Mice and Mystics / Magia i Myszy (Jerry Hawthorne)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Mice and Mystics
Weź wikol, posmaruj cienką warstwą i wystarczy:-) Wikol dobrze się usuwa:-)
Broń boże, żadnej kropelki czy kleju do plastiku:-)
Broń boże, żadnej kropelki czy kleju do plastiku:-)
A jeśli chodzi o figurki i klej, to oprócz nożyków możesz wypróbować pilniczki modelarskie:-)
W zamierzchłych czasach kiedy jeszcze grałem w bitewniaki (wh40k i WFB) używałem do podstawek posypek modelarskich. Klej wikol na podstawkę i potem do posypki.CydPL pisze:Ja mam już pomalowaną Lily.
Co do podstawek, jestem purystą ;] Czarne i koniec...
Trawy na pewno nie chcę bo mi nie pasuje do klimatu zamkowych piwnic i tuneli (przynajmniej w pierwszej Księdze Opowieści)
Nie podoba mi się to malowanie, które kolega dostał z Cube. Tzn. bohaterowie OK, ale te karaluchy i inne stwory widać na odwal, na szybciocha. Podoba mi się w nich natomiast ten “piaseczek” grafitowy. Ale nie wiem jak to zrobić (to druga gra którą maluję więc jestem leszczem). Boję się też że jak znajdę sposób, to spartolę (nie będę zadowolony z efektu) i będzie problem z usunięciem piaseczku.
Teraz jest spory wybór różnych posypek - http://modelarstwo-kolejowe.pl/szuter-c-1_65_95.html
Ostatnio zmieniony 05 lut 2015, 11:15 przez pattom, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Odp: Mice and Mystics
Łupiny od orzechów, genialne...xilk pisze:Mam też gdzieś łupiny od orzechów pistacji, może je jakoś wykorzystam.

Się rozmarzyłem... Może stworzę trójwymiarowe kafle do Myszy?:-) Kiedyś robiłem do bitewniaków:-)
Graj na podłodze w piwnicyMaxxx76 pisze:Się rozmarzyłem... Może stworzę trójwymiarowe kafle do Myszy?:-) Kiedyś robiłem do bitewniaków:-)

Moje gry: Board Game Geek.
Poszukuję Kilku tytułów - sprawdź!
S/W:CampRoskilde i inne (chętniej wymienię)
If you don't know where you're going, any road will get you there.
Poszukuję Kilku tytułów - sprawdź!
S/W:CampRoskilde i inne (chętniej wymienię)
If you don't know where you're going, any road will get you there.
-
- Has thanked: 1074 times
- Been thanked: 106 times
A Ty co, Prosiaczek?Maxxx76 pisze:Nie mam piwnicy

DziękiMaxxx76 pisze:Łupiny od orzechów, genialne...xilk pisze:Mam też gdzieś łupiny od orzechów pistacji, może je jakoś wykorzystam.I klimatyczne:-)

- Rocy7
- Been thanked: 6 times
polecę coś takiego modułowy plastikowy system terenuMaxxx76 pisze:Się rozmarzyłem... Może stworzę trójwymiarowe kafle do Myszy?:-) Kiedyś robiłem do bitewniaków:-)

To i ja się pochwalę, chociaż z braku talentu nie malowałem osobiście:
Spoiler:
Mam pytanie: czy warto kupić MiM do rozgrywek z dwoma dziewczynami 9 i 10 lat? Dzieciaki grają ze mną nie od dziś (Suburbia, Agricola, TTR, Terra Mystica, Lords of Waterdeep, etc.), ale chciałbym się dowiedzieć czy to fajna zabawa jako przygodówka. No i jeszcze pytanie o ewentualną regrywalność: czy po przejściu kampanii łatwo do niej wrócić i się nie nudzić - czy jest dużo zmiennych i losowość?
Warto 
Jest niewiele zmiennych, bo przygoda jest dość liniowa. Jedyne zmienne to karty potyczek i szperania. Ach, no i w scenariuszach na nie maksymalną liczbę myszy, można zmienić w pewnym stopniu ekipę

Jest niewiele zmiennych, bo przygoda jest dość liniowa. Jedyne zmienne to karty potyczek i szperania. Ach, no i w scenariuszach na nie maksymalną liczbę myszy, można zmienić w pewnym stopniu ekipę
Przełkną, ale żeby to jeszcze im radochę dawało! Nie wiem czy warto rzucić 200 złotówek, zagrać kampanię i potem kurz albo puścić w obieg?!
Zdecydowanie wartograbash4u pisze:Mam pytanie: czy warto kupić MiM do rozgrywek z dwoma dziewczynami 9 i 10 lat? Dzieciaki grają ze mną nie od dziś (Suburbia, Agricola, TTR, Terra Mystica, Lords of Waterdeep, etc.), ale chciałbym się dowiedzieć czy to fajna zabawa jako przygodówka. No i jeszcze pytanie o ewentualną regrywalność: czy po przejściu kampanii łatwo do niej wrócić i się nie nudzić - czy jest dużo zmiennych i losowość?

Gra zapewni na pewno wiele wieczorów wspaniałej rozrywki, a Tobie wiele godzin rwania sobie włosów z głowy, próbując zrozumieć niejasne i niedokładne zasady (możesz to również zaliczyć do rozrywki jeśli lubisz) ;p
Możesz mieć problem jeśli obie będą chciały grać łuczniczką

Co do regrywalności, wypowiedzieć się nie mogę i prędko nie będę mógł.
Ale na horyzoncie (pewnie za rok lub 2) są dodatki... jeden mały (6 scenariuszy) i drugi napakowany po brzegi cudownością

Jeśli ogarniasz angielski, będziesz mógł kupić je już "teraz" po angielsku i najwyżej tłumaczyć w wolnym czasie same historyjki aby je później odczytać.
Jak widzę wydawnictwo wciąż dzielnie liczy promocyjne karty i ustala ich cenę:)
- Coen
- Has thanked: 512 times
- Been thanked: 149 times
Ale co się dzieje? Przed chwilką był jeszcze do kupienia dodatkowy scenariusz w pdfie, a teraz już nie ma? Będzie?Krwawisz pisze:Wiszą w sklepie
Mam takie gry,
a zastanawiam się jeszcze nad tymi
ⓘ 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗶𝘀 𝗳𝗮𝗹𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗲𝗮𝗱𝗶𝗻𝗴
Kupiłem ostatniCoen pisze:Ale co się dzieje? Przed chwilką był jeszcze do kupienia dodatkowy scenariusz w pdfie, a teraz już nie ma? Będzie?Krwawisz pisze:Wiszą w sklepie

- Coen
- Has thanked: 512 times
- Been thanked: 149 times
Re: Odp: Mice and Mystics
PDFy już wyszły?CydPL pisze:Kupiłem ostatniCoen pisze:Ale co się dzieje? Przed chwilką był jeszcze do kupienia dodatkowy scenariusz w pdfie, a teraz już nie ma? Będzie?Krwawisz pisze:Wiszą w sklepie

Mam takie gry,