Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Maxxx76 pisze:Rune +1 z tym tatuażem. Wrzućcie nawet kilka, żeby cała rodzina mogła z odpowiednim wyglądem zasiąść do gry
A tak btw: szykuje się jakiś filmowy hicior piracki w najbliższym czasie, że nagle taki wysyp gier pirackich?
Poza tatuażami (kotwica obowiązkowa!) pole do pomysłów na gadżety otwiera się tu niczym bezkresny ocean:
- opaska na oko
- chusta na głowę
- sztuczna broda*
- skrzyneczka na monety
Z innej beczki grogu to przy tak dużej liczbie kości i żetonów przydałyby się zamykane pojemniki na nie; coś jak pudełko na żetony w Small World. Tak żeby wszystko nie latało po pudełku w czasie transportu. No i pamiętajcie o zostawieniu miejsca na późniejsze dodatki
*) i papuga na ramię
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry Moje zniżkiPlanszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%
Rune pisze:
Chcemy tatuaży i przepaski na oko w każdym pudle ! [emoji2]
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Rune: to ty masz jeszcze miejsce na rękach na nowe tatuaże? Chyba na drewnianym kikucie, który możesz zmieniać na różne okazje?
Opaski też mu nie dawajcie, bo pozostało mu tylko jedno oko do zakrycia. no chyba, że wszystkie symbole na kościach będą solidnie wytłoczone i dotykiem je rozpozna
UncleLion pisze:
Opaski też mu nie dawajcie, bo pozostało mu tylko jedno oko do zakrycia. no chyba, że wszystkie symbole na kościach będą solidnie wytłoczone i dotykiem je rozpozna
Granie na dotyk! To byłby niezły patent na scenariusz "Ciemności egipskie" albo "Noc polarna".
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry Moje zniżkiPlanszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%
Board&Dice pisze:W końcu możemy się pochwalić dlaczego pierwsze wydanie gry będzie EPICKIE (za sprawą kostek) oraz co jeszcze dla was szykujemy w The Curse of The Black Dice! http://boardtime.pl/2015/07/prawdziwe-e ... am-to.html
Czekamy na wizualizację...
Moje gry: Board Game Geek. Poszukuję Kilku tytułów - sprawdź! S/W:CampRoskilde i inne (chętniej wymienię) If you don't know where you're going, any road will get you there.
Ktoś wcześniej wspominał o wariancie solo. A gdyby tak do każdego pudełka dorzucać... prawdziwego pirata z Somalii!? I klimat zachowany, a i partner do gry by się znalazł. Może być nawet z drewnianą nogą.
A tak całkiem poważnie. Nie jestem fanem tego typu gier, klimat piratów też mnie szczególnie nie ekscytuje, a jednak nie mogę oczu od tej gry oderwać. Znów czeka mnie ciężka walka, co by nie zakupić kolejnej gry
Ciekawi mnie ten wariant solo. Miałem okazję zagrać "Czarna Kość" parę razy i to co w niej najmiodniejsze to właśnie rywalizacja pomiędzy załogą, kto uzbiera najwięcej guldenów. Gra solo zapewne będzie miała jakiś substytut, który zrekompensuje przepychankę między samymi graczami.
Bombloslav pisze:... Znów czeka mnie ciężka walka ...
I po co Ci to?
Po prostu przestań.
Kup.
Będzie 48 kostek od Q-workshopu.
Na pewno nie będzie drogo.
Na pewno..
Moje gry: Board Game Geek. Poszukuję Kilku tytułów - sprawdź! S/W:CampRoskilde i inne (chętniej wymienię) If you don't know where you're going, any road will get you there.
No przecież napisałem że tanio! Nie warto walczyć, trzeba kupować.