Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzięki za wczoraj!
Fanką GOT'a nie zostanę, gra poprawna i pewnie w wielu grupach może sie świetnie sprawdzić. Spodziewałam się więcej agresji i złośliwości, ale chyba nas Rocy i Ludwi$ oszczędzali kncentrując się na wzajemnych animozjach
Na minus gry -karty. Wszelkie obliczenia i kalkulacje sił i jakiekolwiek plany dotyczące strategii może szlag trafić w 3 sek. Nas dobiły czaszeczki, które zabiły naszych, mimo zwycięstwa w bitwie.
walkingdead pisze:Dzięki za wczoraj!
Fanką GOT'a nie zostanę, gra poprawna i pewnie w wielu grupach może sie świetnie sprawdzić. Spodziewałam się więcej agresji i złośliwości, ale chyba nas Rocy i Ludwi$ oszczędzali kncentrując się na wzajemnych animozjach
Na minus gry -karty. Wszelkie obliczenia i kalkulacje sił i jakiekolwiek plany dotyczące strategii może szlag trafić w 3 sek. Nas dobiły czaszeczki, które zabiły naszych, mimo zwycięstwa w bitwie.
Karty są wariantowe, można grać bez nich. Wersja podstawa jest bardziej złośliwa, bo częściej jest trudny wybór kogo wesprzeć.
Z tajnymi celami i grze na punkty gra staje się bardziej taktyczna.
W najbliższym czasie po prawda mam trochę planów związanych z Firestormem, ale jakoś mam chęć na kampanię w tytuł wieloosobowy.
Dzięki temu udałoby nam się spotykać bardziej regularnie.
Pathfinder mnie nie wciągnął jednak w zbiorach naszej grupy znajduje się zarówno Shadows of Brimstone jak też Imperial Assault, co powiecie na regularną kampanię, w któryś z tych tytułów? (w miarę możliwości raz na tydzień-dwa tygodnie).
Oczywiście ponieważ sam (aktualnie) nie mam żadnej z tych gier liczę na inicjatywę Awawa bądź Ludwi$ - mogę w razie potrzeby przebrnąć przez zasady Brimstone.
Z uwagi, że Brimstone jest czystą kooperacją nie gwarantuje, że mi się nie znudzi po paru misjach, ale będę się starał grać
Ewentualnie kampania w Level 7 Omega Protocol ?:)
Jakie "zwykłe" gry chcielibyście ograć i kiedy?
Ostatnio zmieniony 05 lut 2015, 23:16 przez Rocy7, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozostałbym przy cotygodniowym środowym pathfinderze - przynajmniej ja bardzo się wkręciłem. Problemem jest tez czas, w tej grze przez godzinę 1 scenariusz spokojnie przejdziemy np: wczoraj zaczęliśmy b. późno, około 19:30 i udało się.
Sam wiążę spore nadzieje w kampaniach w Shadows of Brimstone (Maxxx, odebrałeś już paczkę??? ;) ) i Imperial Assault. Gdyby nie udało się zebrać wszystkich na 1 termin to jestem za tym, aby spotykać się np w 2 grupach częściej - ja chętnie zagram w obu. Proponuje lokalizacje solec i/lub bemowo (u mnie).
awawa pisze:Pozostałbym przy cotygodniowym środowym pathfinderze - przynajmniej ja bardzo się wkręciłem. Problemem jest tez czas, w tej grze przez godzinę 1 scenariusz spokojnie przejdziemy np: wczoraj zaczęliśmy b. późno, około 19:30 i udało się.
Oki, a ile jeszcze kampanii Pathfindera macie przed sobą?:)
W kwestii czasu zaś przypuszczam, że początkowe scenariusze zarówno w Brimstone jak też Imperial Assault to też będzie 1-2 h.
Dłuższe misje można by grać w weekendy, w końcu nie w każdy weekend muszę w Firestorma grać:P.
Rocy7 pisze:
Oki, a ile jeszcze kampanii Pathfindera macie przed sobą?:)
W kwestii czasu zaś przypuszczam, że początkowe scenariusze zarówno w Brimstone jak też Imperial Assault to też będzie 1-2 h.
Dłuższe misje można by grać w weekendy, w końcu nie w każdy weekend muszę w Firestorma grać:P.
Jeżeli chodzi o Pathfindera to jesteśmy w mniej więcej połowie kampanii. Rozumiem, że w pytaniu chodziło Ci o "kiedy zwolni się wam środa?";].
Akurat co do Imperial Assault to czas niektórych misji może Cię zaskoczyć. Fakt, story mission może zająć z 1 - 1,5 h (choć wszystko zależy od tego jak gracz imperium będzie wredny), ale już side mission... z 40 minut max (na razie mój rekord to ok. 15 min jeżeli chodzi o side mission). Oczywiście przy przyswojeniu zasad. Pierwsze spotkanie pewnie nam zajmie do 3 - 3,5 h - zapoznanie się z zasadami, rozegranie treningowej misji (o ile będziecie chcieli) oraz/i pierwszej misji z kampanii.
