Skąd pewność, że postać pochodzi z Ameryki? Nie możesz po prostu napisać "Murzyn"? To nie jest brzydkie słowoxilk pisze: Pytam, bo nigdy nie malowałem Afroamerykanów.

Skąd pewność, że postać pochodzi z Ameryki? Nie możesz po prostu napisać "Murzyn"? To nie jest brzydkie słowoxilk pisze: Pytam, bo nigdy nie malowałem Afroamerykanów.
Wielkie dzięki. Dostałem więcej, niż planowałem. Już strona poszła do ulubionychPierzasty pisze:http://www.coolminiornot.com/articles/1 ... -skintones
Max to imię pochodzenia łacińskiego, więc jego posiadacz raczej nie urodził się w Afryce, lecz raczej w AmeryceLordDisneyland pisze:Skąd pewność, że postać pochodzi z Ameryki? Nie możesz po prostu napisać "Murzyn"? To nie jest brzydkie słowoxilk pisze: Pytam, bo nigdy nie malowałem Afroamerykanów.
Ale mógłby być z Europy czy Karaibów i wtedy już go "obraziłeś" zgodnie pp.xilk pisze:Wielkie dzięki. Dostałem więcej, niż planowałem. Już strona poszła do ulubionychPierzasty pisze:http://www.coolminiornot.com/articles/1 ... -skintones
Max to imię pochodzenia łacińskiego, więc jego posiadacz raczej nie urodził się w Afryce, lecz raczej w AmeryceLordDisneyland pisze:Skąd pewność, że postać pochodzi z Ameryki? Nie możesz po prostu napisać "Murzyn"? To nie jest brzydkie słowoxilk pisze: Pytam, bo nigdy nie malowałem Afroamerykanów.Poza tym dbam raczej o "poprawność polityczną", no poza gronem znajomych, gdy nachodzi nas faza na rasistowskie kawały i żarty (i to z różnych ras, czy wyznań, także naszych)
Czyli w Afryce - powiedzmy zresztą szerzej, poza Ameryką , w domyśle Północną - nie nadawano imion pochodzenia łacińskiego? Ciekawa teoria.xilk pisze: Max to imię pochodzenia łacińskiego, więc jego posiadacz raczej nie urodził się w Afryce, lecz raczej w AmerycePoza tym dbam raczej o "poprawność polityczną"
Mind. Blown.LordDisneyland pisze:naniosłem z aero pigment
No właśnie. Ja sobie sprawiłem cały zestaw pigmentów, ale pierwsze próby nakładania na figurki wyszły średnio. Lepszy efekt otrzymywałem korzystając z washy. Ktoś mógłby coś podpowiedzieć? Jakieś wskazówki albo link do mądrych stron ...schizofretka pisze:Nawet jakiś czas temu nabyłem paletę pigmentów z allegro za radą pierzastego, ale nie wiem, czy dam radę uzyskać efekt lekkiego 'zakurzenia', a nie tylko połaci piasku. Moze kwestia wprawy...]
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/vie ... hp?t=42202Banan2 pisze:No właśnie. Ja sobie sprawiłem cały zestaw pigmentów, ale pierwsze próby nakładania na figurki wyszły średnio. Lepszy efekt otrzymywałem korzystając z washy. Ktoś mógłby coś podpowiedzieć? Jakieś wskazówki albo link do mądrych stron ...schizofretka pisze:Nawet jakiś czas temu nabyłem paletę pigmentów z allegro za radą pierzastego, ale nie wiem, czy dam radę uzyskać efekt lekkiego 'zakurzenia', a nie tylko połaci piasku. Moze kwestia wprawy...]![]()
Pozdrawiam
W palecie Vallejo Game jest linia farb EXTRA OPAQUE - to odpowiednik Base (Fundation) GW. Farby dobrze kryjące, dające dość matową powierzchnię. Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś (2-3 lata temu) EXTRA OPAQUE były dostępne tylko w niektórych sklepach sprzedających farbki V.Pietruch pisze: 1. Jak na tle farbek Citadel Base oraz Citadel Layer wypadają farbki Vallejo Game Color? Czy surowe farbki Vallejo można z powodzeniem wykorzystywać tak samo jak Base GW? ?
Hej. Ja dzięki poradzie jednego z użytkowników używam lakieru matowego w sprayu tej samej firmy (i w takiej cenie) i jest rewelacyjny! Figurki dodatkowo są później takie "milusie" w dotyku ;pBanan2 pisze:Ja natomiast po tym jak się odrobinę zirytowałem ceną firmowej puszki białej farby podkładowej (~50 PLN) postanowiłem wypróbować kupioną za ~25 PLN w Castoramie Fly Color Acryl Base Bianco Matt. No i próba udana
Pojemność puszki taka sama, efekt ten sam, cena dwa razy niższa.
Pozdrawiam
W tej chwili wszystko pomalowane. Jak coś nowego spryskam to zrobię fotkę. Dodam, że na moje okoCydPL pisze:Hej. Ja dzięki poradzie jednego z użytkowników używam lakieru matowego w sprayu tej samej firmy (i w takiej cenie) i jest rewelacyjny! Figurki dodatkowo są później takie "milusie" w dotyku ;pBanan2 pisze:Ja natomiast po tym jak się odrobinę zirytowałem ceną firmowej puszki białej farby podkładowej (~50 PLN) postanowiłem wypróbować kupioną za ~25 PLN w Castoramie Fly Color Acryl Base Bianco Matt. No i próba udana
Pojemność puszki taka sama, efekt ten sam, cena dwa razy niższa.
Pozdrawiam
Mógłbyś strzelić jakąś fotę ze zbliżeniem figurki pojechanej samym podkładem? Te Citadela są później jakieś "proszkowane" (biały, bo czarny jest git).
Nie. Kolejność: podkład, kolory podstawowe, washe, lakier.Fegat pisze:Czy przed cieniowaniem (bejca albo wash) lakierować figurki?
Będzie matowa.Fegat pisze:I jeszcze coś, jeżeli figurka została pomalowana farbkami (błysk) to po nałożeniu lakieru MAT będzie matowa czy błyszcząca?:D