A jutro idę zobaczyć prototyp na Równonocy

Tzn. czego?Jack Daniel's pisze:Widziałem na Równonocy prototyp. Nawet słuchałem zasad i trochę obserwowałem rozgrywkę... ale mnie nie zachwyciło jakoś. Nie ma tego "czegoś".
Sienio pisze:Dziś pojawiła się kolejna aktualizacja. Pokazujemy w niej drewniane elementy gry oraz prosimy o pomoc w podjęciu decyzji, jak ma wyglądać metro w "Odbudowie". Zachęcamy do odwiedzenia strony projektu i komentowania.
Drewniane komponenty:
![]()
matio2007 pisze: Co do kolorów znaczników, to może lepiej dać wszystkie kolory zgodnie z zasadami kolorowania planów/map - czyli usługi czerwone, przemysł fioletowy. Wtedy będzie to intuicyjne (chociaż może to zboczenie zawodowe architekta)
Dzięki za konkretną sugestię!Palmer pisze:matio2007 napisał(a):
Co do kolorów znaczników, to może lepiej dać wszystkie kolory zgodnie z zasadami kolorowania planów/map - czyli usługi czerwone, przemysł fioletowy. Wtedy będzie to intuicyjne (chociaż może to zboczenie zawodowe architekta )
Dajcie przemysł na fioletowo, a usługi na czerwono - urbaniści to docenią
Miasto w całości zrównane z ziemią było właśnie szare i smutne. A możliwość zastąpienia tych ponurych heksów kolorowymi powinno być zachętą do zagraniaRudzielca pisze:Trochę to takie szare i smutne...
Pewnie historycznie ma to sens, ale mimo wszystko taka plansza niezbyt do mnie nie przemawia i nie zachęca do grania
No i na planszy nie może zabraknąć legendy z wyjaśnieniem tych wszystkich kolorów. Skoro bawimy się w projekt w biurze projektów to już po całościSienio pisze:Dzięki za konkretną sugestię!Palmer pisze:matio2007 napisał(a):
Co do kolorów znaczników, to może lepiej dać wszystkie kolory zgodnie z zasadami kolorowania planów/map - czyli usługi czerwone, przemysł fioletowy. Wtedy będzie to intuicyjne (chociaż może to zboczenie zawodowe architekta )
Dajcie przemysł na fioletowo, a usługi na czerwono - urbaniści to docenią