(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
-
-
- walkingdead
- Has thanked: 262 times
- Been thanked: 659 times
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Cicho, mnie dziś przyszły farby do malowania zwłok. Będzie się działoawawa pisze:nie oblizuje i chyba właśnie dlatego na IA i SoB straciłem już 5 pędzli :/ pożyczcie mi lepiej kompresor

♀
- walkingdead
Hej,
Wintermute: dzięki za prezentację oraz grę w "Civkę". Może nie koniecznie mnie porwało, ale na pewno gra jest warta uwagi i ponownego rozegrania.
Awawa: Dzięki z DoW. No muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Dobrze przemyślana, dużo zmiennych, motyw zdrajcy, zombie, ale najbardziej mi się podoba system Crossroads. Na pewno sobie kupię polską wersję:).
walkingdead: miło było Cię spotkać po dłuższej nieobecności:).
Sorry, że musiałem się tak wcześniej urwać, następnym razem się poprawie:).
Oto moja propozycja na przyszły tydzień.
Wtorek: IA Team II (balif), Paradox.
Środa: Pathfinder, Paradox.
Czwartek: IA Team III (Piehoo), u mnie.
Jak wam się widzi taki plan?
W przyszłą sobotę mnie nie ma, ale w przyszłą niedzielę mogę grać:).
Pozdro
Ludwi$
Wintermute: dzięki za prezentację oraz grę w "Civkę". Może nie koniecznie mnie porwało, ale na pewno gra jest warta uwagi i ponownego rozegrania.
Awawa: Dzięki z DoW. No muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Dobrze przemyślana, dużo zmiennych, motyw zdrajcy, zombie, ale najbardziej mi się podoba system Crossroads. Na pewno sobie kupię polską wersję:).
walkingdead: miło było Cię spotkać po dłuższej nieobecności:).
Sorry, że musiałem się tak wcześniej urwać, następnym razem się poprawie:).
Oto moja propozycja na przyszły tydzień.
Wtorek: IA Team II (balif), Paradox.
Środa: Pathfinder, Paradox.
Czwartek: IA Team III (Piehoo), u mnie.
Jak wam się widzi taki plan?
W przyszłą sobotę mnie nie ma, ale w przyszłą niedzielę mogę grać:).
Pozdro
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- walkingdead
Hej,
Dziękuję bardzo za spotkanie, miło było znowu spędzić z Wami czas.
Cywilizacja może jest świetna gra, ale jakoś nie mogłam znaleźć "klucza do gry.". Działałam na wielu płaszczyznach, ale nieco bez przekonania i wyraźnej wizji jak chce osiągnąć zwycięstwo. Miałam co prawda niecny plan agresywnego i przebieglego przejęcia zwycięstwa, ale okazało się z że nadinterpretowalam jedną z kart.
Do DoW przekonuje się coraz bardziej, podoba mi się. Wciąż jednak nie mogę zrozumieć jak to możliwe, że nie udało nam się wygrać. Co za nieudacznicy
Next weekend gramy! Wstępnie wspomnieliśmy o:
DDD
https://boardgamegeek.com/boardgame/594 ... er-darkest
DOTZ (???)
https://boardgamegeek.com/boardgame/144 ... nd-edition
Coś jeszcze?
Dziękuję bardzo za spotkanie, miło było znowu spędzić z Wami czas.

Cywilizacja może jest świetna gra, ale jakoś nie mogłam znaleźć "klucza do gry.". Działałam na wielu płaszczyznach, ale nieco bez przekonania i wyraźnej wizji jak chce osiągnąć zwycięstwo. Miałam co prawda niecny plan agresywnego i przebieglego przejęcia zwycięstwa, ale okazało się z że nadinterpretowalam jedną z kart.
Do DoW przekonuje się coraz bardziej, podoba mi się. Wciąż jednak nie mogę zrozumieć jak to możliwe, że nie udało nam się wygrać. Co za nieudacznicy

Next weekend gramy! Wstępnie wspomnieliśmy o:
DDD
https://boardgamegeek.com/boardgame/594 ... er-darkest
DOTZ (???)
https://boardgamegeek.com/boardgame/144 ... nd-edition
Coś jeszcze?
♀
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 46 times
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Widze ze na Civke to chetni sa a na Clash of Cultures od roku probuje Was namowic...
- walkingdead
nie wiem czy bylismy chetni czy po prostu postawiono nas przed faktem
Ja juz nigdy wiecej w Cywilizacje nie zagram

♀
- Rocy7
Nie zmienia to faktu, że w Civkę graliśmy już 4 razy, zaś w Clasha 0 razy.walkingdead pisze:nie wiem czy bylismy chetni czy po prostu postawiono nas przed faktem![]()
Zgłaszam Clash of Cultures z dodatkiem Civilizations jako propozycje na następny weekend

