[Warszawa] Le Havre w kameralnym gronie, Tarchomin, 8.11

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
cezarr
Has thanked: 10 times
Been thanked: 13 times

[Warszawa] Le Havre w kameralnym gronie, Tarchomin, 8.11

Post autor: cezarr »

Mamy wolne miejsca przy stole/stołach w najbliższą niedzielę, 8 listopada od 15:00 na Tarchominie (bliskim, zaraz za mostem). Będę ja z małżonką, ma być Paskudnik. Ktoś chętny dołączyć?

W programie na pewno Le Havre oraz jakieś inne Rosenbergi, przy czym jakie - to się dogada (do wyboru na pewno będą co najmniej: Kawerna, Szklany Szlak i Agricola). Jeśli znalazłoby się kilkoro chętnych, możemy obsadzić 2 stoły (miejsca starczy). :)

Zapraszamy!

(Niżej zostawiam oryginalną treść posta sprzed kilku tygodni, która pozostaje aktualny - zawsze chętnie spotkamy się z kimś na Kawernę.)

Czy byłby ktoś chętny pograć trochę w Kawernę? Mam 1 egzemplarz gry, 2 osoby chętne do grania i lokal (mieszkanie) na Tarchominie. :) Może być też gdziekolwiek indziej.

Nauczenie tej gry od zera to kawał żmudnej roboty, dlatego najchętniej pogralibyśmy z kimś, kto już ją zna, albo kto sporo grał w Agricolę. My z żoną jesteśmy wielkimi entuzjastami Agricoli i chcemy choć część tego entuzjamu przenieść na Kawernę, pograć w nią częściej w większym gronie.

Jeśli chcesz zagrać - daj znać, ustalimy jakiś termin i miejsce.

Pierwsza gra umówiona za pośrednictwem tego ogłoszenia już za nami. :) Graliśmy w niedzielę w Respublice. Partia 5-osobowa, z tłumaczeniem zasad na początku, zamknęła się w 2h i 15 min. Podziękowania i pozdrowienia dla Oli, Pawła i Grześka! :)
Ostatnio zmieniony 04 lis 2015, 13:01 przez cezarr, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
Paskudnik
Has thanked: 11 times
Been thanked: 3 times

Re: [Warszawa] Kawerna?

Post autor: Paskudnik »

Ja bym w sumie bardzo chętnie zagrał - tyle tylko, że nie wiem jeszcze na 100%, czy będę mógł. Aha, i tym razem bardzo wolałbym w jakimś pobliżu Centrum / Mokotowa - Tarchomin mi nie przeszkadza, ale tym razem akurat niezbyt mi leży.

W Kawernę jeszcze nie grałem, ale w Agricolę i kilka innych gier Rosenberga owszem. O której jest planowany start?
Nie gram w gry, których nie lubię a lubię tylko te gry, w które już grałem :P
Awatar użytkownika
GrzeL
Administrator
Been thanked: 61 times

Post autor: GrzeL »

Chętnie zagram, mi pasuje Respublica od 15.
Awatar użytkownika
cezarr

Super! To jesteśmy umówieni w Respublice o 15-ej.

Gra jest do 7 osób, więc jakby ktoś jeszcze chciał - zapraszamy!
Awatar użytkownika
Paskudnik
Has thanked: 11 times
Been thanked: 3 times

Post autor: Paskudnik »

Może Le Havre odpalimy w ten weekend? ;)
Nie gram w gry, których nie lubię a lubię tylko te gry, w które już grałem :P
Awatar użytkownika
cezarr

Uaktualnienie w pierwszym poście z okazji spotkania w tę niedzielę 8 listopada (15:00) przy Le Havre i kto wie jakich kolejnych Rosenbergach - zapraszam! :)
ODPOWIEDZ