(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 46 times
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Potwierdzam. Dajcie znać do czego czytać instrukcje. Wezmę coś szybkiego bo będę koło 16:20
- walkingdead
- Has thanked: 277 times
- Been thanked: 683 times
AF i będziesz tłumaczyłPiehoo pisze:Potwierdzam. Dajcie znać do czego czytać instrukcje. Wezmę coś szybkiego bo będę koło 16:20

♀
- Wintermute
A to ja jeszcze namieszam i dorzuce kilka wisienek. Kumpel zwiozl do wawy - World of Warcraft i Descenta - ale pierwsza edycje, ktora jest bardziej wypasiona, ma lepsze zasady i jest bardziej grywalna. Moze wziac i wytlumaczyc zasady.walkingdead pisze:AF i będziesz tłumaczyłPiehoo pisze:Potwierdzam. Dajcie znać do czego czytać instrukcje. Wezmę coś szybkiego bo będę koło 16:20
Mi jest bez roznicy w co zagramy niech wiekszosc decyduje. A jak bedzie za duza rozbieznosc zeznan to na pierwszy ogien pojdzie pierwszy wybrany tytul

Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Planszową grę World of Warcraft też mam, polską wersję. Ale moim zdaniem wcześniej zaproponowane gry są bardziej interesujące 

- Rocy7
- Been thanked: 6 times
walkingdead pisze:World of Warcraft i Descenta - ale pierwsza edycje, ktora jest bardziej wypasiona, ma lepsze zasady i jest bardziej grywalna.
Wszystko zależy, ile mamy czasu i w co chce grać większość ja mogę być około 17 będę miał czas do 21 lub dłużej.
Preferuje Descent 1 edycje sporo dobrego słyszałem o tej grze choć Alien Frontiers też kusi.
A może Alien Frontiers+Dreadfleet?
AF+dodatek około 90 minut
Dreadfleet też coś zbliżonego

Ostatnio zmieniony 18 sie 2014, 20:12 przez Rocy7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wintermute
Przychylam sie do tej wersji. Kobyly - Descent i WoW zjechaly do Wawy na stale wiec jeszcze beda okazje.Rocy7 pisze:
A może Alien Frontiers+Dreadfleet?
AF+dodatek około 90 minut
Dreadfleet też coś zbliżonego
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Rocy7
W przypadku Alien Frontiers dodatek z 5 graczem nie został jeszcze oficjalnie wydany (oficjalna premiera w listopadzie) http://boardgamegeek.com/boardgameexpan ... outer-belt , ale gra jest dostępna print and play.
Zasady http://www.speedyshare.com/k77nr/Outer-Belt.pdf
Zasady http://www.speedyshare.com/k77nr/Outer-Belt.pdf
Hej, plotki o moim urlopie są przesadzone
...wprost przeciwnie, mam wrażenie, że robię na 2 etety..stąd w ten czwartek niestety odpadam nad czym bardzo ubolewam...
No i szkoda, że macie piątek zajęty na Firestorma, bo można by u mnie posiedzieć do późna - chyba, że skończycie szybciej to wtedy zapraszam
..ja w piątek pewnie na Tarchominie wyląduję około 19.00

No i szkoda, że macie piątek zajęty na Firestorma, bo można by u mnie posiedzieć do późna - chyba, że skończycie szybciej to wtedy zapraszam

- Wintermute
To tak jakbys mial urlop, ale od planszowekHakri pisze:Hej, plotki o moim urlopie są przesadzone...wprost przeciwnie, mam wrażenie, że robię na 2 etety..stąd w ten czwartek niestety odpadam nad czym bardzo ubolewam...

- Rocy7
Oki to kto bedzie w czwartek w co gramy i od ktorej?
Alien Frontiers z dodatkiem od 17:30?
1) Walkingdead
2) Pieho
3) Maxxx76
4) Wintermute
5) Rocy7
Lista rezerwowa
1) Szadol
Dreadfleet od 19?
1) Wintermute
2) Walkingdead
3) Rocy7
4) Szadol
ktos jeszcze ?
Alien Frontiers z dodatkiem od 17:30?
1) Walkingdead
2) Pieho
3) Maxxx76
4) Wintermute
5) Rocy7
Lista rezerwowa
1) Szadol
Dreadfleet od 19?
1) Wintermute
2) Walkingdead
3) Rocy7
4) Szadol
ktos jeszcze ?
Ostatnio zmieniony 20 sie 2014, 17:56 przez Rocy7, łącznie zmieniany 3 razy.
- Rocy7
Re: Odp: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Nie zapomnialem niestety AF jest nawet z dodatkiem tylko na 5 osob.Szadoł pisze:Zapomniałeś o mnie
- walkingdead
Będę od 17.30.
Jeśli Szadołowi bardzo zależy to mogę odstąpić miejsce przy AF, to mój egzemplarz gry, więc mogę zasiąść do niej przy innych okolicznościach.
Ale Dreadfleet nie odpuszczę
Jeśli Szadołowi bardzo zależy to mogę odstąpić miejsce przy AF, to mój egzemplarz gry, więc mogę zasiąść do niej przy innych okolicznościach.
Ale Dreadfleet nie odpuszczę

♀
Spoko, nie ma ciśnienia
Nie wiem jak jest przy 5 os, ale pamiętam że na 3 graczy AF kończy się całkiem szybko. Chyba nie będzie problemu zagrać parę razy ?

- Rocy7
Re: Odp: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
W teorii czesc osob moze pare razy zagrac w Alien Frontiers a reszta w tym czasie w Dreadfleet.Szadoł pisze:Spoko, nie ma ciśnieniaNie wiem jak jest przy 5 os, ale pamiętam że na 3 graczy AF kończy się całkiem szybko. Chyba nie będzie problemu zagrać parę razy ?
Mi pewnie AF wystarczy raz;)
Z tym ze wtedy Szadol albo musialbys pozniej sie pojawic, albo w miedzyczasie pyknac w cos innego.
Zobaczymy. Pewnie przed 18stą i tak się nie zjawię, ew wezmę coś krótkiego
- Wintermute
Ustawimy gorace krzeslo, gdzie kazdy co runde bedzie sie zmienial:)Szadoł pisze:Spoko, nie ma ciśnieniaNie wiem jak jest przy 5 os, ale pamiętam że na 3 graczy AF kończy się całkiem szybko. Chyba nie będzie problemu zagrać parę razy ?
Okazało się że jutro jest w firmie obowiązkowe zalanie pały czytaj "impreza integracyjna" więc wpadnie na krótko albo wcale.
- walkingdead
Słuchajcie, a ja mam sytuację kryzysową dziś, nie dam chyba rady.
Gdybyście chcieli AF to jest do odbioru na Tarcho.
Gdybyście chcieli AF to jest do odbioru na Tarcho.
♀
- Rocy7
Ja nie dam rady odebrac w rozsadnym czasie. Nadal sie pisze na Dreadfleet.
- Wintermute
Bede 17.15, od 17.30 mozna zaczac tlumaczenie zasad.Maxxx76 pisze:O której więc Dreadfleet?
- Wintermute
Kumpel moj wpadnie tez cos kolo tej godziny i ma wziac do plecaka Neuroshime albo kosciany Znak Starszych Bogow.
- walkingdead