[Warszawa] Weekendowe planszówki w podWieczorki poRanki
Re: [Warszawa] Weekendowe planszówki w podWieczorki poRanki
A czy 4 października nie ma planszówek na narodowym? 

- Paskudnik
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 3 times
Są, ale na razie się nie wybierałem (co nie oznacza, że tam nie pójdę
)

Nie gram w gry, których nie lubię a lubię tylko te gry, w które już grałem :P
Impreza planszówkowa:-) powinni mieć już informacje na swojej stronie 

Dziś w 4 osoby wygraliśmy w Robinsona
Stos zapalony, statek po nas przypłynął:-)
Później przyszedł czas na Hanabi i prawie przegraliśmy, aż się okazało, że talia była niekompletna. Werdykt mógł być tylko jeden: talia przegrała walkowerem
A miejsce bardzo fajne
Polecam 

Później przyszedł czas na Hanabi i prawie przegraliśmy, aż się okazało, że talia była niekompletna. Werdykt mógł być tylko jeden: talia przegrała walkowerem

A miejsce bardzo fajne

Z chęcią zobaczę tą imprezę.... to co, gramy 21 czy kiedyś indziej?
- Paskudnik
Ja jestem w stanie zarezerwować termin (tak max. do 20-tej, bo potem impreza ;P)

tylko co ta gra ma wspólnego z Robinsonem Crusoe? - To pytanie już na zawsze pozostanie bez odpowiedziMaxxx76 pisze:Dziś w 4 osoby wygraliśmy w RobinsonaStos zapalony, statek po nas przypłynął:-)

No i mnich ma ze sobą książke Robinson Crusoe (I w poprzedniej grze najwyraźniej, wielki drewniany krzyż +6 przeciw bestiom
)

- Paskudnik
No, to się zgadza - a na niej skład komandosów 

Hm, wulkan tak, kanibale też, ale tych komandosów nijak nie znalazłem 

Tak się bawią piękni, inteligętni i czytający forum ludzie :^) (którzy utkneli na bezludnej wyspie, po środku wielkiej metropolii jaką jest Warszawa).

(Kurcze, że też się nie załapałem na zdjęcie, będąc po drugiej stronie aparatu, a też chcę być piękny i inteligętny :^) )

(Kurcze, że też się nie załapałem na zdjęcie, będąc po drugiej stronie aparatu, a też chcę być piękny i inteligętny :^) )
- Paskudnik
Re: [Warszawa] Rozwijający sie nowy lokal z planszówkami
Dziękuję za dzisiejsze partie - wszystkie gry mi się podobały 
Co do Magii i Miecza w niedzielę - proponuję wstępnie 13:00 (wszyscy zdążą zjeść obiad/śniadanie?), ew. może być 14:00 (trzeba liczyć ok. 4 godzin na grę). Jeśli dopisze Maxxx i koleżanka mintir, to mamy komplet. Ewentualnie jakichś rezerwistów mogę dopisać, tylko pod warunkiem że będzie to osoba bez nerwic natręctw, na których cierpią elementy gry ;>

Co do Magii i Miecza w niedzielę - proponuję wstępnie 13:00 (wszyscy zdążą zjeść obiad/śniadanie?), ew. może być 14:00 (trzeba liczyć ok. 4 godzin na grę). Jeśli dopisze Maxxx i koleżanka mintir, to mamy komplet. Ewentualnie jakichś rezerwistów mogę dopisać, tylko pod warunkiem że będzie to osoba bez nerwic natręctw, na których cierpią elementy gry ;>
rzuć tą pracę w cholerę i dołączaj do nasMaxxx76 pisze:Co ja bym dał za kawkę o 9 na wyspie Robinsona

- garg
- Has thanked: 1777 times
- Been thanked: 1274 times
Ja też dziękuję za wszystkie cztery partie: Flinke Pinke, Qwixx karciany, Aber bitte mit Sahne i Prosperity. Kolejno: wygrana, wygrana, wygrana, przegrana. Ale ta ostatnia przegrana była w jedyny poważny tytuł, więc chyba bilans się równoważy
.
Wszystkie cztery rozgrywki bardzo udane i dziękuję Paskudnikowi za miłe towarzystwo. Przy okazji chciałem się podzielić na forum ciekawostką - to już moja czwarta partia w Prosperity, ale pierwsze dwie grałem w trybie "hardcore" tzn. w swojej kolejce gracz mógł wykonać JEDNĄ zamiast DWÓCH akcji. Wyniki były wtedy w okolicach 25 punktów, ale i tak mi się podobało
. Dzisiaj graliśmy już poprawnie i przegrałem 45-46, ale z każdą rozgrywką gra podoba mi się coraz bardziej.
Bardzo miło spędzone 2,5 godziny. Mam nadzieję na powtórkę i zapraszam więcej osób. W końcu liczba dwuosobówek i gier dobrze działających na dwie osoby jest w mojej kolekcji duża, ale skończona
. No i wreszcie, po dwuletnim poście, byłem na spotkaniu planszówkowym
.

