VI Zjazd Rycerstwa Chrześcijańskiego, pomoc z organizacją

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Kira.Hiroshi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 26 times

VI Zjazd Rycerstwa Chrześcijańskiego, pomoc z organizacją

Post autor: Kira.Hiroshi »

Witam, dostaliśmy zadanie zorganizowanie planszogrania na 10 stołów piwnych. Problemem jest brak gier w naszej kolekcji na taką ilość osób, rok temu było ich ponad 16000. Na naradzie padł pomysł wysłania maili do różnych wydawnictw i sklepów z ofertą reklamy w zamian za przysłanie jakiś nagród w postaci kuponów lub gier ze zniszczonymi pudełkami.
Czy ktoś mógłby nam doradzić w tej kwestii? Być może macie jakieś kontakty lub sami chcecie dopomóc?
puciek2

Re: VI Zjazd Rycerstwa Chrześcijańskiego, pomoc z organizacj

Post autor: puciek2 »

Może na 15 VII, gdzieś pod Donieckiem ustawić punkt zborny.
Kira.Hiroshi

puciek2 pisze:Może na 15 VII, gdzieś pod Donieckiem ustawić punkt zborny.
? ? ?
Nawet nie będę wnikać co to znaczy.

Chodziło mi jedynie o jakieś rady co napisać do sklepu/wydawnictwa i jak udokumentować to.
puciek2

Post autor: puciek2 »

Spoko sorry za OFF TOP. Trudno mi się było powstrzymać. Niedawno poznałem grę Magnaci i takie tam, miałem skojarzenie, no wiesz rycerstwo Chrześcijańskie, Bitwa pod Grunwaldem, 15 VII. Teraz warto by spłacić stary dług gdy hordy atakują Ukrainę a może i już się szykują na Litwę. Tylko gdzie ten król ? ....
Jeszcze raz sorry za OT.
azz
Been thanked: 1 time

Post autor: azz »

Czym się różni "Rycerstwo Chrześcijańskie" od "niechrześcijańskiego"?
Wspomogę rabatem 11% Planszostrefa, 7% 3Trolle
Jacek_PL
Has thanked: 17 times
Been thanked: 36 times

Post autor: Jacek_PL »

Kira.Hiroshi pisze:Chodziło mi jedynie o jakieś rady co napisać do sklepu/wydawnictwa i jak udokumentować to.
Może po prostu napisz to co napisałeś tu na forum. Jeśli jest to już VI zjazd to na pewno jakieś tak "raporty" z poprzednich spotkań istnieją, szczególnie jeśli zjeżdża się tyle osób o ilu napisałeś.

Co do OT :) Myślę że jeśli to zjazdy jak w temacie to raczej powinni udać się bardziej na południe.
Awatar użytkownika
Maxxx76
Been thanked: 2 times

Post autor: Maxxx76 »

Polecam kontakt z osobami, które organizowały różnego rodzaju konwenty itp. Na forum możesz znaleźć ich ogłoszenia oraz ich namiary. Moim zdaniem będą najbardziej kompetentni i doświadczeni:-)
Kira.Hiroshi

Jacek_PL pisze:
Kira.Hiroshi pisze:Chodziło mi jedynie o jakieś rady co napisać do sklepu/wydawnictwa i jak udokumentować to.
Może po prostu napisz to co napisałeś tu na forum. Jeśli jest to już VI zjazd to na pewno jakieś tak "raporty" z poprzednich spotkań istnieją, szczególnie jeśli zjeżdża się tyle osób o ilu napisałeś.
.
Planszówki pojawią się pierwszy raz na zjeździe :)
Awatar użytkownika
Vandal

Post autor: Vandal »

Ale nadal możesz się pochwalić ile jest aktywnych uczestników, ile widzów, czy ludzie mają ze sobą dzieci, ile trwa, jak duży jest zjazd nawet na zdjęciach. To wydawcy to jest pytanie "czy wystarczająco dużo osób zobaczy moją grę by było warto".
Jacek_PL
Has thanked: 17 times
Been thanked: 36 times

