Dice Brewing
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Board&Dice
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Dice Brewing
W standardowej wersji gry i instrukcji maty jak i dodatkowe zdolności nie występują. Są one elementem dodatkowym, który pojawia się w grze wraz z matami urozmaicając rozgrywkę. Jeżeli zależy Ci na cenie nie musisz przejmować się matami. Natomiast bardzo nam zależało nam aby ten pre-order był naprawdę atrakcyjny dlatego zdecydowaliśmy się umieścić w cenie standardowej 4 maty graczy, które będą tego warte
. Dla tych, którzy się zdecydują na wersję bez dodatków, maty będzie można osobno dokupić po pre-orderze (komplet 4 mat za 29 zł).

- Board&Dice
- Kontakt:
Warto posłuchać naszego nowego świeżego vloga - mówimy tam o tym jak duży udział w pre-orderze odgrywa BoardGameGeek (jeżeli chodzi o ilość zamówień użytkowników tego serwisu w tygodniu po starcie pre-orderu).
http://boardtime.pl/2014/09/vlog-3-boar ... ctwie.html
http://boardtime.pl/2014/09/vlog-3-boar ... ctwie.html
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
Board&Dice pisze:W standardowej wersji gry i instrukcji maty jak i dodatkowe zdolności nie występują. Są one elementem dodatkowym, który pojawia się w grze wraz z matami urozmaicając rozgrywkę. Jeżeli zależy Ci na cenie nie musisz przejmować się matami. Natomiast bardzo nam zależało nam aby ten pre-order był naprawdę atrakcyjny dlatego zdecydowaliśmy się umieścić w cenie standardowej 4 maty graczy, które będą tego warte. Dla tych, którzy się zdecydują na wersję bez dodatków, maty będzie można osobno dokupić po pre-orderze (komplet 4 mat za 29 zł).
a jaka wersja jest dostępna w planszostrefie w przedsprzedaży ?
po rabatach miałbym grę za 66 zł i pewnie darmową wysyłka , bo często tam kupuję - czyli ponad 30 zł mniej niż zapłaciłem na waszej stronie?
nie chciałbym kłaść się z poczuciem, że aż tak przepłaciłem

edit "mniej" oczywiście...
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2014, 13:28 przez rastula, łącznie zmieniany 1 raz.
- Board&Dice
- Kontakt:
W planszostrefie.pl jest wersja bez 4 mat
wersja z matami tylko w naszej przedsprzedaży. W planszostrefie jest gra + 6 kart bonusowych

- KubaP
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 487 times
W Planszostrefie jest podstawowa,rastula pisze:Board&Dice pisze:W standardowej wersji gry i instrukcji maty jak i dodatkowe zdolności nie występują. Są one elementem dodatkowym, który pojawia się w grze wraz z matami urozmaicając rozgrywkę. Jeżeli zależy Ci na cenie nie musisz przejmować się matami. Natomiast bardzo nam zależało nam aby ten pre-order był naprawdę atrakcyjny dlatego zdecydowaliśmy się umieścić w cenie standardowej 4 maty graczy, które będą tego warte. Dla tych, którzy się zdecydują na wersję bez dodatków, maty będzie można osobno dokupić po pre-orderze (komplet 4 mat za 29 zł).
po rabatach miałbym grę za 66 zł i pewnie darmową wysyłka , bo często tam kupuję - czyli ponad 30 zł więcej niż zapłaciłem na waszej stronie?
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2014, 13:24 przez KubaP, łącznie zmieniany 1 raz.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
- Board&Dice
- Kontakt:
Jest podstawa + 6 bonusowych kart efektówKubaP pisze:W Planszostrefie jest podstawowa, bez bonusów.rastula pisze:Board&Dice pisze:W standardowej wersji gry i instrukcji maty jak i dodatkowe zdolności nie występują. Są one elementem dodatkowym, który pojawia się w grze wraz z matami urozmaicając rozgrywkę. Jeżeli zależy Ci na cenie nie musisz przejmować się matami. Natomiast bardzo nam zależało nam aby ten pre-order był naprawdę atrakcyjny dlatego zdecydowaliśmy się umieścić w cenie standardowej 4 maty graczy, które będą tego warte. Dla tych, którzy się zdecydują na wersję bez dodatków, maty będzie można osobno dokupić po pre-orderze (komplet 4 mat za 29 zł).
po rabatach miałbym grę za 66 zł i pewnie darmową wysyłka , bo często tam kupuję - czyli ponad 30 zł więcej niż zapłaciłem na waszej stronie?
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
- Board&Dice
- Kontakt:
Jakiś czas temu wysyłaliśmy wam instrukcję jeszcze w wersji przed korektą i składzie teraz puszczamy podgląd na parę stron by zajrzeć jak instrukcja nabiera rumieńców, które nadaje jej Piotrek.