Ludwi$ pisze:Jeżeli chodzi o Pathfindera to jesteśmy w mniej więcej połowie kampanii. Rozumiem, że w pytaniu chodziło Ci o "kiedy zwolni się wam środa?";].
mniej wiecej, choc osobiscie nie mam nic przeciwko czwartkom z IA lub wtorkom z Brimstone;P
W kazdym razie pisze sie na kampanie IA choc to pewnie perspektywa kwietnia?
Rocy7 pisze: W kazdym razie pisze sie na kampanie IA choc to pewnie perspektywa kwietnia?
Matko, czemu tak późno?:). Chcecie grać ze wszystkimi dodatkami?:) Jak dla mnie to można i w tym miesiącu coś ruszyć, tylko potrzeba chętnych i wolnego czasu:). Jeżeli chodzi o mnie to w tym miesiącu odpadają mi na 100% wtorki, środy, najbliższa sobota (07.02), przyszły weekend wraz z piątkiem (13-15.02) oraz sobota 21.02.
Matko, czemu tak późno?:). Chcecie grać ze wszystkimi dodatkami?:) Jak dla mnie to można i w tym miesiącu coś ruszyć, tylko potrzeba chętnych i wolnego czasu:). Jeżeli chodzi o mnie to w tym miesiącu odpadają mi na 100% wtorki, środy, najbliższa sobota
pozdro,
Ludwi$
Wiesz zakladam, ze troche czasu jeszcze Pathfinder Wam zejdzie:P
Najbliszy tydzien łącznie z weekendem dla mnie odpada, weekend kolejny pewnie tez, ale w tygodniu po 17 jestem prawie non stop wolny (oprocz, co drugiego piatku).
Poniedzialki wtorki srody i czwartki mi z reguly pasuja;)
Rocy7 pisze:Wiesz zakladam, ze troche czasu jeszcze Pathfinder Wam zejdzie:P
Nie chcę cię martwić, ale pewnie skończymy to kampanie i zaczniemy kolejną:). A kolejne pudło (trzecie) ma być dostępne w maju, więc jeżeli wszyscy będą wytrwali, nie przeniosą się na tabletową wersję Pathfindra to środa nam się zwolni może za... rok, dwa lata?:).
I tak na razie mamy chyba niezły progress. W 2 miesiące zrobiliśmy 13 z 30 przygód przy regularnych środowych spotkaniach robiąc od 1 do 3 przygód (przegrywając chyba z raz).
Rocy7 pisze:Wiesz zakladam, ze troche czasu jeszcze Pathfinder Wam zejdzie:P
Nie chcę cię martwić, ale pewnie skończymy to kampanie i zaczniemy kolejną:). A kolejne pudło (trzecie) ma być dostępne w maju, więc jeżeli wszyscy będą wytrwali, nie przeniosą się na tabletową wersję Pathfindra to środa nam się zwolni może za... rok, dwa lata?:).
I tak na razie mamy chyba niezły progress. W 2 miesiące zrobiliśmy 13 z 30 przygód przy regularnych środowych spotkaniach robiąc od 1 do 3 przygód (przegrywając chyba z raz).
Pozdro,
ludwi$
13 z 33 . Ja jestem bardzo napalony na shadows of brimstone .
Mam obie części Shadows of Brimstone i chętnie rozkręcę kampanie...i to nie jedna Dzisiaj już tego nie ogarnę bo musiałem kilka spraw załatwic i padam, ale jutro się odezwę.
Kolejny zakręcony dzień...sprzedałem właśnie auto, do momentu nabycie nowego transport gier na meetingi mam lekko utrudniony. Zaczynam się trochę obawiać czy ta klęska urodzaju nowych gier w naszej skromnej grupie przełoży się jakoś na właściwe granie Proponuję więc przejść do konkretów: start u mnie na bemowie, w najbliższy czwartek (godzina 18) i/lub sobotę (do uzgodnienia): imperial assault i SoB. Proszę deklarować się albo zgłaszać uwagi/kontrpropozycje Jak ktoś ma ochotę na dedykowany skirmish w IA lub kampanie w SoB to też jestem chętny - kontakt na PW.
awawa pisze:Proponuję więc przejść do konkretów: start u mnie na bemowie, w najbliższy czwartek (godzina 18) i/lub sobotę (do uzgodnienia): imperial assault i SoB. Proszę deklarować się albo zgłaszać uwagi/kontrpropozycje
w tym tygodniu nie dam rady, na pewno nie w czwartek i raczej na 99% nie w sobotę ;/