Rebel - plany wydawnicze na 2015 rok
Re: Rebel - plany wydawnicze na 2015 rok
Ale że jak? Kupuję wersję EN i dodatkowo karty PL? Może byłoby to jakieś rozwiązanie.
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
W GT nie grałem, ale z opisów wyglada na znacznie prostszy i szybszy tytuł. Cyklady są znacznie prostsze i łatwiejsze do ogarnięcia niż KiK (tym bardziej, ze tu dochodzi jeszcze sterta kart). Juz nie mówiąc o czasie rozgrywki: pudełkowy (z bgg) czas rozgrywki w KiK to 180 minut, a więc dwa razy dłużej niż Cyklady. Co więcej widziałem/uczestniczyłem w partiach, które trwały znacznie powyżej tych trzech godzin. A 3 godziny nad plansza dla gracza niedzielnego to raczej mało realna perspektywa...tomb pisze:Macie niewątpliwie rację ze złożonością KiK, ale czy ten tytuł aż tak odstaje od Galaxy Truckera albo Cyklad, które dodatków się doczekały?
.
- sqb1978
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 149 times
Coś w ten deseń, podobnie jak porucznicy do Descent'a.tomb pisze:Ale że jak? Kupuję wersję EN i dodatkowo karty PL? Może byłoby to jakieś rozwiązanie.
W ostateczności pewnie sam coś takiego przyszykuję przez artscow.com lub inny tego typu serwis.
Sprzedam: nic
Podpisuję się. Wystarczyłoby wyprodukować elementy, na których występuje najwięcej tekstu. Oczywiście warunkiem niezbędnym jest utrzymanie tej samej jakości co w podstawce- tak aby karty nie odróżniały się jakością papieru i kolorami.
Dodruku KiK też nie będzie?
Dodruku KiK też nie będzie?
Jest jakaś szansa na Jäger und Späher w rodzimym języku?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
- pezetto
- Been thanked: 1 time
Fajna dyskusja, ino żadnej w niej merytoryki. Ot takie biadolenie ludzi, którzy mają nikłe pojęcie o wydawaniu i sprzedaży gier... Polak zna się na piłce, jest w ekspertem w dziedzinie medycyny, a teraz jeszcze wie lepiej niż wydawnictwo co i kiedy wydać by hajs się zgadzał. Z moją mentalnością (niestety nie znam się na wszystkim) nie mogę się niestety nazwać PRAWDZIWYM POLAKIEM 

- sqb1978
I oto nastał czas merytoryki...pezetto pisze:Fajna dyskusja, ino żadnej w niej merytoryki. Ot takie biadolenie ludzi, którzy mają nikłe pojęcie o wydawaniu i sprzedaży gier... Polak zna się na piłce, jest w ekspertem w dziedzinie medycyny, a teraz jeszcze wie lepiej niż wydawnictwo co i kiedy wydać by hajs się zgadzał. Z moją mentalnością (niestety nie znam się na wszystkim) nie mogę się niestety nazwać PRAWDZIWYM POLAKIEM
Dla Twojej informacji merytoryka oznacza wypowiadanie się ściśle związane z omawianym tematem. A jest nim plan wydawniczy Rebel'a.
Teraz dopowiedz sobie kto nie wypowiedział się merytorycznie.
-
Kiedyś ktoś wklejał post Toma Lehmanna o dodatkach i ich wpływie na "odświeżenie" danego tytułu. O tu...
https://www.boardgamegeek.com/article/18106068#18106068
Ciekawe czy Rebel wziął to również pod uwagę.
W Polsce dochodzi oczywiście jeszcze dodatkowy czynnik - "nie kupię polskiej podstawki bo pewnie oleją dodatki" - którym ja osobiście się kieruję. Nic to - będzie MiM zamiast KiK w koszyku zakupowym.
https://www.boardgamegeek.com/article/18106068#18106068
Ciekawe czy Rebel wziął to również pod uwagę.
W Polsce dochodzi oczywiście jeszcze dodatkowy czynnik - "nie kupię polskiej podstawki bo pewnie oleją dodatki" - którym ja osobiście się kieruję. Nic to - będzie MiM zamiast KiK w koszyku zakupowym.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2015, 10:28 przez von Klamke, łącznie zmieniany 1 raz.
My tu sobie gadamy, a Rebel już postanowił i ma całą dyskusję w pompce;-)
Może zrobimy akcję jak rolnicy? Jakieś blokady, palenie opon?:-P
Tja, może blokady sklepów z planszówkami ?Maxxx76 pisze:Może zrobimy akcję jak rolnicy? Jakieś blokady, palenie opon?:-P