Post autor: Jacek_PL »

Kira.Hiroshi pisze:Planszówki pojawią się pierwszy raz na zjeździe :)
Wiesz, przecież wydawnictwa nie pojawiają się na przykład na konwentach od samego początku ich istnienia, tylko jak mają tam już którąś edycję z kolei. Tak samo pewnie wyglądać to może w twoim przypadku, to już szósta impreza z kolei, gdzie będzie sporo osób o takim hobbystycznym zainteresowaniu jak rycerstwo, więc może jakieś wydawnictwo się skusi i zaryzykuje, zresztą co tu pisać, tak jak wspomniałem wcześniej pisz do nich. A zresztą pierwszy z brzegu przykład - http://www.rebel.pl/x.php/1,135/Nasze-g ... encie.html
Kira.Hiroshi

Jacek_PL pisze:
Kira.Hiroshi pisze:Planszówki pojawią się pierwszy raz na zjeździe :)
Wiesz, przecież wydawnictwa nie pojawiają się na przykład na konwentach od samego początku ich istnienia, tylko jak mają tam już którąś edycję z kolei. Tak samo pewnie wyglądać to może w twoim przypadku, to już szósta impreza z kolei, gdzie będzie sporo osób o takim hobbystycznym zainteresowaniu jak rycerstwo, więc może jakieś wydawnictwo się skusi i zaryzykuje, zresztą co tu pisać, tak jak wspomniałem wcześniej pisz do nich. A zresztą pierwszy z brzegu przykład - http://www.rebel.pl/x.php/1,135/Nasze-g ... encie.html
Wielkie dzięki! Najbardziej interesowało mnie w jakiej formie wydawnictwa i sklepy najczęściej pomagają. Czy np dadzą gry jako nagrody, czy kupony, albo jakieś uszkodzony egzemplarze do ogrania, lub czy trzeba je będzie zwrócić, bo jak wiadomo dużo ludzi = dużo okazji do kradzieży tokenów.
Awatar użytkownika
Tomzaq
Has thanked: 119 times
Been thanked: 106 times

Post autor: Tomzaq »

azz pisze:Czym się różni "Rycerstwo Chrześcijańskie" od "niechrześcijańskiego"?
Rycerstwo chrześcijańskie wierzy w Pana Boga
Rycerstwo niechchrzerścijańskie nie wierzy w Pana Boga :)
Who is John Galt?
Posiadam
Awatar użytkownika
rastula
Has thanked: 1276 times
Been thanked: 1326 times

Post autor: rastula »

dużo okazji do kradzieży tokenów.

Rycerstwo ( chrześcijańskie czy nie) kradnie żetony???? OMG :shock: Armagiedon ;)
Awatar użytkownika
Vandal

Post autor: Vandal »

Vandal pisze:Ale nadal możesz się pochwalić ile jest aktywnych uczestników, ile widzów, czy ludzie mają ze sobą dzieci, ile trwa, jak duży jest zjazd nawet na zdjęciach. Dla wydawcy to jest pytanie "czy wystarczająco dużo osób zobaczy moją grę by było warto".
Awatar użytkownika
MichalStajszczak
Has thanked: 548 times
Been thanked: 1610 times
Kontakt:

Post autor: MichalStajszczak »

rastula pisze:Rycerstwo ( chrześcijańskie czy nie) kradnie żetony???? OMG
A czym się zajmowało rycerstwo, jak nie wyprawami łupieskimi? Jak wyglądała tak chrześcijańska (z nazwy) inicjatywa, jak IV wyprawa krzyżowa?
Awatar użytkownika
Trampon
Has thanked: 1 time

Post autor: Trampon »

Nie ma takiego tematu z którego nie da rady wyciągnąć jakiegoś offtopa [WHITE SMILING FACE]
"W świecie kolekcjonerów nader często dochodzi do zbrodni. Kolekcjonerzy to szaleńcy albo fanatycy na granicy szaleństwa, zaślepieni żądzą posiadania zdolni są do najgorszych przestępstw".
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
ODPOWIEDZ