Władca Pierścieni: Gra Karciana / The Lord of the Rings: The Card Game (Nate French)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Władca Pierścieni LCG - Gra Karciana
Czarnych jeźdźców zamówiłem dziś.
Tylko pytanie czy Galakta chciałaby, żeby te 50 sztuk zeszła z ich magazynów, czy wystarczy, że zejdzie z magazynów sklepów.
Tylko pytanie czy Galakta chciałaby, żeby te 50 sztuk zeszła z ich magazynów, czy wystarczy, że zejdzie z magazynów sklepów.
- poooq
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 77 times
Dodałem informację o akcji na Blogach Planszówkowych.
Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
Dzięki. Jestem prawie pewien że Twoją kopię już wcześniej zliczyłem. Właśnie dlatego też nie do końca jestem pewien liczb jakie przedstawiam.jax pisze:Też zakupiłem Czarnych Jeźdźców.
Dzięki doliczam Twoją kopię. Co do pytania - Galakta zlicza kopię schodzące z magazynów. Jest jednak spora szansa że jak ktoś kupuje teraz to sklep jeszcze domówi (np. w czasie akcji miało miejsce uzupełnienie zapasów w 3 trollach). Gorzej sprawa się będzie miała pod koniec akcji (powiedzmy od 15 do 21 maja), kiedy to sklepy mogą nie zdążyć domówić z Galakty (z podcastu 2 pionki wynika, że Galakta ma minimum logistyczne czyli wielkość minimalnego zamówienia - więc sklep może musieć poczekać aż jeszcze coś będzie potrzebować). Dlatego w ostatnim tygodniu będę sugerował zakup bezpośrednio w sklepie Galakty.gocho pisze:Czarnych jeźdźców zamówiłem dziś.
Niemniej jednak na potrzeby konkursu traktujemy każdy sklep równo. Nie ważne gdzie zamówisz - możesz wziąć udział w konkursie.
Dzięki!poooq pisze:Dodałem informację o akcji na Blogach Planszówkowych.
Kolekcja na BGG, sprzedam
Jestem (współ)autorem: Bitwa pod Grunwaldem, Ora et Labora, Proch i Stal, Metallum
Jestem (współ)autorem: Bitwa pod Grunwaldem, Ora et Labora, Proch i Stal, Metallum
- sqb1978
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 149 times
Proponuję jeszcze poinformować samą Galaktę o akcji.
Może docenią inicjatywe, coś pomogą, a może nawet zmienią zdanie odnośnie LOTR
Niemniej warto by było gdyby mieli świadomość, że coś się dzieje.

Sprzedam: nic
Za każdym razem przy publikacji nowej informacji o akcji, wrzucam link na tablicę Galakty na FB ale dotychczas żadnej reakcji. Trochę szkoda, bo chociaż teraz warto byłoby zapromowoać markę, jaką niewątpliwie jest Władca Pierścieni LCG. Nic to. Walczymy, a już o 12.00 nowy wpis 

Przystanek Planszówka - przystań dla wszystkich planszówkowych rozbójników morskich.
Chcę zdobyć
Oddam za talary
Chcę zdobyć
Oddam za talary
Galakta wie o akcji. Wszystkie informacje są na ich forum w wątku gdzie przedstawiciel wydawnictwa się wypowiadał, Rune wrzucił info o wszystkim na ich FB (jak sam napisał powyżej). Wiedzą. Natomiast myślę, że czekają co jesteśmy w stanie zrobić jako fani. Oni nie będą mieli środków na promocje gry, więc jeżeli sami tego nie zrobimy to za chwile okaże się, że nawet jeżeli wywalczymy drugą sagę to na tym się skończy.sqb1978 pisze:Proponuję jeszcze poinformować samą Galaktę o akcji.
