(Warszawa) Piątki/soboty z Eclipse
Re: [Warszawa] Piątki z Eclipse
Witam Was,
Mam kolejne dwa pytania w sprawie zasad.
1. Czy Oświeceni mogą budować świątynie w dowolnej kolejności, czyli np. zacząć od trzech świątyń drugiego poziomu za cztery surowce?
2. Co się dzieje z odrzuconymi heksami podczas eksploracji lub przy eksploracji Draco? Trafiają do pozostałej puli heksów, która jest następnie tasowana i dalej wykorzystywana przez graczy, wychodzą z gry (w przypadku heksów 3 obszaru oznacza to zmniejszenie planszy), czy są zastępowane innym z danego obszaru?
1. Czy Oświeceni mogą budować świątynie w dowolnej kolejności, czyli np. zacząć od trzech świątyń drugiego poziomu za cztery surowce?
2. Co się dzieje z odrzuconymi heksami podczas eksploracji lub przy eksploracji Draco? Trafiają do pozostałej puli heksów, która jest następnie tasowana i dalej wykorzystywana przez graczy, wychodzą z gry (w przypadku heksów 3 obszaru oznacza to zmniejszenie planszy), czy są zastępowane innym z danego obszaru?
Czy piątek z Eclipse jest dzisiaj w czwartek w Cheers Pubie? ja chętnie wpadne ok 20.
- dicer
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
1. Mogą budować w dowolnej kolejności.Szymaj pisze:Witam Was,
2. Dzieje się dokładnie to samo, co z każdym innym odrzuconym heksem - są odkładane odkryte na bok, a jak się skończy pula heksów zakrytych, to są tasowane i dalej wykorzystywane przez graczy.
- dicer
O czwartku nic nie wiem.klobas pisze:Czy piątek z Eclipse jest dzisiaj w czwartek w Cheers Pubie? ja chętnie wpadne ok 20.
Zbieramy ekipę na piątek 15-go. Piszesz się?
-
- Been thanked: 1 time
Ja chętnie zagram.Wojrad pisze:Czy w piątek 8.05 ktoś jest chętny na Eclipse?
8.05 gramy Eclipse w Planszomanii w składzie:
1. Wojrad
2. Crusaria
3. Puciek
4. Szlachcicpolski
1. Wojrad
2. Crusaria
3. Puciek
4. Szlachcicpolski
Zarezerwowałem duży stolik od 17:30 w Planszomanii. Możemy tak zacząć ?
-
- Been thanked: 1 time
Dziękuję za grę moi drodzy. Czułem wielki niedosyt, a wręcz frustrację pod koniec, miałem bowiem wrażenie, że nie miałem do Was podejścia. Stwierdzam jednak, że miałem; kiedy Puciek i ja zajęliśmy ostatnie neutralne hexy, ja powinienem był skoncentrować się na obronie bazami gwiezdnymi i rozwojem tych czterech pozostałych niezajętych hexów na moich tyłach budowaniem orbitali. Wkrótce miałbym sporą przewagę materiałów. O! Już mi lepiej.Wojrad pisze:8.05 gramy Eclipse w Planszomanii w składzie:
1. Wojrad
2. Crusaria
3. Puciek
4. Szlachcicpolski
Ja też wszystkim dziękuję za grę, grało się ciekawie i wbrew oczekiwaniu nie poszło tak szybko jak można by się spodziewać ze składu sojuszy i ras. Jeśli chodzi o obronę to pewnie byś się długo bronił, nie niepokojony przez nikogo. Pomyśl co by się stało z Twoją sojuszniczką wtedy.szlachcicpolski pisze:Dziękuję za grę moi drodzy. Czułem wielki niedosyt, a wręcz frustrację pod koniec, miałem bowiem wrażenie, że nie miałem do Was podejścia. Stwierdzam jednak, że miałem; kiedy Puciek i ja zajęliśmy ostatnie neutralne hexy, ja powinienem był skoncentrować się na obronie bazami gwiezdnymi i rozwojem tych czterech pozostałych niezajętych hexów na moich tyłach budowaniem orbitali. Wkrótce miałbym sporą przewagę materiałów. O! Już mi lepiej.Wojrad pisze:8.05 gramy Eclipse w Planszomanii w składzie:
1. Wojrad
2. Crusaria
3. Puciek
4. Szlachcicpolski
Witam ponownie,
po moich dwóch wczorajszych dwóch grach mam do Was dwa kolejne pytania:-).
1.Instrukcja dobrze opisuje kiedy można wymienić się dyplomatami, ale nie znalazłem słowa na temat tego co stanie się jak stracimy kontakt heksowy z graczem, z którym się wymienilismy. czy automatycznie musimy oddać dyplomate?
2.Gracz A i B wymienili się dyplomatami. Gracz B i C zawarli sojusz. Gracz C zaatakował gracza A. Czy związku z tym gracze A i B muszą zwrócić sobie dyplomatów? To by oznaczało, że B jest zdrajcą co nie jest prawdą.
Pozdrawiam,
Szymon
po moich dwóch wczorajszych dwóch grach mam do Was dwa kolejne pytania:-).
1.Instrukcja dobrze opisuje kiedy można wymienić się dyplomatami, ale nie znalazłem słowa na temat tego co stanie się jak stracimy kontakt heksowy z graczem, z którym się wymienilismy. czy automatycznie musimy oddać dyplomate?
2.Gracz A i B wymienili się dyplomatami. Gracz B i C zawarli sojusz. Gracz C zaatakował gracza A. Czy związku z tym gracze A i B muszą zwrócić sobie dyplomatów? To by oznaczało, że B jest zdrajcą co nie jest prawdą.
Pozdrawiam,
Szymon
- dicer
1. Utrata sąsiedztwa nie ma wpływu na ambasadorów.
2. Gracz A i B nie muszą zwracać sobie ambasadorów dopóki się wzajemnie nie zaatakują.
A tak w kwestii formalnej: pytania dotyczące zasad i przepisów proponuję zadawać w odpowiednim dziale (jest tam wątek pt. "Eclipse").
Tam o wiele więcej osób będzie miało okazję się z nimi zapoznać i ewentualnie odpowiedzieć.
2. Gracz A i B nie muszą zwracać sobie ambasadorów dopóki się wzajemnie nie zaatakują.
A tak w kwestii formalnej: pytania dotyczące zasad i przepisów proponuję zadawać w odpowiednim dziale (jest tam wątek pt. "Eclipse").
Tam o wiele więcej osób będzie miało okazję się z nimi zapoznać i ewentualnie odpowiedzieć.
Ok. Dzięki i na przyszłość się poprawię:-).
BTW Wczoraj pierwszy raz grałem Syndykatem-jest moc!:-)
BTW Wczoraj pierwszy raz grałem Syndykatem-jest moc!:-)
Dzięki za grę. Ostatnio bardzo cierpię na brak czasu a w Eclipse uwielbiam grać. Puciek dobrze napisał - Ty byś się bronił a sojuszniczki by w tym czasie nie było. Ja sojuszników nigdy nie zostawiam w potrzebie.puciek2 pisze:Ja też wszystkim dziękuję za grę, grało się ciekawie i wbrew oczekiwaniu nie poszło tak szybko jak można by się spodziewać ze składu sojuszy i ras. Jeśli chodzi o obronę to pewnie byś się długo bronił, nie niepokojony przez nikogo. Pomyśl co by się stało z Twoją sojuszniczką wtedy.
Ja jak siadam do Eclipse to też czuję moc, dużą mocSzymaj pisze:BTW Wczoraj pierwszy raz grałem Syndykatem-jest moc!:-)

