Zdecydowanie nazwa własna lokalu. (Dawne "infinium")Trampon pisze:Gdzie się spotykacie? Ten "Bifor" to nazwa jakiegoś konkretnego lokalu czy szyfrowane oznaczenie tylko dla wtajemniczonych?
(Gdańsk) Spotkania we Wrzeszczu (poniedziałek/Graciarnia - chwilowo Krolm)
- Markus
- Has thanked: 640 times
- Been thanked: 311 times
Re: [Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
- Valarus
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 20 times
Wcześniej by się nie dało?:Pmitbol pisze:Jestem chętny na wtorek. Dostępny będę od 19.30-20.hancza123 pisze:czy propozycja jest aktualna? jezeli tak to ja chetnie zagram we wtorek w Triumph and TragedyValarus pisze:Ja bym chętnie zagrał coś we wtorek? Forbidden Stars? Martwa Zima? Doomtown? A może ktoś się znajdzie na nowe dziwactwo wojenne, Triumph and Tragedy. Chodzi na tylko na 3 osoby;)
-
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 223 times
no wlasnie ta gra jest bardzo dluga, do tego strata czasu na setup i tlumaczenie zasad..
chyba ze potraktujemy spotkanie ze celem jest poznac gre i rozegrac moze polowe, jak dla mnie to tez ok
chyba ze potraktujemy spotkanie ze celem jest poznac gre i rozegrac moze polowe, jak dla mnie to tez ok
- Trampon
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Ok, znalezione, dzięki.Markus pisze:Zdecydowanie nazwa własna lokalu. (Dawne "infinium")
A czy widzicie możliwość aby na wtorkowe spotkanie dołączył 10-latek. Tzn nie ja

"W świecie kolekcjonerów nader często dochodzi do zbrodni. Kolekcjonerzy to szaleńcy albo fanatycy na granicy szaleństwa, zaślepieni żądzą posiadania zdolni są do najgorszych przestępstw".
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
Hej
Od dłuższego czasu sledze watek a nie bylo okazji wpasc.
Czy w czwartek od 18 (a nawet mogę być wczesniej) ktos będzie? I ktora miejscówka bo kilka się przewinelo przez watek
Mam jakies eurosy i inne. Ktos wspomniał o martwej zimie mogę przynieść.
Od dłuższego czasu sledze watek a nie bylo okazji wpasc.
Czy w czwartek od 18 (a nawet mogę być wczesniej) ktos będzie? I ktora miejscówka bo kilka się przewinelo przez watek
Mam jakies eurosy i inne. Ktos wspomniał o martwej zimie mogę przynieść.
Nie dam rady wcześniejValarus pisze:Wcześniej by się nie dało?[emoji14]mitbol pisze:Jestem chętny na wtorek. Dostępny będę od 19.30-20.hancza123 pisze: czy propozycja jest aktualna? jezeli tak to ja chetnie zagram we wtorek w Triumph and Tragedy

- Valarus
To tak jak Hancza mówi, skończyć to my tego nie skończymy. Ale jak wam to nie przeszkadza to dla mnie spoko, możemy grać.mitbol pisze:Nie dam rady wcześniej
-
no to ok, startujemy jutro o 20.00. Mitbol jeżeli miałbyś dotrzeć jednak szybciej to pisz i się nieco wcześniej przyjdzieValarus pisze:To tak jak Hancza mówi, skończyć to my tego nie skończymy. Ale jak wam to nie przeszkadza to dla mnie spoko, możemy grać.mitbol pisze:Nie dam rady wcześniej
rozgryziemy grę i jeżeli się spodoba to się jeszcze raz umówimy aby zagrać ją całą
- Valarus
Hancza, ale jak Ty masz czas wcześniej to może ustawmy się na 18 i zagramy Battle for Stalingrad czekając na niego?hancza123 pisze:no to ok, startujemy jutro o 20.00. Mitbol jeżeli miałbyś dotrzeć jednak szybciej to pisz i się nieco wcześniej przyjdzieValarus pisze:To tak jak Hancza mówi, skończyć to my tego nie skończymy. Ale jak wam to nie przeszkadza to dla mnie spoko, możemy grać.mitbol pisze:Nie dam rady wcześniej
rozgryziemy grę i jeżeli się spodoba to się jeszcze raz umówimy aby zagrać ją całą
O K !hancza123 pisze:to my gramy w Battle of Stalingrad już od 18.00 w Polufce a Ty jak się zjawisz to się zjawisz ale postaraj się szybciej
Trampon pisze:Ok, znalezione, dzięki.Markus pisze:Zdecydowanie nazwa własna lokalu. (Dawne "infinium")
A czy widzicie możliwość aby na wtorkowe spotkanie dołączył 10-latek. Tzn nie jaale mój syn, który czasowo przebywa u rodziny w Gdańsku Wrzeszczu na tzw. wypoczynie. Junior jest planszówkowo kumaty, szybko łapie zasady (choć może być problem z angielskim). 20:00 nie wchodzi w grę (za późno) ale gdyby coś się udało uruchomić do 18:00 to dałby radę. Tak więc pytanie do bywalców: czy chcecie zagrać z 10-letnim dzieckiem (co wiąże się z ograniczeniami typu unikamy przekleństw przy planszy i takie tam). Jeśli "nie" to nie ma tematu, jeśli "czemu nie" to spróbowałbym ustalić czy rodzina go tam podrzuci i odbierze.
Panowie wstyd mi za Was!
Nowi gracze się wypowiadają a Wy nic. Jeszcze się zniechęcą