Wszystkie cztery rozgrywki bardzo udane i dziękuję Paskudnikowi za miłe towarzystwo. Przy okazji chciałem się podzielić na forum ciekawostką - to już moja czwarta partia w Prosperity, ale pierwsze dwie grałem w trybie "hardcore" tzn. w swojej kolejce gracz mógł wykonać JEDNĄ zamiast DWÓCH akcji. Wyniki były wtedy w okolicach 25 punktów, ale i tak mi się podobało

Bardzo miło spędzone 2,5 godziny. Mam nadzieję na powtórkę i zapraszam więcej osób. W końcu liczba dwuosobówek i gier dobrze działających na dwie osoby jest w mojej kolekcji duża, ale skończona

Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
Paskudnik pisze:Dziękuję za dzisiejsze partie - wszystkie gry mi się podobały
rzuć tą pracę w cholerę i dołączaj do nasMaxxx76 pisze:Co ja bym dał za kawkę o 9 na wyspie Robinsona
A mnie liczysz jako 1 czy jako 2?

- Paskudnik
Ciebie jako 1 +1mintir pisze:A mnie liczysz jako 1 czy jako 2?

Re: Odp: [Warszawa] Weekendowe planszówki w podWieczorki poR
Magia i miecz w sensie talizman, czy normalna magia i miecz? Jeśli chcecie, to moge przynieść starą edycję z dodatkami.Paskudnik pisze:Co do Magii i Miecza w niedzielę - proponuję wstępnie 13:00 (wszyscy zdążą zjeść obiad/śniadanie?), ew. może być 14:00 (trzeba liczyć ok. 4 godzin na grę). Jeśli dopisze Maxxx i koleżanka mintir, to mamy komplet.
+
+ (BGG)
Myślę, że możemy kogoś jeszcze dokooptować zwłaszcza, że moja koleżanka nie jest jeszcze pewna czy może przyjść 

Potwierdzam, jutro 13:00 w knajpie z tematu, przybędę w dwóch osobach 

- Paskudnik
Na wszelki wypadek potwierdzam, że też będę 

Witam.
Troche późno ze zdjęciami, ale w końcu mi się udało je zgrać z aparatu, zatem przedstawiam jak to ludzie się "męczyli" w Magie i Miecz :^P

Oraz potem troszke relaksu przy gilotynie

Warto pamiętać, że jutro są planszówki na narodowym (na które się mam zamiar wybrać).
A jako, że jesteśmy w miare nie daleko, to jak już sie nagracie, zapraszam na jakąś przekąskę i kontynuacje gier w kawiarni :^)
Przy okazji będzie można u nas wziąść udział w konkursie Korona Smakosza i potencjalnie wygrać nagrody sponsorowane przez organizatorów plebiscytu (plus skorzystać z tańszych cen na tarte, tortille, kawe wiśniową z białą czekoladą i/lub orzeźwiającego rooibosa Fresh Red)
Troche późno ze zdjęciami, ale w końcu mi się udało je zgrać z aparatu, zatem przedstawiam jak to ludzie się "męczyli" w Magie i Miecz :^P

Oraz potem troszke relaksu przy gilotynie

Warto pamiętać, że jutro są planszówki na narodowym (na które się mam zamiar wybrać).
A jako, że jesteśmy w miare nie daleko, to jak już sie nagracie, zapraszam na jakąś przekąskę i kontynuacje gier w kawiarni :^)
Przy okazji będzie można u nas wziąść udział w konkursie Korona Smakosza i potencjalnie wygrać nagrody sponsorowane przez organizatorów plebiscytu (plus skorzystać z tańszych cen na tarte, tortille, kawe wiśniową z białą czekoladą i/lub orzeźwiającego rooibosa Fresh Red)
No bez jaaaaaj, tylko dwa dodatki?Jasper pisze:Witam.

+ (BGG)
- Paskudnik
jakie tam dwa? Karty były z wszystkich, a do Kosmicznej Otchłani / Jaskini jeszcze nikt nie zdążył po prostu wejśćSeeM pisze:No bez jaaaaaj, tylko dwa dodatki?Jasper pisze:Witam.
Troche późno ze zdjęciami, ale w końcu mi się udało je zgrać z aparatu, zatem przedstawiam jak to ludzie się "męczyli" w Magie i Miecz :^PAle miło, że gra jest jeszcze grana, bo na to zasługuje. Egzemplarz widzę w pięknym stanie, gratulacje dla właściciela.