- dicer
Znam ten "bul"Szymaj pisze:Wczoraj pierwszy raz grałem Syndykatem-jest moc!:-)

A tak BTW - nie chcesz zagrać w piątek?
W Cheers Pubie na Bemowie.Blugkolf pisze:Gdzie gramy 15. ?
hej, chętnie dołącze w najbliższy piątek, znam eclipse grałem w podstawkę ponad 10 razy.
Gdzie dogadacie szczegóły? Jak coś to pisać na priv.
Gdzie dogadacie szczegóły? Jak coś to pisać na priv.
- dicer
Wobec tego witamy na pokładzie.
Gramy w Cheers Pubie na Bemowie. Zaczynamy ok. 18.00.
Je będę trochę wcześniej i rozstawię grę
Aktualizacja:
1. dicer
2. szlachcicpolski
3. NoCanDoCan
4. Blugkolf
5. Anon
6. akro

Gramy w Cheers Pubie na Bemowie. Zaczynamy ok. 18.00.
Je będę trochę wcześniej i rozstawię grę
Aktualizacja:
1. dicer
2. szlachcicpolski
3. NoCanDoCan
4. Blugkolf
5. Anon
6. akro
- NoCanDoCan
- dicer
No to niezła ekipa się szykuje.
Mam nadzieję, że damy radę czasowo.
1. dicer
2. szlachcicpolski
3. NoCanDoCan
4. Blugkolf
5. Anon
6. akro
7. Orlik
8. Kret
Mam nadzieję, że damy radę czasowo.
1. dicer
2. szlachcicpolski
3. NoCanDoCan
4. Blugkolf
5. Anon
6. akro
7. Orlik
8. Kret
To jak gramy w wariancie 6+, to dopisz Effy
, będzie symetrycznie, a ma takie samo doświadczenie jak ja z eclipse

- dicer
No nieźle...
1. dicer
2. szlachcicpolski
3. NoCanDoCan
4. Blugkolf
5. Anon
6. akro
7. Orlik
8. Kret
9. Effy
NoCanDoCan - możesz zarezerwować w Cheersie wielki stół (czyli łączony) i czas do 01.00?
A może moglibyśmy zacząć o 17.00?

1. dicer
2. szlachcicpolski
3. NoCanDoCan
4. Blugkolf
5. Anon
6. akro
7. Orlik
8. Kret
9. Effy
NoCanDoCan - możesz zarezerwować w Cheersie wielki stół (czyli łączony) i czas do 01.00?
A może moglibyśmy zacząć o 17.00?
- NoCanDoCan
postaram się aby było dłużej po prostu ze stołem najwyzej przytargam swój jescze
wszytsko jest do zrobienia
9 osób - ale bedzie batalia

9 osób - ale bedzie batalia

- NoCanDoCan