Nie chodzi tylko o cenę, chociaż pewnie jeszcze pojawią się dobre okazje na grę w popularnych sklepach. Takie maty często nie są specjalnie potrzebnie, a zajmują znacznie więcej miejsca na stole, niż gra bez nich. Wygląda jednak na to, że tutaj się bez nich nie obejdzie, żeby zagrać z dodatkowymi zasadami.Board&Dice pisze:W standardowej wersji gry i instrukcji maty jak i dodatkowe zdolności nie występują. Są one elementem dodatkowym, który pojawia się w grze wraz z matami urozmaicając rozgrywkę. Jeżeli zależy Ci na cenie nie musisz przejmować się matami. Natomiast bardzo nam zależało nam aby ten pre-order był naprawdę atrakcyjny dlatego zdecydowaliśmy się umieścić w cenie standardowej 4 maty graczy, które będą tego warte. Dla tych, którzy się zdecydują na wersję bez dodatków, maty będzie można osobno dokupić po pre-orderze (komplet 4 mat za 29 zł).
- Board&Dice
- Kontakt:
Kolejarz pisze:Nie chodzi tylko o cenę, chociaż pewnie jeszcze pojawią się dobre okazje na grę w popularnych sklepach.
Mamy taką nadzieję

Tak. maty zostały zaprojektowane w taki sposób, aby wprowadzały unikalne elementy do mechaniki gry (podobnie jak dodatkowe karty. Jest to coś na zasadzie dodatku, czy rozszerzenia gry.Kolejarz pisze:Takie maty często nie są specjalnie potrzebnie, a zajmują znacznie więcej miejsca na stole, niż gra bez nich. Wygląda jednak na to, że tutaj się bez nich nie obejdzie, żeby zagrać z dodatkowymi zasadami.
Mały zielony Chmielik chyba powinien odstawić już to piwko bo mu się język plącze.
Tak sobie zacząłem resztę tekstu skanować i:
w rozdziale elementy gry, pod niebieską kostką ucięło "e" w piwowarskie;
w opisie "żeton pierwszeństwa", "wszyscy piwowarzy otrzymują po jednym żetonie nasion a" - spacja chyba zbędna
Chmielu napisał też "zostac", zmiast "zostać"
I to wszystkie kosmetyczne niedociągnięcia jakie widzę.
Edit:Chmielik pisze: "po wykozystaniu"
Tak sobie zacząłem resztę tekstu skanować i:
w rozdziale elementy gry, pod niebieską kostką ucięło "e" w piwowarskie;
w opisie "żeton pierwszeństwa", "wszyscy piwowarzy otrzymują po jednym żetonie nasion a" - spacja chyba zbędna

Chmielu napisał też "zostac", zmiast "zostać"

I to wszystkie kosmetyczne niedociągnięcia jakie widzę.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2014, 23:34 przez SaszaPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje gry: Board Game Geek.
Poszukuję Kilku tytułów - sprawdź!
S/W:CampRoskilde i inne (chętniej wymienię)
If you don't know where you're going, any road will get you there.
Poszukuję Kilku tytułów - sprawdź!
S/W:CampRoskilde i inne (chętniej wymienię)
If you don't know where you're going, any road will get you there.
- Board&Dice
- Kontakt:
No to chłopak "zabalował", zaraz wzywamy na dywanik i nagana z wpisem do aktSaszaPL pisze:Mały zielony Chmielik chyba powinien odstawić już to piwko bo mu się język plącze.
Chmielik pisze: "po wykozystaniu"

Dzięki za ten donosik

- Board&Dice
- Kontakt:
Dzięki bardzo! zapoznaliśmy się już z nimiLothrain pisze:Napisałem PW, bo trochę małych rzeczy jeszcze widzę.

