(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Jutro Burning Suns w Padbarze. Mamy komplet graczy dolacza do nas Marta i Bartek.
Bede po 17 rozkladal gre, dobrze byloby zaczac z zasadami tak 17:30-45.
Musze pogadac z tworca o zaplacie za nadgodziny dodal dodatkowe karty powiększające 2 talie w stosunku do mojej wersji print and play musialem je dzis wydrukowac i powycinac. Niestety beda bez grafik (tworca podal tylko ich opis), ale sa na tyle mechanicznie ciekawe, ze sie skusilem.
Bede po 17 rozkladal gre, dobrze byloby zaczac z zasadami tak 17:30-45.
Musze pogadac z tworca o zaplacie za nadgodziny dodal dodatkowe karty powiększające 2 talie w stosunku do mojej wersji print and play musialem je dzis wydrukowac i powycinac. Niestety beda bez grafik (tworca podal tylko ich opis), ale sa na tyle mechanicznie ciekawe, ze sie skusilem.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2014, 18:56 przez Rocy7, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumiem że nie ma ich opisu w instrukcji. Pdf pobrałem.
Zaczynam studiować rękopis. Powinienem być między 17.15 a 17.30
Zaczynam studiować rękopis. Powinienem być między 17.15 a 17.30
- Rocy7
instrukcja nie zawiera spisu artefaktów i agentów. Są to dodatkowe karty do dwóch talii kart które są opisane w zasadach. Moja wersja gry była zrobiona z wczesnego print and play, twórca opublikował pełną listę 2 talii i brakuje w mojej grze kilku kart. Dziś je dorobiłem.sirwei pisze:Rozumiem że nie ma ich opisu w instrukcji. Pdf pobrałem.
https://www.dropbox.com/sh/ahuoo62ls58d ... ents-1.jpg
- Rocy7
Sirwei, Wintermute dzieki za gre mam nadzieje na powtorke jak w koncu pojawi sie wersja finalna.
Przepraszan za jakosc niektorych elementow, ale czesc nowych kart dopiero dzis dorwalem i wycinalem w biegu.
Przepraszan za jakosc niektorych elementow, ale czesc nowych kart dopiero dzis dorwalem i wycinalem w biegu.
- Wintermute
Burning Suns, pomimo ze wpisuje sie w 4X jest zupelnie inne niz Eclipse. Akcenty sa inaczej rozlozone. W Eclipse wiecej ekonomii - tu czysta konforntacja. Walka w E to jeden z kilku spososbow na osiagniecie zwyciestwa, w BS to sol gry.
Jest pare fajnych elementow - losowane co runde pola akcji, customizowanie ras. Bola tylko 3 akcje na runde - chcialoby sie wiecej, ale to gra taktyczna z zarzadzaniem ryzykiem - armie mozna szybko stracic ale i szybko odbudowac do kontrataku. Sa emocje. Chetnie zagram w finalna wersje. Z kategorii gier kickstarterowych - najbardziej przemyslana i dajaca najwiecej zabawy jak dotad.
Eclipse to woda, Burning Suns to ogien:)
Rocy, kawal roboty z drukowaniem tego wszystkiego.
Jest pare fajnych elementow - losowane co runde pola akcji, customizowanie ras. Bola tylko 3 akcje na runde - chcialoby sie wiecej, ale to gra taktyczna z zarzadzaniem ryzykiem - armie mozna szybko stracic ale i szybko odbudowac do kontrataku. Sa emocje. Chetnie zagram w finalna wersje. Z kategorii gier kickstarterowych - najbardziej przemyslana i dajaca najwiecej zabawy jak dotad.
Eclipse to woda, Burning Suns to ogien:)
Rocy, kawal roboty z drukowaniem tego wszystkiego.
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Dzięki za dzisiejsze spotkanie. Gra całkiem miła, mi także podoba się bardziej od eclipse choć mam wrażenie większego chaosu na planszy i większej nieprzewidywalności niż eclipse. Nie wiem czy to wada czy zaleta. Co mi nie pasuje powiedziałem na spotkaniu. Myślę że dzisiejszy poligon doświadczalny bardziej się przydał niż ostatnia gra w ursusie. Także chętnie zagram przy wersji bardziej figurkowej. No i plus że przy tak małym stole gra się zmieściła. Eclipse miałby chyba problem. Ale na minus to że wersja najkrótsza czasowo i tak nie zamknęła się w 3h? ( chyba mniej więcej tyle graliśmy).
- Rocy7
robota to była z wycinaniem większa, drukowanie to pikuś.Wintermute pisze:Rocy, kawal roboty z drukowaniem tego wszystkiego.
możliwe, nie wiem ile z zasadami nam zeszło. Gra ma czas około 45 minut na gracza, a kilku z nas miało już 6 z 8 potrzebnej antymaterii. Zauważ, że od pewnego momentu gra przyśpiesza, ja w jednej turze zarobiłem 4 antymaterii (2 za system, 1 za bitwę 1 za kolosa).sirwei pisze:na minus to że wersja najkrótsza czasowo i tak nie zamknęła się w 3h? ( chyba mniej więcej tyle graliśmy).
- Wintermute
Ja w pierwszej chwili tez pomyslalem, ze BS jest lepsze od E. Ale gdy emocje opadly to obydwie gry uwazam za dobre. Gatunek 4X jest na tyle pojemny, ze zmiesci suchara - Eclipse, i ameritrasza - Burning Suns.sirwei pisze:Dzięki za dzisiejsze spotkanie. Gra całkiem miła, mi także podoba się bardziej od eclipse choć mam wrażenie większego chaosu na planszy i większej nieprzewidywalności niż eclipse. Nie wiem czy to wada czy zaleta.
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Wintermute
Ja bym w to wszedl aczkolwiek swiezy jestem. Ludwi$ moglby zostac kapitanem naszej druzyny:)dicer pisze:A co powiecie na rozgrywkę w Eclipse "Tarchomin kontra Jelonki"?
Gra na zasadzie dwóch 3-osobowych sojuszy. Miejsce i czas do ustalenia.
- dicer
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
Każdy z nas był kiedyś świeży, a jedyną metodą na zmianę tego stanu rzeczy jest granie.
Jeśli chodzi o termin to podejrzewam, że w grę wchodziłby jakiś weekend?

- Wintermute
Tak ogolnie swiezy, to dawno temu bylem... Teraz powiedzmy... dojrzaly (choc niektorzy twierdza inaczejdicer pisze:Każdy z nas był kiedyś świeży, a jedyną metodą na zmianę tego stanu rzeczy jest granie.![]()

Weekend. Osobiscie wolalbym sobote/niedziele. Wy gracie w piatkie wieczorami a po calym tygodniu pracy to jakos srednio jest ochota dobijac sie w piatek. Wole ladowac baterie na dwa dni weekendu.
- dicer
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
Na takie wydarzenie jak kosmiczny międzydzielnicowy mecz to znajdziemy czas w jakiś weekend.
Co do miejsca to zapraszamy na Jelonki. Gwarantujemy ciszę i spokój (no chyba że przybędą jacyś hałaśliwi kibice
), wielkie stoły i dobre oświetlenie. Znajdzie się też jakaś kawa i herbata.
A jako goście będziecie mieli przywilej do wybrania sobie ras jako pierwsi.

Co do miejsca to zapraszamy na Jelonki. Gwarantujemy ciszę i spokój (no chyba że przybędą jacyś hałaśliwi kibice

A jako goście będziecie mieli przywilej do wybrania sobie ras jako pierwsi.

- Rocy7
Hmm ile osob w naszej grupie byloby zainteresowanych w miare cykliczna gra w Runewars? Jest dobra oferta na forum, ale na 1-2 partie nie ma sensu kupowac.
Znowu offtop, ale gdyby ktoś z Was zechciał sprawić mikołajkowy prezent...
http://www.siepomaga.pl/r/pomoc-dla-julci

http://www.siepomaga.pl/r/pomoc-dla-julci
- walkingdead
- Has thanked: 275 times
- Been thanked: 683 times
Spokojnie, pewnie wrócimy do tematu, bo teraz chyba jest małe rozluźnienie w kwestii spotkańdicer pisze:Rękawica rzucona - a tu cisza

♀
- Rocy7
ja raczej odpadam.sirwei pisze:A tak w ogóle to gdzie się spotykamy za tydzień?
- awawa
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
Z uwagi na występy gościnne organizacja jest rozbita na kilka wątków
Jeśli nic innego nie wykluje się w międzyczasie to sobota wieczorem albo niedziela po południu mi pasuje.

Granie na Bemowie
- walkingdead
- Has thanked: 275 times
- Been thanked: 683 times
Ja już bardzo bym się chciała spotkać, ale nie wiem czy:
1) nadal nie będę bezdomna, co jest jednoznaczne, że kolejny weekend poświęce na szukanie
2)nie będę się przeprowadzać
3) nie wyjadę poza Warszawę.

1) nadal nie będę bezdomna, co jest jednoznaczne, że kolejny weekend poświęce na szukanie
2)nie będę się przeprowadzać
3) nie wyjadę poza Warszawę.

♀
- Rocy7
trochę daleko i bez samochodu na dojazd i powrót tracę prawie tyle czasu co na grę.Maxxx76 pisze:Może jednak ursus?:-)
- Rocy7
Maxxx76 sorki myślałem, iż proponujesz lokal pod nowe spotkanie:P, ale nie sądzę byś ją namówił
.
Swoją drogą może w tygodniu coś szybszego (w środę odpadam)? First to Fight lub któraś z nowości Ani?

Swoją drogą może w tygodniu coś szybszego (w środę odpadam)? First to Fight lub któraś z nowości Ani?