Zresztą spójrzcie na drugi wpis Galakty w wyżej wspomnianym wątku:
Ja to biorę dosłownie: teraz gra jest w naszych rękach (w sensie promocji) i jeżeli sami nie rozpropagujemy jej na tyle aby sensownym było wydawanie Sagi to będzie ciężko o kolejne części. Dlatego teraz i po akcji promujcie grę, pokazujcie nieznającym, uczcie ich grać, recenzujcie, piszcie o niej i przede wszystkim grajcie.D.W. na forum galakty pisze:Czy zakup tych sztuk ma dla nas aż takie znaczenie finansowe? Nie, ale odpowie na pytanie ilu fanów tej serii jest wstanie się zmobilizować.
Po co w ogóle ten jakiś test z taką śmieszną ilością sprzedanych gier? Bo naprawdę, chcemy wydać ten dodatek ale dajcie nam jakikolwiek powód…
Wpis o konkursie opublikowany. Wpis i cały regulamin konkursu znajdziecie pod tym linkiem: http://przystanekplanszowka.pl/2014/05/ ... urs-2.html
Teraz ponownie prośba do Was o udostępnianie i linkowanie za co dziękujemy
Teraz ponownie prośba do Was o udostępnianie i linkowanie za co dziękujemy

Przystanek Planszówka - przystań dla wszystkich planszówkowych rozbójników morskich.
Chcę zdobyć
Oddam za talary
Chcę zdobyć
Oddam za talary
- Yavi
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 42 times
- Kontakt:
Wrzuciłem na Kocham planszówki na Facebooku 

Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Czy orientuje się ktoś z was może, czy istnieje szansa na dodruk "polowania na Golluma" w polskiej wersji językowej w najbliższym czasie?
Raczej o dodruk może być na tym etapie ciężko w związku z ogłoszeniem o zakończeniu wydawania zwykłych dodatków (choć cały nakład Polowania się sprzedał). Wprawdzie FFG będzie dodrukowywało ten dodatek w tym roku (chyba po raz drugi już o ile mnie pamięć nie myli), więc teoretycznie Galakta może wziąć w tym dodruku udział. Jeżeli chcesz być pewny to najlepiej pytaj bezpośrednio w Galakcie, ale ja bym radził zapolować na używkę zanim ceny polecą ostro w górę.ssaKoe pisze:Czy orientuje się ktoś z was może, czy istnieje szansa na dodruk "polowania na Golluma" w polskiej wersji językowej w najbliższym czasie?
Natomiast ja bym zachęcał do zakupu Czarnych Jeźdźców jako pierwszego dodatku do podstawki - zwłaszcza że dobrze działa nawet nie bez posiadania wcześniejszych rozszerzeń (możesz poczytać więcej na ten temat TUTAJ)
już do nich pisałem w zeszłym tygodniu, na razie bez odzewu. a na używkę poluję, na chwilę obecną z marnym skutkiem.
- Yavi
- Kontakt:
Będzie ktoś tak miły i odpowie na 3 pytanka?
1. Ile dodatków kolejnych w sadze (po Czarnych Jeźdźcach)?
2. Czy można łączyć CzJ bez problemu z innymi dodatkami (czy mając podstawkę i dwa małe pakiety można swobodnie dorzucać do tego karty z Jeźdźców)?
3. Jakie są poziomy trudności trzech scenariuszy z CzJ?
1. Ile dodatków kolejnych w sadze (po Czarnych Jeźdźcach)?
2. Czy można łączyć CzJ bez problemu z innymi dodatkami (czy mając podstawkę i dwa małe pakiety można swobodnie dorzucać do tego karty z Jeźdźców)?
3. Jakie są poziomy trudności trzech scenariuszy z CzJ?
Ad. 1 - w sumie ma być 6 (czyli 5 po Jeźdźcach)
Ad.2 - karty graczy można łączyć swobodnie między wszystkimi dodatkami, choć czasem ma to więcej sensu, a czasem mniej
Ad.3 - w instrukcji poziom trudności nie jest określony, ale czytałem, że scenariusze są dość trudne - sam jeszcze nie grałem
Ad.2 - karty graczy można łączyć swobodnie między wszystkimi dodatkami, choć czasem ma to więcej sensu, a czasem mniej

Ad.3 - w instrukcji poziom trudności nie jest określony, ale czytałem, że scenariusze są dość trudne - sam jeszcze nie grałem
All work and no play makes Jack a dull boy!
