(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Hej,
Ok, dzięki za odpowiedzi. Jako, że Pathfinder u Sirweia nie wypali w najbliższą sobotę, a sporo osób się zdeklarowało, że przybędzie proponuję (oczywiście po wcześniejszym błogosławieństwu Sirwei'a vel Jubilata;]) rozegrać kampanię Imperial Assaulta (Team II). Są jednak dwa ale:
1. Rocy7 czy dałbyś radę przybyć?
2. Ja sam jeszcze nie wiem czy dam radę gdyż mam niepotwierdzone (jeszcze) spotkanie klasowe, dam znać do czwartku. Także IA w sobotę jest pomysłem na szybko.
Co do przyszłego tygodnia. Na Waterloo nie jadę także moja propozycja:
- Imperial Assault (Team III) wtorek (16.06), u mnie 17.30?.
Pozdro,
Ludwi$
Ok, dzięki za odpowiedzi. Jako, że Pathfinder u Sirweia nie wypali w najbliższą sobotę, a sporo osób się zdeklarowało, że przybędzie proponuję (oczywiście po wcześniejszym błogosławieństwu Sirwei'a vel Jubilata;]) rozegrać kampanię Imperial Assaulta (Team II). Są jednak dwa ale:
1. Rocy7 czy dałbyś radę przybyć?
2. Ja sam jeszcze nie wiem czy dam radę gdyż mam niepotwierdzone (jeszcze) spotkanie klasowe, dam znać do czwartku. Także IA w sobotę jest pomysłem na szybko.
Co do przyszłego tygodnia. Na Waterloo nie jadę także moja propozycja:
- Imperial Assault (Team III) wtorek (16.06), u mnie 17.30?.
Pozdro,
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
Hej,
No spoko, to tylko luźna propozycja jest, żeby w sobotę zagrać w IA (korzystając z sytuacji, że będziemy prawdopodobnie w pełnej grupie i może byłaby możliwość rozegrać więcej niż jeden scenariusz). A tak to normalnie możemy pyknąć w tygodniu w Paradoxie (poniedziałek 15.06?).
Jeżeli nie IA to ja będę lobbował Dead of Winter Awawy;]
Pozdro,
Ludwi$
No spoko, to tylko luźna propozycja jest, żeby w sobotę zagrać w IA (korzystając z sytuacji, że będziemy prawdopodobnie w pełnej grupie i może byłaby możliwość rozegrać więcej niż jeden scenariusz). A tak to normalnie możemy pyknąć w tygodniu w Paradoxie (poniedziałek 15.06?).
Jeżeli nie IA to ja będę lobbował Dead of Winter Awawy;]
Pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
No nie ja już malowanie zaplanowałem na ten weekend ;/.Ludwi$ pisze: Jeżeli nie IA to ja będę lobbował Dead of Winter Awawy;]
Ps.
Do mnie dotarła pudło z polską wersją. "Ciężka" ta gra

Hej,
pozdro,
Ludwi$
Ok, to w takim razie, lobbuję Twoją wersję:). Zawsze możesz poprowadzić warsztaty malarskie u Sirwei'a. Każdy weźmie jakąś swoją figurkę, pędzelek, farbkę i myk:].balif pisze:Do mnie dotarła pudło z polską wersją. "Ciężka" ta gra.
pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
Warsztaty musiały by być u mnie bo malowanie będzie "na ścianach" ;D.
http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/ ... 84_600.jpg
http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/ ... 84_600.jpg
- awawa
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
OK, to czy ostatecznie będziemy mieli w sobotę okazję zagrać w polską wersję DoW? Jeśli nie to zabiorę swój egzemplarz EN. A sam zaproponuję D-Day Dice: bardzo przyjemna i szybka gra :)
EDIT:
IA dopiero za tydzień? ech...ok, mi wtorek oczywiście odpowiada (team III).
EDIT:
IA dopiero za tydzień? ech...ok, mi wtorek oczywiście odpowiada (team III).
Mnie nie będzieawawa pisze:OK, to czy ostatecznie będziemy mieli w sobotę okazję zagrać w polską wersję DoW? Jeśli nie to zabiorę swój egzemplarz EN. A sam zaproponuję D-Day Dice: bardzo przyjemna i szybka gra![]()

- Wintermute
Tez nie dam rady dotrzec, niestety.balif pisze:Mnie nie będzieawawa pisze:OK, to czy ostatecznie będziemy mieli w sobotę okazję zagrać w polską wersję DoW? Jeśli nie to zabiorę swój egzemplarz EN. A sam zaproponuję D-Day Dice: bardzo przyjemna i szybka gra![]()
.
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Rocy7
Na chwilę obecną lista potencjalna:
Awawa
Ludwi$?
Rocy7?
Maxxx76 z obstawą?
2 kobiety niezrzeszone
Awawa
Ludwi$?
Rocy7?
Maxxx76 z obstawą?
2 kobiety niezrzeszone

