Star Wars: Imperial Assault / Imperium Atakuje (J. Kemppainen, C. Konieczka, J. Ying)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Star Wars: Imperial Assault
Nie jestem pewiem, czy samo FFG to wie:) a tak serio, na BGG, czy forum wydawcy poswieconym grze pisano, ze amerykanska premiera miala byc ok polowy grudnia (nieoficjane info-przecieki ze sklepow internetowych, nie od FFG). Co do Europy, nie ma konkretnych przeciekow. Niektore brytyjskie sklepy podaja, ze bedzie przed swietami, a Amazon.uk podaje jako datę realizacji preordera luty 2015...wiadomo wiec tylko tyle...ze nic nie wiadomo:)
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
no i o polskiej premierze 0 przecieków
ciekawe czy wyjdą też od razu hero-paki
ciekawe czy wyjdą też od razu hero-paki
Pewnie wyjda odpowiednio pozniej...strona FFG, w dziale zapowiedzi podaje, ze sa w fazie projektowania, takze na premierę razem z podstawka raczej nie ma co liczyc.
Oby tylko polscy dystrybutorzy nie wyskoczyli z cena 400 zl bo naprawde nie sadze zeby ta gra byla tyle warta. Dla porównania, TI3 kosztuje ponizej trzech stów, a ile tam jest komponentów!
- rastula
Wypasiona cena detaliczna "Bitwy 5 armii" nie nastraja optymistycznie - z drugiej strony - jak się dobrze poszuka i ma rabaty można ten tytuł kupić o 100 zł mniej.
Dla mnie cena Descenta II byłaby referencyjna - ale obawiam się, że kurs dolara + licencja mogą sprawić, że się przeliczę...
Ale zobaczymy - cisza ze strony Galakty w każdym bądź razie jest już nieznośna i nawet niepokojąca - może dostali taką ofertę, że poważnie się zastanawiają czy to ma sens
.
Dla mnie cena Descenta II byłaby referencyjna - ale obawiam się, że kurs dolara + licencja mogą sprawić, że się przeliczę...
Ale zobaczymy - cisza ze strony Galakty w każdym bądź razie jest już nieznośna i nawet niepokojąca - może dostali taką ofertę, że poważnie się zastanawiają czy to ma sens

Mnie też milczenie Galakty trochę niepokoi, ale chyba większość polskich wydawców jakoś ostatnio milczy.rastula pisze:Ale zobaczymy - cisza ze strony Galakty w każdym bądź razie jest już nieznośna i nawet niepokojąca - może dostali taką ofertę, że poważnie się zastanawiają czy to ma sens.
Już bym wolał wiedzieć przed świętami czy wydadzą czy nie, bo jak nie będzie PL to kupie szybko angielska wersję.
Jeśli milczą, to na pewno nie wydadzą przed świętami. Przecież do świąt mamy 3 pracujące tygodnie.
http://bitewniakowepogranicza.blogspot.com/
Blog z pogranicza gier bitewnych i reszty rozrywki bez prądu (w tym picia).
Blog z pogranicza gier bitewnych i reszty rozrywki bez prądu (w tym picia).
- rastula
nie - no wydanie w tym roku to możemy między bajki włożyć... ale oficjalny komunikat - "wydamy w najbliższym możliwym terminie" byłby OK
Mnie i tak interesuje ang. wersje wiec jeśli u nas gra nie będzie dostępna w rozsądnym terminie to może zwrócę się do naszych miłych sąsiadów po lewej 

- rastula
Elendil pisze:Mnie i tak interesuje ang. wersje wiec jeśli u nas gra nie będzie dostępna w rozsądnym terminie to może zwrócę się do naszych miłych sąsiadów po lewej
u naszych sąsiadów po lewej to otrzymasz "Krieg der Sterne - Die Imperiales Angrief "