- Yavi
- Kontakt:
Ad. 2 - chodzi mi dokładnie o tego Froda i Pierścień, jak się to ma do innych scenariuszy. Czy nim można grać tylko w tej sadze?
Frodo i Pierścień tworzą odrębną sferę używana tylko w tej sadze (jak Bilbo i Pierścień w Hobbicie).
Oczywiście wg. oficjalnych zasad, zrobisz jak zechcesz.
Oczywiście wg. oficjalnych zasad, zrobisz jak zechcesz.

All work and no play makes Jack a dull boy!
Uff! Mam nadzieję, że blogerzy i właściciele serwisów nie znienawidzą mnie za to trollowanie ale kolejny raz powrzucałem linki odnośnie akcji Drużyna pierścienia potrzebuje wsparcia. Tym razem wszędzie wklejona informacja o konkursie. Oby jak najwięcej pudeł Czarnych Jeźdźców znalazło nowych właścicieli
Rozsyłajcie info o konkursie, bo nagrody zacne 

Chcę zdobyć
Oddam za talary
Chcę zdobyć
Oddam za talary
Dzisiejsza aktualizacja postępów naszej akcji będzie nieco później (lub jutro) bo mamy kilka niesamowitych rzeczy do ogłoszenia ale dogrywamy kilka szczegółów.
Powiem tylko tyle kto jeszcze nie kupił CJ niech zamawia jak najszybciej. A kto już zamówił niech dołącza do konkursu
Powiem tylko tyle kto jeszcze nie kupił CJ niech zamawia jak najszybciej. A kto już zamówił niech dołącza do konkursu

- poooq
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 77 times
Zaktualizowałem listę blogów wspierających akcję na blogiplanszówkowe.blogspot.com.
Gdybym kogoś przegapił to dajcie znać.
Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
- bubu
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Tak na marginesie- czy w związku z ilością uzbieranej kasy nie lepiej byłoby zmienić nagrodę- zamiast "małego" dodatku ufundować ten nadchodzący duży, o który walczycie?
Swoją drogą gratuluję akcji!
Swoją drogą gratuluję akcji!
- Muad'Dib
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 135 times
A po co fundować dodatek, który ludzie już kupili ?:)
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
Wielkie dzięki za aktualizacje. Sam zgubiłem Gram Niesbieskim i Borsuczy Warsztat.poooq pisze:Zaktualizowałem listę blogów wspierających akcję na blogiplanszówkowe.blogspot.com.
Pomysł świetny, ale nie chcę przetrzymywać pieniędzy ofiarodawców tak długo - bo do "Road Darkens" droga (:)) jeszcze długa nawet jeżeli akcja zakończy się sukcesem. Skoro Galakta teraz go tłumaczy to myślę że będzie dostępny dopiero za parę ładnych miesięcy.bubu pisze:Tak na marginesie- czy w związku z ilością uzbieranej kasy nie lepiej byłoby zmienić nagrodę- zamiast "małego" dodatku ufundować ten nadchodzący duży, o który walczycie?
- sqb1978
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 149 times
Na prośbę i w porozumieniu z Organizatorem Konkursu utworzyłem publiczne wydarzenie na Facebook'u.
Zapraszam do promowania w tym medium: można się zapisać i udostępniać.
https://www.facebook.com/events/1451433481766905/
Link na wykopie:
http://www.wykop.pl/link/1989802/wesprz ... urs-board/
Zapraszam do promowania w tym medium: można się zapisać i udostępniać.
