będzie częścią kampanii na Kickstarterze DICE Brewing będziemy tam często publikować informację o postępach (szczególnie w kontekście kampanii).

http://boardgamegeek.com/boardgame/157322/dice-brewing
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Wydrukowaliśmy żetony i chyba zdecydowanie wygrywa tło żetonów w pierwszym rzędzie

Obrazek
Awatar użytkownika
lacki2000
Has thanked: 434 times
Been thanked: 240 times

Post autor: lacki2000 »

w pierwszym rzędzie tło chmielu i przypraw bardzo podobne (niebieskie). A kość w logo gry pod złym kątem względem rurek, odróżnia się negatywnie względem stylu pozostałych elementów.
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

lacki2000 pisze:w pierwszym rzędzie tło chmielu i przypraw bardzo podobne (niebieskie). A kość w logo gry pod złym kątem względem rurek, odróżnia się negatywnie względem stylu pozostałych elementów.
Właśnie też zauważyliśmy że po wydrukowaniu różnica między kolorami żetonów z chmielem i przyprawami jest nieznaczna (a przynajmniej niezauważalna) - trzeba będzie zmienić kolor.

Co do logo to jednak perspektywa zbyt odstaje od reszty i zauważyliśmy, że w samej kości, krawędzie zostały za bardzo zaokrąglone.
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Udało się przedostać z informacją o Dice Brewing, DICE BRewing z DICE+ i Kickstarterem do Forbesa Pierwszy Milion :)

http://pierwszymilion.forbes.pl/dice-br ... 3,1,1.html
Awatar użytkownika
Tycjan
Has thanked: 78 times
Been thanked: 64 times
Kontakt:

Post autor: Tycjan »

Na filmie można zobaczyć jak gra prezentuje się w akcji: http://piwneimperium.znadplanszy.pl/201 ... e-brewing/

# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Tycjan pisze:Na filmie można zobaczyć jak gra prezentuje się w akcji: http://piwneimperium.znadplanszy.pl/201 ... e-brewing/
Nagranie mocno spontaniczne, więc obiecujemy w najbliższym czasie nagrać dokładniejszy przebieg rozgrywki :wink:
Awatar użytkownika
Blacksad
Has thanked: 34 times
Been thanked: 9 times

Post autor: Blacksad »

Obejrzałem filmik i na pierwszy rzut oka gra ciekawie się prezentuje, pachnie i smakuje Feldem
A czy będzie jakaś objazdówka po miastach tak jak w przypadku PI? Fajnie byłoby zobaczyć grę na żywo np. w łódzkiej Piwotece :D
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Blacksad pisze:Obejrzałem filmik i na pierwszy rzut oka gra ciekawie się prezentuje, pachnie i smakuje Feldem
A czy będzie jakaś objazdówka po miastach tak jak w przypadku PI? Fajnie byłoby zobaczyć grę na żywo np. w łódzkiej Piwotece :D
Grę na pewno będzie można zobaczyć w maju we Wrocławiu i w Krakowie - Festiwal Dobrego Piwa we Wrocławiu oraz Krakowski Festiwal Piwa - na tych dwóch imprezach jesteśmy z prototypami Dice Brewing - Poznań również nie jest wykluczony :) na razie nie możemy nic do końca obiecać - maj będzie dość pracowity, chociażby z perspektywy Kickstartera i zbiórki dedykowanej dla gry mobilnej.

Ale Łódź, a zwłaszcza Piwotekę bardzo lubimy, więc kto wie... :wink:
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Tymczasem kilka informacji o grach DiceBrewing znajdziecie w nowym odcinku podcastu The Cardboard Jungle. Informacje o naszym projekcie rozpoczynają się w 01:15:55 min. Miłego słuchania.

Episode 34-Look Ma! Top of the World!!
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

A tak będą wyglądać karty już z ilustracjami. Każda receptura piwa będzie miała swoją charakterystyczną ilustrację nawiązującą do jej nazwy :)

Teraz receptury nabierają finalnych kształtów - uwielbiamy tę część :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Zapowiedź obu gier (Dice Brewing i DICE Brewing) na łamach Board Times
Zapraszamy do lektury.
Awatar użytkownika
rastula
Has thanked: 1276 times
Been thanked: 1326 times

Post autor: rastula »

zwykłe kostki ????

:|
Awatar użytkownika
Christoforos
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Christoforos »

rastula pisze:zwykłe kostki ????

To są zdjęcia prototypu, finalnie kostki mają być "specjalne".
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

rastula pisze:zwykłe kostki ????

Witamy

W grze nie planujemy customować K6 poprzez wprowadzanie wzornictwa na ściankach albowiem w tym tytule nie wnosiło to znacznych wartości jeżeli chodzi o mechanikę i nie chcieliśmy aby gracze dodatkowo musieli osobno zapoznawać się z symboliką kości. Duży nacisk postawiliśmy na interakcję i push luck i jest tutaj bardzo fajna kombinatoryka. Ta mechanika używająca zwykłe kości (z kropkami) bardzo fajnie działa i po grze Blue Prints czy Aliens Frontiers widać, że nie trzeba zawsze iść w customizacje co zwiększa cenę gry, a my chcemy ją ustawić na przystępnymi poziomie.

