Yep.Maxxx76 pisze:Udało się wyrwać z tamtej roboty? Gratuluję

Nie, ale teraz możemy wrócić do rozmów wiesz o czym..Maxxx76 pisze:Rozumiem, że moje ptysie się nie odezwały? Lamerzy jedni...
Wyzdrowiej chlopaku i bedziemy myslec. Ja nie planuje nic ponad weekend, bo potem przychodzi rzeczywistosc i weryfikuje plany, ktore poczynie...Rocy7 pisze:Dobra kiedy i co gramy i w jakiej kolejności?![]()
Aktualnie w kolejce oczekują:
1) Alien Frontiers + dodatek(Walkingdead)
2) Pan Lodowego Ogrodu (Rocy7)
3) Middle Earth Quest (Wintermute)
Do następnego tygodnia pewnie wyzdrowieje, mogę grać po 17 w tygodniu oraz weekend pewnie będę miał wolny.
Gdzie, kiedy? Czwartek, Piatek po 17 Padbar?
W pierwszym zdaniu powinno być "na torze inicjatywy"."Na torze reputacji umieszczane są okrągłe znaczniki na pierwszym polu toru znaczników inicjatywy.(11) Znaczniki graczy muszą być umieszczone w takiej samej kolejności jak na torze reputacji. W ten sposób ustalona jest kolejność graczy na pierwszą turę. Pierwszy będzie gracz, którego znacznik jest na górze stosu. Na torze reputacji mamy odwrotną sytuacją i gracz, którego znacznik znajduje się na dole stosu ma najlepszą reputację"
To bedzie ciekawa rozgrywka:)Rocy7 pisze:To pierwsze, poza tym sa bledy w instrukcji.
Ona gwalci moje oczy:) Chyba Rocy bedzie musial duuuzo tlumaczycLudwi$ pisze:Hej,
Może angielska wersja instrukcji jest bardziej zrozumiała/czytelna:)
Pozdro
Ludwi$
Oki to próbujemy grać opierając się na tej skopanej instrukcji? (sporo ogarniam, ale nie 100%;/), czy coś innego (Alien Frontiers / Middle Earth Guest / Level 7) i czekamy aż RedImp zrobi filmik z zasadami?Wintermute pisze:Ona gwalci moje oczy:) Chyba Rocy bedzie musial duuuzo tlumaczyc
zakwas pisze:
Jestem po trzech partiach, z czego dwóch pełnych, dogranych do końca.
Gra jest niesamowicie wymagająca! Jest sporo czynników do ogarnięcia, trzy tory na które trzeba uważać, można zmieniać kolejność wykonywania akcji, co też wpływa niemiłosiernie na rozgrywkę i można psuć szyki innym ustawiająć np. Kruczego cienia na początku, albo dając czynienie na koniec, a ruch jednostek przed ich werbowaniem. Jednym słowem - kombinowania "fchuj".
Niestety, instrukcja jest napisana tragicznie (ale to już wszyscy wiemy) i z każdą rozgrywką przybywa pytań, bo ilość kombinowania naprowadza na różne tory myślenia i wyszukiwania rozwiązań zgodnych z instrukcją, bo nie zabronionych, ale też nie opisanych w ogóle.
Rozgrywki długie. W dwie osoby graliśmy jedną prawie trzy godziny, drugą, z mnóstwem kłótni o zasady i grzebaniem w instrukcji - prawie cztery! Nie jest to czas docelowy, bo sporo rzeczy można robić szybciej jak się nabierze wprawy, ale myślę, że w czterech graczy, dwie godziny trzeba zarezerwować (na zaawansowane już rozgrywki) minimum.
Ogólnie na plus, drażni instrukcja i małe babolki
znaczy ryzykujemy ?Wintermute pisze:Abstrahujac od instrukcji, ja sadze, ze to gra na sobote, nie na tygodniowy wieczor. Z tlumaczeniem zasad w 4h sie nie zamkniemy...
Ale co mi tam, najwyzej sie zraze
No w weekend to mozna zrobic podejscie drugie do CoC. Ale to kolo srody sie okresle, bo ostatnio w robocie mam pozar w burdelu i weekendy spedzam pracujaco...Rocy7 pisze:znaczy ryzykujemy ?Wintermute pisze:Abstrahujac od instrukcji, ja sadze, ze to gra na sobote, nie na tygodniowy wieczor. Z tlumaczeniem zasad w 4h sie nie zamkniemy...
Ale co mi tam, najwyzej sie zraze, bo ten weekend mam wolny jakby co, więc w tygodniu można w coś innego.
Jestem za choc to tez dluga gra. Moge zasady ogarnac i wyjasnic, ale nie chce grac Sauronem:PMaxxx76 pisze:Jeśli nie PLO, to może ME Quest?
Przytaszcze, ja moge byc SauronemRocy7 pisze:Jestem za choc to tez dluga gra. Moge zasady ogarnac i wyjasnic, ale nie chce grac Sauronem:PMaxxx76 pisze:Jeśli nie PLO, to może ME Quest?
Wintermute egzemplarz przytaszczysz?