- adikom5777
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 14 times
Po wizycie w Essen mogę powiedzieć że uch zlokalizowane gry mają brzydkie nazwy, ale za to ceny zawsze mają zauważalnie lepsze niż oryginał. : /rastula pisze:u naszych sąsiadów po lewej to otrzymasz "Krieg der Sterne - Die Imperiales Angrief "- gry w wersji angielskiej łatwiej kupić w Polsce niż za Odrą..
- rastula
Vandal pisze:Po wizycie w Essen mogę powiedzieć że uch zlokalizowane gry mają brzydkie nazwy, ale za to ceny zawsze mają zauważalnie lepsze niż oryginał. : /rastula pisze:u naszych sąsiadów po lewej to otrzymasz "Krieg der Sterne - Die Imperiales Angrief "- gry w wersji angielskiej łatwiej kupić w Polsce niż za Odrą..
mają też takie dziwnie brzmiące opisy na kartach

ja tam bym dał pewnie radę - ale z kim był grał?
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
http://galakta.pl/natarcie-wojsk-imperium/
Bliżej nieokreślony rok 2015 jak na razie
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 100 times
- Kontakt:
o kurna !b_sk pisze:http://galakta.pl/natarcie-wojsk-imperium/
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 109 times
No i git. Teraz czekam tylko na informacje o Armadzie i plany zakupowe na 2015 dokonane. 

Mam nadzieje że od razu ukaże się z dodatkami PL, ale z drugiej strony to będzie bardzo bolesne dla mojego portfela.
Zapowiada się dobry rok SW - planszówka, gra na PS4, a na koniec roku film
Zapowiada się dobry rok SW - planszówka, gra na PS4, a na koniec roku film

Mam pytanko, czy mozna grac w kampanie IA w 2 graczy, bo na wszystkich gameplayach widze zawsze 4 graczy + gracz imparialny?
- rastula
Elendil pisze:Mam pytanko, czy mozna grac w kampanie IA w 2 graczy, bo na wszystkich gameplayach widze zawsze 4 graczy + gracz imparialny?
w Descenta można - choć zapewne nie jest to najlepszy model rozgrywki...
- niwgnip
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 17 times
" One player commands [...] Galactic Empire [...]. Up to four other players become heroes of the Rebel Alliance[...]" - czyli można ;p Jeden gra jako imperium, a DO czterech graczy jako Rebelia. Wynika że może być nawet jedenElendil pisze:Mam pytanko, czy mozna grac w kampanie IA w 2 graczy, bo na wszystkich gameplayach widze zawsze 4 graczy + gracz imparialny?

czmeu ma nie być tyle frajdy? "ONE MAN ARMY!"
samotny super cwany ewok przeciwko całemu imperium? brzmi bardzo prawo!
a z tego co wiadomo taki descent na 2 osoby nie był słaby?

- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 109 times
W Descencie na dwie osoby jedna kontroluje mrocznego władcę a druga dwie figurki bohaterów. Grałem tylko raz w takim zestawieniu i w porównaniu z późniejszymi grami w 3 lub 4 bohaterów to wypada mniej ciekawie. Gry kooperacyjne po prostu wymagają większej liczby graczy. Co nie znaczy, że nie da się tak grać
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3101 times
- Been thanked: 2704 times
- Kontakt:
OMG! Descent w kosmosie, a ja dopiero dziś się natknąłem na ten tytuł!!!
(okay, @Halmaris coś mi kiedyś napomknął, ale myślałem, że to melodia przyszłości).
(okay, @Halmaris coś mi kiedyś napomknął, ale myślałem, że to melodia przyszłości).
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- niwgnip
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 17 times
Jak gramy w 2 to grający Rebelią będzie kontrolował większą ilość postaci (Tak przynajmniej mi się wydaje ;p). Czyli robisz co chcesz. Nie masz dyskusji. Chyba lepiej w tym przypadku wypadnie skirmish.NTomasz pisze:czmeu ma nie być tyle frajdy? "ONE MAN ARMY!"![]()
Gdy grasz na więcej osób, to jednak masz jako takie utożsamianie się z postacią