Planujemy customowe kości ale w naszym kolejnym tytule (już nie piwnym) :)

Natomiast nasze zwykle kostki nie bedą najtańsze i bardzo mocno będziemy tutaj stawiać na jakość wydania.
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Kolejny przykład karty receptury. Poprzednia była z kategorii "Tania" a teraz czas na "średnią" :). Podobają nam się ilustracje Piotra Uzdowskiego, który musi przygotować ich jeszcze wiele :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Karit
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post autor: Karit »

To moja osobista opinia, ale mam wrażenie że na kartach jest za dużo grafiki i te kostki (i inne informacje) trochę giną pośród innych kolorowych rzeczy.
Subiektywnie mówiąc - moje opinie o grach są w 100% obiektywne

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Karit pisze:To moja osobista opinia, ale mam wrażenie że na kartach jest za dużo grafiki i te kostki (i inne informacje) trochę giną pośród innych kolorowych rzeczy.
A co powiesz o samej czcionce z nazwą piwa - dostaliśmy info na FB, żeby pokusić się o jej modyfikację.
Awatar użytkownika
Rune
Kontakt:

Post autor: Rune »

Do całości wykonania czcionka wydaję się być taka "zwykła" i jest jeszcze dodatkowo nie wypośrodkowana, tak na moje szklane oko ;)
Przystanek Planszówka - przystań dla wszystkich planszówkowych rozbójników morskich.
Chcę zdobyć
Oddam za talary
Awatar użytkownika
Karit
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post autor: Karit »

Board&Dice pisze:
Karit pisze:To moja osobista opinia, ale mam wrażenie że na kartach jest za dużo grafiki i te kostki (i inne informacje) trochę giną pośród innych kolorowych rzeczy.
A co powiesz o samej czcionce z nazwą piwa - dostaliśmy info na FB, żeby pokusić się o jej modyfikację.
Czcionka jak dla mnie jest ok, szału może nie robi, ale tez za bardzo bym jej nie modyfikował, ważne aby była czytelna.
Subiektywnie mówiąc - moje opinie o grach są w 100% obiektywne

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
Galatolol
Has thanked: 682 times
Been thanked: 1100 times

Post autor: Galatolol »

Jeśli ten plusik przy monetce się pojawia za każdym razem, to dobrze byłoby go wyrzucić.
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Galatolol pisze:Jeśli ten plusik przy monetce się pojawia za każdym razem, to dobrze byłoby go wyrzucić.
W miejscu gdzie tym razem jest moneta pojawiają się wszystkie efekty, jakie otrzymujemy za uwarzenie danej receptury - w tym przypadku jest to liczba monet, pojawiają się też Punkty Mistrzostwa/Zwycięstwa, znaczniki żetonów, czy symbol K6.
Plusik oznaczał w naszym mniemaniu coś na zasadzie "dostajesz", ale faktycznie skoro jest to efekt jaki uzyskujemy, może warto przemyśleć ten symbol.
Rune pisze:Do całości wykonania czcionka wydaję się być taka "zwykła" i jest jeszcze dodatkowo nie wypośrodkowana, tak na moje szklane oko ;)
Karit pisze:
Board&Dice pisze:
Czcionka jak dla mnie jest ok, szału może nie robi, ale tez za bardzo bym jej nie modyfikował, ważne aby była czytelna.
Fakt :) oczywiście nie chcemy po drodze zgubić czytelności, ale też się zastanawiamy nad zmianą - Filip pokombinuje coś z czcionką, i jak przygotujemy pliki pod druk wersji testowych na najbliższe otwarte testy, na pewno zamieścimy przykładową kartę po modyfikacji.
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

A... Zapomnieliśmy o jednej ważnej informacji - zaczynamy otwarte testy Dice Brewing oraz pokaz wczesnego prototypu kilku mini-gier z wersji mobilnej DICE Brewing.
Już w najbliższą niedzielę będzie można przy 4 stołach zagrać w Dice Brewing na Wrocławskim Festiwalu Dobrego Piwa.

Zapraszamy wszystkich chętnych do rozegrania prototypu i pozostawienia nam swoich uwag.
Awatar użytkownika
tomuch
Has thanked: 172 times
Been thanked: 208 times

Post autor: tomuch »

Board&Dice pisze:A... Zapomnieliśmy o jednej ważnej informacji - zaczynamy otwarte testy Dice Brewing oraz pokaz wczesnego prototypu kilku mini-gier z wersji mobilnej DICE Brewing.
Już w najbliższą niedzielę będzie można przy 4 stołach zagrać w Dice Brewing na Wrocławskim Festiwalu Dobrego Piwa.
Będziecie od piątku?
Nie wiem, czy była już ta informacja: ile trwa partia razem z tłumaczeniem?
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
ODPOWIEDZ