- Tycjan
- Has thanked: 78 times
- Been thanked: 64 times
- Kontakt:
http://boardanddice.znadplanszy.pl/2014 ... ia-prosta/
Polska instrukcja jest już dostępna w wersji praktycznie ostatecznej

# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
- Maciek Mazgaj
- Board&Dice
- Kontakt:
Technicznie wygląda to tak: W pudełku znajdziesz 44 karty w formacie brydżowym (8,7cm x 5,7cm), materiał: płótnowany papier karciany (spielkarton) 300g, druk; obustronnie uszlachetnione lakierem.Maciek Mazgaj pisze:Witam!
A jaki będzie rozmiar kart![]()
- Board&Dice
- Kontakt:
Tycjan dobrze podkreślił, że w prawie ostatecznej - szukamy ostatnich chochlików, błędów, literówek, więc z góry dziękujemy za wszelkie wskazania.Tycjan pisze:http://boardanddice.znadplanszy.pl/2014 ... ia-prosta/
Instrukcja jeszcze przechodzi przez ostatnie sito korekty i redakcji, ale Wszelkie Wasze uwagi są dla nas bardzo cenne.
- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
Szczerze mówiąc nie za dobrze mi się czyta instrukcję przez wybraną czcionkę. Naprawdę polskie litery muszą być mniejsze, żeby się "ogonki" mieściły? Mimo przystępnej treści wzrok się męczy. Przynajmniej mój.
Coś w tym jest, bo mi również ciężko było przebrnąć, chociaż bardzo byłem ciekawy samej treści.
Przystanek Planszówka - przystań dla wszystkich planszówkowych rozbójników morskich.
Chcę zdobyć
Oddam za talary
Chcę zdobyć
Oddam za talary
- Blacksad
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 9 times
Potwierdzam, ma się wrażenie jakby tekst był jakby to powiedzieć... rozwlekły? Widać znaczne odstępy między literami, po prostu nieprzyjemnie się to czyta - Panowie pomyślcie nad zmianą czcionki.Rune pisze:Coś w tym jest, bo mi również ciężko było przebrnąć, chociaż bardzo byłem ciekawy samej treści.
Druga sprawa - czy wrzucicie jakieś zdjęcie poglądowe mat dla graczy, mam na myśli te w wersji rozszerzonej?

Edit
Po ściągnięciu, instrukcja inaczej wygląda, na pewno lepiej, nie wiem czy to nie wina chmury (box), że czcionka jest tak rozstrzelona.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2014, 00:16 przez Blacksad, łącznie zmieniany 2 razy.
- Board&Dice
- Kontakt:
Co do zmian - oczywiście zbieramy uwagi i postaramy się jak najwięcej uwzględnić.Blacksad pisze:Potwierdzam, ma się wrażenie jakby tekst był jakby to powiedzieć... rozwlekły? Widać znaczne odstępy między literami, po prostu nieprzyjemnie się to czyta - Panowie pomyślcie nad zmianą czcionki.Rune pisze:Coś w tym jest, bo mi również ciężko było przebrnąć, chociaż bardzo byłem ciekawy samej treści.
Druga sprawa - czy wrzucicie jakieś zdjęcie poglądowe mat dla graczy, mam na myśli te w wersji rozszerzonej?
Maty natomiast zostaną zaprezentowane najpóźniej do końca przyszłego tygodnia - to jest deadline nie do przekroczenia.
- Board&Dice
- Kontakt:
No do wrzucamy najświeższą wersję instrukcji w PL (jeszcze trwają finalne korekty, ale to już prawie to)
PLIK do pobrania
A... plik jest tym razem znacznie lżejszy
PLIK do pobrania

- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
Łaska boskaBoard&Dice pisze:No do wrzucamy najświeższą wersję instrukcji w PL (jeszcze trwają finalne korekty, ale to już prawie to)
PLIK do pobrania

- Board&Dice
- Kontakt:
Śliczne dzięki za uwagi, Tobie i wszystkim tym, którzy na PW przesłali swoje komentarze.Lothrain pisze:Łaska boskaBoard&Dice pisze:No do wrzucamy najświeższą wersję instrukcji w PL (jeszcze trwają finalne korekty, ale to już prawie to)
PLIK do pobrania
A... plik jest tym razem znacznie lżejszyPoszło jak zwykle PW, żeby tu nie śmiecić. Do roboty przez Was wstać nie będę mógł
A TUTAJ poprawiona wersja polskiego manuala.