@Trampon mamy w swoich szeregach członkinię, która swego czasu miała 7 lat

a Mickey może kiedyś zabrałby Madzię? Jeszcze zorganizujemy Twojemu synowi całkiem pokaźną ekipę do grania

Z nami z reszta też może grać, chociaż może lepiej nie ze mną, bo ja mam problemy z emocjami nad planszą:P
Czyżyk nie wiem jak w czwartek, bo mnie np. nie będzie, ale ktoś na pewno się pojawi. Musisz śledzić wątek.
Serdecznie zapraszamy:)
Pytania uznaliśmy za retoryczne
Zapraszamy z dziecmy, damy radę, nie przeklinamy prawie wcale 

-
kolejny gorący dzień, zagrajmy więc w podziemiach (kazamatach) Polufki, tam będzie przyjemny chłodek. czekam na Valarusa o 18.00
-
swietna gra ten Triumph and Tragedy no nie spodziewalem sie! rozegralismy moze polowe ale od razu czuje ze to jest to
moze byc tak jak mowi Wolf ze jednak nowe gry sa coraz lepsze. a ja myslalem ze po El Grande to nie wymysla juz nic lepszego
moze byc tak jak mowi Wolf ze jednak nowe gry sa coraz lepsze. a ja myslalem ze po El Grande to nie wymysla juz nic lepszego

- Odi
- Administrator
- Has thanked: 730 times
- Been thanked: 1115 times
Z zewnątrz rozgrywka wyglądała całkiem interesująco. Grand strategy w czasie ok 5-6 godzin zawsze jest mile widziane, zwłaszcza takie, które pozwala trochę pokombinować z dyplomacją przed rozpoczęciem walk.
- Markus
- Has thanked: 640 times
- Been thanked: 311 times
Bluźniercahancza123 pisze:

Btw była dziwna cisza nad planszą podczas waszej rozgrywki

- Valarus
Też mi się podobało. Gra jest szybka, zasady wcale nie są takie trude, a system pozwala na bardzo dużo, nie jest się wepchniętym w ramy historyczne. Chcesz podbić sobie Niemcami z zaskoczenia USA lub amerykę południową? Śmiało, nikt nie broni
Ciekawostka - większość czasu byłem pewien, że nie będe szedł na wojną z Aliantami (grając Niemcami), ale potem Hancza zaczął mnie agresywnie wypychać z Europy dyplomacją, i nagle straciłem dużo możliwości rozwoju. W tym momencie interwencja militarna okazała się nieunikniona. Ja serio nie chciałem, dranie mnie zmusili!

Ciekawostka - większość czasu byłem pewien, że nie będe szedł na wojną z Aliantami (grając Niemcami), ale potem Hancza zaczął mnie agresywnie wypychać z Europy dyplomacją, i nagle straciłem dużo możliwości rozwoju. W tym momencie interwencja militarna okazała się nieunikniona. Ja serio nie chciałem, dranie mnie zmusili!

Ale co mieliśmy tłumić? Przecież to nie Time's up, tu się myśli a nie krzyczy:P Jak gram w Zimną Wojnę to też jest cisza - a że czasami prawie umieram na zawał w środku, stresując się co zrobi przeciwnik, to w końcu inna bajka.Markus pisze: Btw była dziwna cisza nad planszą podczas waszej rozgrywkipotraficie tłumić emocje
-
owszem w Biforze była wczoraj cisza, nie trzeba było krzyczeć do siebie bo wystarczyło spokojnie mówić. idealne warunki do grania w nieco dłuższe i trudniejsze gry, do tłumaczenia zasad
nie wiem czy gra wzbudzała emocje ale na pewno ogromne zainteresowanie
czekam na rewanż i przede wszystkim rozegranie pełnej rozgrywki
nie wiem czy gra wzbudzała emocje ale na pewno ogromne zainteresowanie

Zgadzam się całkowiciehancza123 pisze:swietna gra ten Triumph and Tragedy no nie spodziewalem sie!

Jutro mnie nie będzie znowu

Ja planowałem.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Embrace Eternity!