(Wrocław) Spotkania planszówkowe

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Dusso
Has thanked: 2 times

Post autor: Dusso »

A ja dziś niestety nie dotrę, muszę zostać w domu z powodu gości :roll:
Awatar użytkownika
steady

Post autor: steady »

Heja.

Spotkanie czwartkowe udane, witamy wszystkich, którzy wtedy pierwszy raz unas, z nami:)

Co do jutra- macie jakieś prpozycje w co zagrać? Ja ze swojej strony będę namawiał na Im Schatten..., CMC i Salamancę. Znajdą się chętni?
Awatar użytkownika
Dusso

Wolałbym w końcu w Sienę :wink: da się zrobić? :)
Awatar użytkownika
steady

Kurczę, Siena jest świetna, ale ja na przykład spróbowałbym San Marco znów i może Eufrata. Raczej krótsze rzeczy w każdym razie. Ale S wezmę, na wypadek, jakby nikt się nie pisał na granie w Im Schatten ;)
W ogóle wymyśliłem sobie system: poniedziałek na krótsze rzeczy, czwartek- kobyłki.
Awatar użytkownika
Dusso

Ok, wezmę jutro San Marco i Tygrysa i z przyjemnością zagram :) ale co do systemu to jeśli kobyłki to raczej w poniedziałki, bo czwartki mam bardziej zajęte ;)
Awatar użytkownika
steady

To od następnego tygodnia możemy tak zacząć:-)

BTW, jeżeli będziesz szedł piechotką jutro, to daj znać, może pójdziemy razem.
Awatar użytkownika
Dusso

Chcę jeszcze po drodze zjeść jakiś obiad więc trochę mi zejdzie..
Awatar użytkownika
steady

No to do zobaczenia na miejscu:)
Awatar użytkownika
Dusso

Jaki był tytuł tej gry z kryształkami? Bo nawet nie wiem w co zagrałem :)
Awatar użytkownika
flak
Been thanked: 1 time

Post autor: flak »

Dusso pisze:Jaki był tytuł tej gry z kryształkami? Bo nawet nie wiem w co zagrałem :)
Otóż była to gra "Edel, Stein & Reich".
Awatar użytkownika
Dusso

Brzmi jak nazwa sklepu jubilerskiego z tradycjami :wink:
Awatar użytkownika
steady

I na dodatek nie gralismy z jedna rzecza- mozesz wybrac zakryty Event z talii, a nie tylko ten odkryty.
Awatar użytkownika
Dusso

O to jest dość istotna zmiana reguł, było kilka kart, na które nikt się nie pokusił, a tak to można ryzykować..
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

Post autor: Magma »

Jakiś czas temu wróciłem z Róży. Byliśmy w 5 osób, a graliśmy w Colosseum i Edel, Stein & Reich. Co do drugiego tytułu zagraliśmy właśnie z zasadą o której wspominacie no i szczerze mówiąc, niewiele to zmieniło :roll: Co do colosseum to zdecydowanie była to najlepsza partia jaką rozegrałem. Grając w komplecie byłem przedostatni, ale walka toczyła się do końca. Było sporo długich pertraktacji w handlu, dużo przedstawień i wiele wspaniałej zabawy. Można było zauważyć, różne strategie gry, ponieważ praktycznie każdy grał inaczej, a nie jak to za zwyczaj bywa czyli każdy robi podstawowe przedstawienie, a potem ciuła całą grę na ostatnie. Naprawdę chce podziękować Monice, Kamilowi Wiktorowi i Zielowi za tak urozmaiconą rozgrywkę :wink: Jednak pamiętajcie, jeszcze sie odegram :twisted: :lol:

Druga sprawa jest taka, że z Kamilem (i chyba Zielem - jeszcze się zastanawia) będziemy zamawiać gry z milana (z Niemiec) i jeżeli ktoś chciałby się dołaczyć to zapraszamy :wink:
Awatar użytkownika
maja76

Post autor: maja76 »

Magma pisze: Druga sprawa jest taka, że z Kamilem (i chyba Zielem - jeszcze się zastanawia) będziemy zamawiać gry z milana (z Niemiec) i jeżeli ktoś chciałby się dołaczyć to zapraszamy :wink:
Wyslalem PW