- pezetto
- Been thanked: 1 time
Dziękuję za wyjaśnienie znaczenia słowa "merytoryka". Człowiek całe życie się uczy i całe życie musi za zdobywaną wiedzę dziękowaćsqb1978 pisze: I oto nastał czas merytoryki...
Dla Twojej informacji merytoryka oznacza wypowiadanie się ściśle związane z omawianym tematem. A jest nim plan wydawniczy Rebel'a.
Teraz dopowiedz sobie kto nie wypowiedział się merytorycznie.

Z mojej strony koniec

- KubaP
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 487 times
Przepraszam, że zniszczę Wasz lingwistyczny świat, ale słowo "merytoryka"... nie istniejepezetto pisze:Dziękuję za wyjaśnienie znaczenia słowa "merytoryka". Człowiek całe życie się uczy i całe życie musi za zdobywaną wiedzę dziękowaćsqb1978 pisze: I oto nastał czas merytoryki...
Teraz dopowiedz sobie kto nie wypowiedział się merytorycznie.Prawda jest jednak taka, że przeczytałem ostatnie 3 strony tego postu i nie ma tam nic o planach wydawnictwa Rebel. Zwykłego, niemerytorycznego Hyde Park'u jest tam jednak bardzo wiele.
Z mojej strony koniec

Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
- Wallenstein
Gdzie moja opona?
I proszę na rozmowy wezwać Panią Premier.
Może trzeba sprawą zinteresować związkowców z Dudą na czele. Przecież przez taką decyzję do Gdyni/Gdańska nie zawinie kontenerowiec, a wiadmo jak to się odbije na zrobkach tamtejszych stoczniowców.

I proszę na rozmowy wezwać Panią Premier.
Może trzeba sprawą zinteresować związkowców z Dudą na czele. Przecież przez taką decyzję do Gdyni/Gdańska nie zawinie kontenerowiec, a wiadmo jak to się odbije na zrobkach tamtejszych stoczniowców.
Stałe rabaty: REBEL 10%, PLANSZOSTREFA 11%. Chętnych zapraszam na priv.
- sqb1978
To jest myśl! Palenie wyprasek i 3 tygodniowy okres niegrania pod siedzibą.Maxxx76 pisze:Może zrobimy akcję jak rolnicy? Jakieś blokady, palenie opon?:-P
Gdyby chodziło o dodatek do "Magnum Sal" czy "Szczęść Boże" to pewnie nie byłoby nawet tej rozmowy.
Zią, używamy go i rozumiemy o co chodzi, więc wiemy czym jest merytoryka!KubaP pisze:Przepraszam, że zniszczę Wasz lingwistyczny świat, ale słowo "merytoryka"... nie istnieje

Ostatnio zmieniony 10 lut 2015, 11:02 przez sqb1978, łącznie zmieniany 3 razy.
- flowerus
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 7 times
Touche!KubaP pisze:Przepraszam, że zniszczę Wasz lingwistyczny świat, ale słowo "merytoryka"... nie istnieje

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't!
- 7koliberek9
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 12 times
Jestem rozczarowana brakiem dodatku do KiK, myślałam że to pewniak w planie wydawniczym. Akcja na wspieram.to jest godna rozważenia.
- sqb1978
Już się wypowiedział. Raczej nie zmieni zdania, z tego powodu, że wyrażamy swoje niezadowolenie na forum.
Chociaż bardzo mile widziane byłoby, gdyby Rebel chociaż przeanalizował alternatywne sposoby wydania tego dodatku.
Chociaż bardzo mile widziane byłoby, gdyby Rebel chociaż przeanalizował alternatywne sposoby wydania tego dodatku.
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Analizuje i wypowie się 

= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
- Wallenstein
Tylko dogłębnie. Z formą zastraszania Z-Man Games poproszę.Nataniel pisze:Analizuje...
Stałe rabaty: REBEL 10%, PLANSZOSTREFA 11%. Chętnych zapraszam na priv.