Główną nagrodą jest komplet dodatków, ale postanowiliśmy także wyróżnić dodatkowo kilka bardzo ciekawych fotek i ich autorzy dostana wybrany przez siebie dodatek.

Pierwszy duży truniej był na Game Fest we Wrocławiu. Było prawie 20 osób. I graliśmy 3 rundy: 2 osobowe partie, tak że egzemplarz gry był wykorzytywany w 2 grach naraz. wspólna plansza punktacji i deck wspólnych kart.Wosho pisze:Ponawiam pytanie o zasady turniejowe do osadników i kiedy są przewidywane pierwsze turnieje?
Słowianie mogliby wysyłać swoich ludzików do pracy w innych krajach - aktywować akcje w budynkach innych cywilizacji.Pan_K pisze:Znów pojawiło się - tym razem na vlogu - pytanie o frakcję Słowian. Odp., że nie ma pomysłu.
Ja wiem. Ale o ile w przypadku Słowian można mieć kłopot z ich specyfiką, o tyle specyfika RON jest dobitna i punkt zaczepienia dla stworzenia mechaniki chyba daje.powermilk pisze:Wyjaśniał Ignacy na vlogu, że to nie kwestia, by nadać frakcji nazwę, ale stworzyć mechanikę.
Tzn.? Trzewik pytał o konkretne rozwiązania mechaniczne. Ja bym dał następujące:Pan_K pisze:Ale o ile w przypadku Słowian można mieć kłopot z ich specyfiką, o tyle specyfika RON jest dobitna i punkt zaczepienia dla stworzenia mechaniki chyba daje.
To już lepiej przerabiać jabłka na mieczyki (bimbrownie połączone z ułańską fantazją)vojtas pisze:- w kartach: możliwość wymiany żywności na dowolny surowiec innego gracza (bez jego zgody) -> eksport żywności jest polską domeną od wieków;
To będzie bardziej wczesny czy późniejszy 2015 rokPortal Games pisze:Heroes of Normandie będzie wydane w 2015.
Dobrze, że Trzewik wyjaśnił kilka rzeczy o Wiedźminie.Portal Games pisze:Od wczoraj jest dostępny na naszym kanale nowy vlog:
http://youtu.be/SCXwp-ZyukE?list=PL4InB ... FcdgjSkNJZ
Przecież Portal tej gry nie wydał. Wszelkie zażalenia ws. błędów wydawniczych należy kierować do Rafała Jakiego TUTAJ (polecam sprawdzić, czy wcześniej nikt już tego nie zrobił).Banan2 pisze:Źle, że nie wszystko zostało odpowiednio dopilnowane (błędy wydawnicze). Znów zadziałało portalowe fatum?
Tam nie tylko ten jeden link nie działa... Panie Portal lud oczekuje na reakcję;)Peter128 pisze:I poprawić link do pustej karty scenariusza po polsku?