https://www.facebook.com/events/1451433481766905/
Link na wykopie:
http://www.wykop.pl/link/1989802/wesprz ... urs-board/
Sprzedam: nic
Wracamy do podsumowań akcji "Drużyna Pierścienie potrzebuje wsparcia"
1. Promocja w mediach:
Blogi i serwisy
- Tekst główny na: LINK
- Board Times i Przystanek Planszówka oficjalnie patronują nam medialnie - powinni mieć/publikować najświeższe informacje (śledźcie proszę ich strony czy FB i linkujcie/lajkujcie wpisy na nasz temat)
- Zaproszenie do WP:LCG, Recenzja na planszówki we dwoje
- NEW Blogi Planszówkowe - prowadzą listę tekstów o naszej akcji. Tam powinna być najbardziej komletna lista (np. u nich dowiedziałem się o tekście na Borsuczym Warsztacie)
FB
Ja tam FB nie ogarniam ale masa się dzieje min.:
- GALAKTA dostrzegła nasze teksty
- znadplanszy.pl pisze o naszej akcji
- Konkurs ma swoje wydarzenie do którego dołączyło już sporo osób: LINK
2. AKTUALIZACJA Konkurs - Wystartował!. I powiem Wam że to co się stało jest niesamowite: dostajemy wciąż kolejne oferty nagród. W tej chwili oprócz dodatków sfinansowanych przez użytkowników forów (patrz niżej) mamy:
- Mariusz Gandzel zaofiarował grafiki pochodzące z gry wraz z autografem - Link do części z nich
- Bager's Nest zaofiarowało swoją grę 7 ronin
- Sklep Tropem Gier zaproponowało dodatek do WP:LCG (prawdopodobnie będzie to Hobbit: Góra i Dołem)
Wygrać będą mogli wszyscy którzy zakupili/zakupią dodatek CJ od 5 maja do 21 maja. Z powodów formalnych będzie konkurs (trzeba będzie wysłać oprócz potwierdzenia zakupu także hasło reklamowe dla WP:LCG) a nie losowanie jednak poproszę o pomoc w wyborze ofiarodawców więc każdy będzie miał szanse (bo każdy będzie oceniał wg swoich kryteriów).
Bardzo proszę wszystkich którzy spełniają warunki o przesyłanie zgłoszeń jak najwcześniej żebym nie utonął w e-mailach ostatniego dnia (zwłaszcza, że na adres konkursu spływają też zapytania, oferty etc.) - a nie chciałbym kogoś zgubić! Wszystkie szczegóły w regulaminie, ale jak ktoś przyśle wcześniej i czegoś będzie brakować to będę się kontaktował i przypominał!
NEW Ofiarodawcy:
Dzięki ofertom mojej i użytkowników - Schen, Kulgan, Zwieżak (forum galakta), Rune, godpuppet, sqb1978, Marvin, Muad'dib (forum gry-planszowe) mamy już łącznie 180 złotych na nagrody. Wielkie dzięki za wpłaty!
3. Postępy (na podstawie deklaracji na forach, trzeba pamiętać że faktyczna liczba powinna być wyższa jeżeli sklepy domawiają z Galakty więcej kopii)
Uwaga: powoli się gubię w tych liczbach, należy je traktować z przybliżeniem:
- forum gry planszowe.pl: 13
- AKTUALIZACJA forum galakta: 10
Jeżeli ktoś miałby czas policzyć to jeszcze raz od początku to byłbym wdzięczny.
4. Tekst/Recenzja - AKTUALIZACJA Wstępny artykuł przedstawiający WP:LCG poszedł - proszę o linkowanie/komentarz. Wprowadzenie do Czarnych Jeźdźców jest gotowe powiedziałbym w 90%. Problem polega na tym, że organizacja pochłania coraz więcej czasu. Także pomimo niesamowitego wsparcia ze strony Rune i Christoforos (czyli Przystanku Planszówka i Board Times) pisanie się ślamazarzy. Teraz jednak dostanie najwyższy priorytet. Link do roboczej wersji tekstu
5. Wsparcie sklepów -
- xjoy.pl - rabat na CJ - LINK
- NEW Tropem gier - rabat na CJ - LINK
- Pod koniec akcji (ostatni tydzień) będę sugerował zakupy w Galakcie żeby nie było opóźnienia w "zliczeniu" zakupu.
- NEW Board Times napisał do innych sklepów z prośbą o wsparcie (dzęki temu przybył Tropem Gier zarówno w promocjach jak i w nagrodach).
1. Promocja w mediach:
Blogi i serwisy
- Tekst główny na: LINK
- Board Times i Przystanek Planszówka oficjalnie patronują nam medialnie - powinni mieć/publikować najświeższe informacje (śledźcie proszę ich strony czy FB i linkujcie/lajkujcie wpisy na nasz temat)
- Zaproszenie do WP:LCG, Recenzja na planszówki we dwoje
- NEW Blogi Planszówkowe - prowadzą listę tekstów o naszej akcji. Tam powinna być najbardziej komletna lista (np. u nich dowiedziałem się o tekście na Borsuczym Warsztacie)
FB
Ja tam FB nie ogarniam ale masa się dzieje min.:
- GALAKTA dostrzegła nasze teksty
- znadplanszy.pl pisze o naszej akcji
- Konkurs ma swoje wydarzenie do którego dołączyło już sporo osób: LINK
2. AKTUALIZACJA Konkurs - Wystartował!. I powiem Wam że to co się stało jest niesamowite: dostajemy wciąż kolejne oferty nagród. W tej chwili oprócz dodatków sfinansowanych przez użytkowników forów (patrz niżej) mamy:
- Mariusz Gandzel zaofiarował grafiki pochodzące z gry wraz z autografem - Link do części z nich
- Bager's Nest zaofiarowało swoją grę 7 ronin
- Sklep Tropem Gier zaproponowało dodatek do WP:LCG (prawdopodobnie będzie to Hobbit: Góra i Dołem)
Wygrać będą mogli wszyscy którzy zakupili/zakupią dodatek CJ od 5 maja do 21 maja. Z powodów formalnych będzie konkurs (trzeba będzie wysłać oprócz potwierdzenia zakupu także hasło reklamowe dla WP:LCG) a nie losowanie jednak poproszę o pomoc w wyborze ofiarodawców więc każdy będzie miał szanse (bo każdy będzie oceniał wg swoich kryteriów).
Bardzo proszę wszystkich którzy spełniają warunki o przesyłanie zgłoszeń jak najwcześniej żebym nie utonął w e-mailach ostatniego dnia (zwłaszcza, że na adres konkursu spływają też zapytania, oferty etc.) - a nie chciałbym kogoś zgubić! Wszystkie szczegóły w regulaminie, ale jak ktoś przyśle wcześniej i czegoś będzie brakować to będę się kontaktował i przypominał!
NEW Ofiarodawcy:
Dzięki ofertom mojej i użytkowników - Schen, Kulgan, Zwieżak (forum galakta), Rune, godpuppet, sqb1978, Marvin, Muad'dib (forum gry-planszowe) mamy już łącznie 180 złotych na nagrody. Wielkie dzięki za wpłaty!
3. Postępy (na podstawie deklaracji na forach, trzeba pamiętać że faktyczna liczba powinna być wyższa jeżeli sklepy domawiają z Galakty więcej kopii)
Uwaga: powoli się gubię w tych liczbach, należy je traktować z przybliżeniem:
- forum gry planszowe.pl: 13
- AKTUALIZACJA forum galakta: 10
Jeżeli ktoś miałby czas policzyć to jeszcze raz od początku to byłbym wdzięczny.
4. Tekst/Recenzja - AKTUALIZACJA Wstępny artykuł przedstawiający WP:LCG poszedł - proszę o linkowanie/komentarz. Wprowadzenie do Czarnych Jeźdźców jest gotowe powiedziałbym w 90%. Problem polega na tym, że organizacja pochłania coraz więcej czasu. Także pomimo niesamowitego wsparcia ze strony Rune i Christoforos (czyli Przystanku Planszówka i Board Times) pisanie się ślamazarzy. Teraz jednak dostanie najwyższy priorytet. Link do roboczej wersji tekstu
5. Wsparcie sklepów -
- xjoy.pl - rabat na CJ - LINK
- NEW Tropem gier - rabat na CJ - LINK
- Pod koniec akcji (ostatni tydzień) będę sugerował zakupy w Galakcie żeby nie było opóźnienia w "zliczeniu" zakupu.
- NEW Board Times napisał do innych sklepów z prośbą o wsparcie (dzęki temu przybył Tropem Gier zarówno w promocjach jak i w nagrodach).