- awawa
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
Ja w civkę grałem drugi raz na zasadzie dam tej grze jeszcze szanse, ale znowu wymęczyła mnie .. nie wiem, na pewno jest lepiej niz TTA, ale nadal nie porywa. Zwłaszcza przy 5 graczach kiedy można zgubić sie w śledzeniu działań, nabytych technologii/armii i planów przeciwników - wykonalne, ale w pewnym momencie darowałem sobie bieganie wokół stołu (zwłaszcza będąc po piwie
) Juz chyba wole zetonowki, gdzie tez sporo (a nawet więcej) dzieje się na planszy i czasem w talii kart, ale gra się na ogol z 1 przeciwnikiem.
Cel główny został jednak osiągnięty i zagraliśmy w DoW
Gra ze zdrajcą to zupełnie inna rozgrywka, wszyscy się nim tak przejęli, że nawet nie dodawaliśmy kart do zażegnania kryzysu chyba na zasadzie ze i tak zdrajca nam to zepsuje. A zdrajcy szukaliśmy wszędzie
Efekt był taki, ze błyskawicznie przegraliśmy wszyscy pomimo, ze zdrajca chciał nam pomoc gdyż nie miał jeszcze spełnionego 2 celu swojej misji i koniec gry tez go zaskoczył. Coz, ciekawy efekt psychozy 
Ludwi$: jeśli nic się nie zmieni to Wtorek, Środa, Czwartek mi pasują.

Cel główny został jednak osiągnięty i zagraliśmy w DoW

Ludwi$: jeśli nic się nie zmieni to Wtorek, Środa, Czwartek mi pasują.
- Wintermute
Na civke nie bede wiecej namawial, ale przyznam ze gra w piatke byla meczaca.
Za to DoW - mile zaskoczenie. Podobalo mi sie i gra wchodzi na radar.
A przyszly weekend planowo ma uplynac pod znakiem zombich...
Za to DoW - mile zaskoczenie. Podobalo mi sie i gra wchodzi na radar.
A przyszly weekend planowo ma uplynac pod znakiem zombich...
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- walkingdead
Przy tej okazji przepraszam Ludwisia,że niesłusznie posadzilam Cię o zdradę:) a wróg czyhal z drugiej strony 

♀
- Wintermute
Ale mina zdrajcy z powodu konca gry - bezcenna. Chyba bardziej od nas zawiedziony bylwalkingdead pisze:Przy tej okazji przepraszam Ludwisia,że niesłusznie posadzilam Cię o zdradę:) a wróg czyhal z drugiej strony

Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Hej,
Rocy ja z chęcią zagram w Clash'a i będę lobbował Twój tytuł:).
Pozdro,
Ludwi$
hmm... przeprosiny przyjęte;).walkingdead pisze:Przy tej okazji przepraszam Ludwisia,że niesłusznie posadzilam Cię o zdradę:) a wróg czyhal z drugiej strony
Mina, zdziwienie... Czyżby Tomasz był zdrajcą?:)Wintermute pisze:Ale mina zdrajcy z powodu konca gry - bezcenna. Chyba bardziej od nas zawiedziony byl
Rocy ja z chęcią zagram w Clash'a i będę lobbował Twój tytuł:).
Pozdro,
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
Dzięki za ofertę, ale Clash marnie działa na dwóch, więc bez większej ilości chętnych nie ma sensu-chyba ze 3 się znajdzieLudwi$ pisze:Rocy ja z chęcią zagram w Clash'a i będę lobbował Twój tytuł:).
Pozdro,
Ludwi$

Poza tym nie chciałbym psuć Wam planów weekendowych, a w Zombi mogę zagrać.
Ostatnio jednak zbytnio kooperacje lub pseudo kooperacje mnie nie porywają, a z gier o zombi nie ma za bardzo innych tytułów (na malowanie Zombicide w wykonaniu Walkingdead chętnie rzucę okiem).
- walkingdead
- Rocy7
Ludwi$ pisze:Rocy ja z chęcią zagram w Clash'a i będę lobbował Twój tytuł:).
Najpierw może zagrajmy w to co jest w planach potem się pomyśliwalkingdead pisze:Ja w clash też spróbuje

Ostatnio zmieniony 11 maja 2015, 01:08 przez Rocy7, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rocy7
- walkingdead
Co do malowanych figurek to jeszcze trzeba będzie poczekać, czasu mało więc zdolalam pomalować tylko 3.Rocy7 pisze:Dzięki za ofertę, ale Clash marnie działa na dwóch, więc bez większej ilości chętnych nie ma sensu-chyba ze 3 się znajdzieLudwi$ pisze:Rocy ja z chęcią zagram w Clash'a i będę lobbował Twój tytuł:).
Pozdro,
Ludwi$
Poza tym nie chciałbym psuć Wam planów weekendowych, a w Zombi mogę zagrać.
Ostatnio jednak zbytnio kooperacje lub pseudo kooperacje mnie nie porywają, a z gier o zombi nie ma za bardzo innych tytułów (na malowanie Zombicide w wykonaniu Walkingdead chętnie rzucę okiem).

♀