Ps. Juz jakis czas nie ma mnie w kraju, ale niedlugo wracam do konca roku. Pytanie: Pod jakim adresem miesci sie szkola, w ktorej sie spotykacie?
Po powrocie chcialbym wpasc kilka razy do Was :-)
Pozdrawiam - Maja
KOLEKCJA
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

maja76 pisze: Pytanie: Pod jakim adresem miesci sie szkola, w ktorej sie spotykacie?
Po powrocie chcialbym wpasc kilka razy do Was :-)
ul. Piotra Skargi 29/31 :wink: http://www.lo9.wroc.pl/lokalizacja.html <- tu jest mapka

Wiadomość odebrana, odpowiedź wysłana :twisted:
Awatar użytkownika
maja76

Ok, odnotowane. Juz wiem gdzie to jest :-)
Po powrocie z pewnoscia sie do Was odezwe i zawitam na ktores spotkanie :-)
Pozdrawiam - Maja
KOLEKCJA
Awatar użytkownika
steady

Miło, że kolejna osoba dołączy do naszej gromadki:-)

Zamówienie z Milana- kiedy dokładnie macie zamiar je robić? Bo może, jest nikła szansa, że chciałbym dołączyć. Jeżeli tylko pojawią mi się pieniądze, a w Milanie Tribun, to na pewno się piszę.

Spotkanie czwartkowe: Avi, mam nadzieję, że będziesz, i że El Grande jest aktualne. Jak tak, to my się z Asią na 100% piszemy. Może w końcu uda mi się kogoś namówić na Im Schatten, natomiast jeśli nie, to bardzo chętnie pyknę w Tygrysa:-)
Awatar użytkownika
Dusso

Ze mną tak samo, chętny na El Grande, ale dla porządku wezmę też Tygrysa
Avandrel
Kontakt:

Post autor: Avandrel »

No i klops... Jadę w piątek na ślub/wesele w Bieszczady, i w czwartek muszę się spakować. Jak się wyrobię to będę, ale szanse są jakoś tak 50/50. Niestety.
Narzędzia Mathtrade - http://mathtrade.mgpm.pl
Trojan

Post autor: Trojan »

w ten czwartek zamierzam się pojawić w końcu w klubie ( wraz z moją lepszą połową) :)

a jako że mam El Grande (angielską edycję) to z wielką przyjemnością wezmę je na spotkanie.
Awatar użytkownika
Dusso

O to super, liczymy na Ciebie :)

Czytając nową (3 już) relację z Essen, zauważyłem w filmiku z wywiadem z 2 szkotami na temat Neuroshimy dwoje naszych bohaterów drugiego planu - Annę (rozmawia z Trzewikiem) i Russa! :D, których korzystając z okazji gorąco pozdrawiam 8)
Linka do filmiku tutaj
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

Trojan pisze:w ten czwartek zamierzam się pojawić w końcu w klubie ( wraz z moją lepszą połową) :)
Dobrze powiedziane :D
Dusso pisze:Czytając nową (3 już) relację z Essen, zauważyłem w filmiku z wywiadem z 2 szkotami na temat Neuroshimy dwoje naszych bohaterów drugiego planu - Annę (rozmawia z Trzewikiem) i Russa! :D, których korzystając z okazji gorąco pozdrawiam 8)
Linka do filmiku tutaj
No prosze :D Widać, że Ania z Russem nie próżnowali :twisted:
steady pisze:Zamówienie z Milana- kiedy dokładnie macie zamiar je robić? Bo może, jest nikła szansa, że chciałbym dołączyć. Jeżeli tylko pojawią mi się pieniądze, a w Milanie Tribun, to na pewno się piszę.
Kiedy dokładnie jeszcze nie wiemy, są dwa wstepne terminy: albo w ten weekend, albo czekamy do mniej więcej połowy listopada (10-15) :wink:
Awatar użytkownika
Dusso

A co wstępnie planujecie zamówić? Jeśli to nie tajemnica..?
Awatar użytkownika
maja76

Ja chcialbym "Mall of Horror" ale tylko jesli zamowienie bedzie realizowane w drugim termine, gdyz wracam do Wroclawia 10 listopada i wczesniej nie mialbym jak pieniedzy przekazac....
Pozdrawiam - Maja
KOLEKCJA
ODPOWIEDZ