Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Jako, że głównie gram w dwie osoby, jako, że już od jakiegoś czasu myślę nad kupnem gry o "gospodarstwie" ta wiadomość jest dla mnie świetna...Tyle, że jeszcze jeden mały dylemat... Gdybyście mieli ułożyć gry w kolejności od najlepszej do najgorszej to jak by to u was wyglądało? Chodzi mi o te tytuły: Agricola, Caverna, Fields of Arle.
josiu pisze:Jako, że głównie gram w dwie osoby, jako, że już od jakiegoś czasu myślę nad kupnem gry o "gospodarstwie" ta wiadomość jest dla mnie świetna...Tyle, że jeszcze jeden mały dylemat... Gdybyście mieli ułożyć gry w kolejności od najlepszej do najgorszej to jak by to u was wyglądało? Chodzi mi o te tytuły: Agricola, Caverna, Fields of Arle.
Ani w Kawernę ani w Fields of Arle nie grałem, ale jestem pewien, że Agricola będzie najgorsza
Zbliza sie nasza rodzima edycja wiec zaczelem sie interesowac ta gra. Pewnie wsparcie i wydanie troche potrwa wiec mam takie pytanie: Czym sie rozni wersja Arler Erde (DE) od Fields of Arle (ENG)? Niemiecka wersja kosztuje tylko 44 Euro a angielska az 74 Euro.
ObraneOrzechy pisze:Zbliza sie nasza rodzima edycja wiec zaczelem sie interesowac ta gra. Pewnie wsparcie i wydanie troche potrwa wiec mam takie pytanie: Czym sie rozni wersja Arler Erde (DE) od Fields of Arle (ENG)? Niemiecka wersja kosztuje tylko 44 Euro a angielska az 74 Euro.
Angielska jest po angielsku i jest droższa (serio, tym się różnią, to nie kpina).
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
ObraneOrzechy pisze:Zbliza sie nasza rodzima edycja wiec zaczelem sie interesowac ta gra. Pewnie wsparcie i wydanie troche potrwa wiec mam takie pytanie: Czym sie rozni wersja Arler Erde (DE) od Fields of Arle (ENG)? Niemiecka wersja kosztuje tylko 44 Euro a angielska az 74 Euro.
Z-man się ceni i to bardzo. Równoległe wydanie niemieckie jest sporo tańsze niż Z-manowskie
Z-man się ceni i to bardzo. Równoległe wydanie niemieckie jest sporo tańsze niż Z-manowskie
Myślę że jest to kwestia znajomości języka na świecie Gdyby niemiecki był powszechnie znany i popularny jak j. angielski wówczas podejrzewam że wersja niemiecka była by droższa
Zarówno La Granja (planowane wydanie G3), jak i Fields of Arle były opisywane przeze mnie w ostatnim czasie w cyklu sobotnich recenzji. Przypadek?
Czekam zatem na propozycje (oczywiście z odpowiednimi motywatorami ), co opisać w kolejnych tekstach
Veridiana pisze:Zarówno La Granja (planowane wydanie G3), jak i Fields of Arle były opisywane przeze mnie w ostatnim czasie w cyklu sobotnich recenzji. Przypadek?
Czekam zatem na propozycje (oczywiście z odpowiednimi motywatorami ), co opisać w kolejnych tekstach
Dawaj Legendary Encounters: Alien Deck Building Game
Veridiana pisze:Zarówno La Granja (planowane wydanie G3), jak i Fields of Arle były opisywane przeze mnie w ostatnim czasie w cyklu sobotnich recenzji. Przypadek?
Czekam zatem na propozycje (oczywiście z odpowiednimi motywatorami [emoji38] ), co opisać w kolejnych tekstach
Veridiana "Voyages of Marco Polo" czeka na polskie wydanie [emoji6]
Czekam zatem na propozycje (oczywiście z odpowiednimi motywatorami [emoji38] ), co opisać w kolejnych tekstach
Veridiana "Voyages of Marco Polo" czeka na polskie wydanie [emoji6]
Trochę para w gwizdek, bo gra jest niezależna językowo
Super! Szkoda tylko, że 2 lata za późno Ale kibicował będę, choćby z czystej ciekawości ilu jest geeków (bez "prawdziwych" geeków, bo Ci już dawno kupili wersję EN lub DE) w Polsce chętnych na taki tytuł
A co zapewnia regrywalność temu tytułowi? (nie grałem i nie czytałem instrukcji)
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
-- "We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Jeśli głównie gramy z narzeczoną w dwie osoby, to opłaca się pozbyć Agricoli i kupić FoA czy może mieć oba tytuły w kolekcji? Kusi mnie strasznie, zwłaszcza że posłuchałem zachwytów chłopaków z gradania.
burzykovski pisze:Jeśli głównie gramy z narzeczoną w dwie osoby, to opłaca się pozbyć Agricoli i kupić FoA czy może mieć oba tytuły w kolekcji? Kusi mnie strasznie, zwłaszcza że posłuchałem zachwytów chłopaków z gradania.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem nie opłaca się (pozbywać), dla mnie to dwie gry o kompletnie różnych odczuciach podczas rozgrywki. No, ale ze mnie stary hater Agricoli jest
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.