Hej,
Trochę spóźnione, ale dzięki za sobotnie super spędzone późne popołudnie Sirwei. Upały straszne, także i gry były w miarę/na swój sposób lekkie, ale do rzeczy:
-Marvel Dice Masters: muszę się przyznać, że mam od tej gry karciano-kościanej starter, ale jakoś do tej pory nie podjąłem się w nią zagrać. Teraz po demie zaprezentowanym przez sirweia stwierdzam, że od czasów WoW TCG dawno nie grałem w tak przyjemną grę karcianą dla 2 osób. Kości, karty, sakwy, bohaterowie Marvela naprawdę super combo. Aż nie wiem czy sobie wersji D&D nie zakupie:). Dobra gra "na boczku" dla dwóch osób.
- Innowacje: No tutaj już trochę więcej było rozkminy, ale jak już przemieliłem pierwszą grę to wyszło na to, że nie jest taka zła. Dość szybka, negatywna interakcja na prawie każdym kroku (co jak dało się zauważyć w naszej grupie czasami ona nie istnieje - patrz Eclipse + Gra o Tron, ale ja to sobie tłumaczę, że to było "zapoznawanie się z grą";]), Hand Management. Może kiedyś będę chciał zrobić drugie podejście
- No i wisienka na torcie czyli Posiadłość Szaleństwa z dodatkiem Zakazana Alchemia. Tej gry, chyba nie muszę przedstawiać. Graliśmy w scenariusz z DnŻ (Laboratorium). I kurcze była to najtrudniejsza partia jaką grałem od dawna (przegrana). Co ciekawe karta celu jest na wstępie odsłonięta i nie ma alternatywnych scenariuszy - zawsze ta sama misja, ale zawsze są inne karty przedmiotów, itp. Dzisiaj pewnie na dobranoc będę czytał żonie instrukcję do Zakazanej Alchemii na dobranoc:).
Chciałbym jeszcze podziękować Piehoo za sobotnią, wczesno-popłudniową partyjkę/naukę w X-Winga w Xjoy-u. Odwieczna walka dobra ze złem zakończyła się hmm... remisem:). Next time, trochę więcej zasad:).
Pozdro,
Ludwi$
Ps. We wtorek (16.06) Team III (Piehoo) gramy w IA u mnie. 18.00 - 18-20?
Trochę spóźnione, ale dzięki za sobotnie super spędzone późne popołudnie Sirwei. Upały straszne, także i gry były w miarę/na swój sposób lekkie, ale do rzeczy:
-Marvel Dice Masters: muszę się przyznać, że mam od tej gry karciano-kościanej starter, ale jakoś do tej pory nie podjąłem się w nią zagrać. Teraz po demie zaprezentowanym przez sirweia stwierdzam, że od czasów WoW TCG dawno nie grałem w tak przyjemną grę karcianą dla 2 osób. Kości, karty, sakwy, bohaterowie Marvela naprawdę super combo. Aż nie wiem czy sobie wersji D&D nie zakupie:). Dobra gra "na boczku" dla dwóch osób.
- Innowacje: No tutaj już trochę więcej było rozkminy, ale jak już przemieliłem pierwszą grę to wyszło na to, że nie jest taka zła. Dość szybka, negatywna interakcja na prawie każdym kroku (co jak dało się zauważyć w naszej grupie czasami ona nie istnieje - patrz Eclipse + Gra o Tron, ale ja to sobie tłumaczę, że to było "zapoznawanie się z grą";]), Hand Management. Może kiedyś będę chciał zrobić drugie podejście
- No i wisienka na torcie czyli Posiadłość Szaleństwa z dodatkiem Zakazana Alchemia. Tej gry, chyba nie muszę przedstawiać. Graliśmy w scenariusz z DnŻ (Laboratorium). I kurcze była to najtrudniejsza partia jaką grałem od dawna (przegrana). Co ciekawe karta celu jest na wstępie odsłonięta i nie ma alternatywnych scenariuszy - zawsze ta sama misja, ale zawsze są inne karty przedmiotów, itp. Dzisiaj pewnie na dobranoc będę czytał żonie instrukcję do Zakazanej Alchemii na dobranoc:).
Chciałbym jeszcze podziękować Piehoo za sobotnią, wczesno-popłudniową partyjkę/naukę w X-Winga w Xjoy-u. Odwieczna walka dobra ze złem zakończyła się hmm... remisem:). Next time, trochę więcej zasad:).
Pozdro,
Ludwi$
Ps. We wtorek (16.06) Team III (Piehoo) gramy w IA u mnie. 18.00 - 18-20?
Moje gry
Moje gry
Hej.
Wielkie dzięki za przybycie. I choć grono było nie za duże to liczbowo akurat się wpasowało w grane tytuły. MDM musimy powtórzyć. Skoro Ludwi$ masz startera to czekam na powtórkę. Można będzie skombinować mini turniej
Innowacje wreszcie zagrałem w więcej niż dwie osoby. Negatywna interakcja jest ok choć chyba mam za miękkie serce bo robiło mi się żal współgraczy jak kosiłem karty wpływów
No i posiadłość. Rozegraliśmy prezentowy scenariusz który w mojej ocenie ma naturę chaosu. I obawiam się że może być nie do wygrania przy doświadczonym MG. Jedyne ułatwienie jest takie że potwory nie mogą się poruszać. Szkoda że nie mają broni dystansowej
. No i wielkie brawa za odwagę dla córki znajomej którą dzielnie walczyła z mutującą zagadką. Ciekawe czy po grze wyrosło jej coś dodatkowego 
Wielkie dzięki za przybycie. I choć grono było nie za duże to liczbowo akurat się wpasowało w grane tytuły. MDM musimy powtórzyć. Skoro Ludwi$ masz startera to czekam na powtórkę. Można będzie skombinować mini turniej

-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 46 times
- Rocy7
A kiedy grupa II Imperiala ruszy? Wspomne tez cichutko o Edge of the Empire;)
Też chętnie uzyskam na te pytania odpowiedźRocy7 pisze:A kiedy grupa II Imperiala ruszy? Wspomne tez cichutko o Edge of the Empire;)

Hej,
Grupa II Imperial Assault - proponuję w przyszłym tyg. we wtorek w Paradoxie o 18 np.
Pozdro,
Ludwi$
Grupa II Imperial Assault - proponuję w przyszłym tyg. we wtorek w Paradoxie o 18 np.
Pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry