Nie ma problemu, jeśli nadal będą w Krakowie otwarte testy to z chęcią zagram i sprawdzę co kombinujecie.Harun pisze:Dzięki błysk za relację

Nie ma problemu, jeśli nadal będą w Krakowie otwarte testy to z chęcią zagram i sprawdzę co kombinujecie.Harun pisze:Dzięki błysk za relację
Te elementy bardzo zwiększyłyby regrywalność oraz atrakcyjność gry dla mnie - bez nich mam wrażenie kupowania trochę okrojonej wersji. Jaka jest szansa, że to faktycznie znajdzie się w grze / dodatku / wariancie zaawansowanym do ściągnięcia ze strony gry? I kiedy?Kacper Ryx pisze:każdy herszt miał stale aktywną dodatkową zdolność, Kacper Ryx miał różne zastosowania, posiadanie miejsc specjalnych dodawało kolejne modyfikatory. Były również pomysły na wydarzenia z historii Krakowa, które modyfikowały nieco zasady każdej tury, była nawet poruszająca się karawana, którą można okraść nie wiedząc co się w niej znajduje a mogłyby to być dukaty, towary luksusowe, albo... ukryte draby miejskie.
Pogadam o tym z autorami gry, żeby któreś z dodatkowych zasad wprowadzić w wariancie dla zaawansowanych graczy od razu w tej wersji:)Te elementy bardzo zwiększyłyby regrywalność oraz atrakcyjność gry dla mnie - bez nich mam wrażenie kupowania trochę okrojonej wersji. Jaka jest szansa, że to faktycznie znajdzie się w grze / dodatku / wariancie zaawansowanym do ściągnięcia ze strony gry? I kiedy?
Zgoda jest:) Ale może poczekajmy na prototyp z nowymi layoutami:) Jeśli tylko będziesz chciał to wypożyczymy do celów nagraniowych:)Nie ma problemu, jeśli nadal będą w Krakowie otwarte testy to z chęcią zagram i sprawdzę co kombinujecie.Zwłaszcza, że gra mi się podoba i jeśli tylko miałbym tu kamerę i waszą zgodę, to próbowałbym coś nagrać na YT.
dobry pomysł, chciałbym przynajmniej unikalnych zdolności hersztów w podstawce taka opcja zawsze jest ciekawa w tego typu grach.Kacper Ryx pisze:Pogadam o tym z autorami gry, żeby któreś z dodatkowych zasad wprowadzić w wariancie dla zaawansowanych graczy od razu w tej wersji:)
2 cel to plansze hersztów jako fizyczny element dodatkowy tam są wypisane te przewagi początkowe, można na nich trzymać kasę, zbirów, karczmy
Tak, lecz o zwycięstwie decyduje liczba sukcesów (wyników 4-6 na kostce). Kostki zaś otrzymujemy za- Spora losowość podczas walki, może być nieco zarządzana kartami specjalnymi, jednak wciąż wynik burdy będzie zależał od turlania kostkami.
Niekoniecznie. Już przy 3 graczach najsilniejszy najprawdopodobniej będzie bity przez dwóch pozostałych graczy. Ponadto jego siła wynika zapewne z kontrolowanych rewirów. Im więcej ich mam tym więcej uwagi muszę poświęcić na ich ochronę. Ponadto rozgrywkę nie musi wygrać wcale gracz najsilniejszy (czyt. z największą liczbą rewirów czy zbirów) lecz ten, kto zbierze więcej punktów miru z kart zadań - te zaś często dotyczą innych rzeczy (np. brak kart inwestygacji na ręce, lub właśnie posiadanie ich określonej liczby, itp.).- Mam wrażenie że może następować w grze efekt kuli śnieżnej, bogaci będą się bogacić (wystawią dużo jednostek na planszę, otrzymują więcej pieniędzy), ci których los zepchnął na margines i utrzymują pojedyncza lokację bądź żadnej nie będą mieli możliwości ponownego rozkręcenia się. Pytanie do autorów jak im to wychodzi na testach.
Jedna z 8 podstawowych akcji w grze to przekupstwo, dzięki któremu możemy odrzucić jedną kartę inwestygacji. Ponadto im mniej nieczystych zagrywek, tym mniej inwestygacji trafia do graczy. Można zdobywać dukaty za pomocą kradzieży (i liczyć się z kartą inwestygacji) a można też iść droga bezpieczniejszą czyli używać akcji żebry, itd.- Wspomniane karty inwestygacji, przyśpieszające zakończenie rozgrywki, również wypadają głównie z losowych rzutów kostką, więc gracze mają realnie niewielką możliwość zarządzania czasem.
Oczywiście - będzie bold- Na kartach zadań przydało by się wyszczególnić element tekstu który realnie przekłada się na mechanikę gry, bo tak trzeba się przedzierać przez 3-4 zdania usiłując wyłuskać co realnie jest naszym zadaniem, a nie każdy może mieć na to ochotę.
Jeśli o tym mowa: Napiszcie prośbę do Ignacego Trzewiczka, wspomina o nowych, polskich zbiórkach na gry planszowe w swoich filmach.Piehoo pisze:Panowie przydałby się profil na Board Game Geek. Jednak zawsze dodatkowa reklama.
Dzięki za radę, zaraz się tym zajmę!Panowie przydałby się profil na Board Game Geek. Jednak zawsze dodatkowa reklama.
Dobry pomysł:) No a GFTC to udostępniali już naszą akcję, mam nadzieję, że zrobią też tę grafę w swoim stylu:) Zara do nich napiszę.Jeśli o tym mowa: Napiszcie prośbę do Ignacego Trzewiczka, wspomina o nowych, polskich zbiórkach na gry planszowe w swoich filmach.
Dodatkowo: Powstała niedawno na FB inicjatywa, która pokazuje różne nowe kickstartery i gry ze zbiórek: Games from the crowd. Myślę, że to mocno zwiększy zasięg.
To co wrzucone - plansza, karty, monety, herszci, lokacje - tak, tak to będzie wyglądać.Czy zdjecia na wspieram to sa finalne, czy planujecie jeszcze jakies korekty?
szkoda troche tej planszy.Kacper Ryx pisze: To co wrzucone - plansza, karty, monety, herszci, lokacje - tak, tak to będzie wyglądać.
W sensie chodzi Ci o te puste przestrzenie? Czy ogólnie planszę? Zazwyczaj z opinii dotychczasowych plansza bardzo się podoba, a wielu tez te puste przestrzenie nie przeszkadzają:)szkoda troche tej planszy.
o te przestrzenie, takie "niewykorzystane miejsce". Plansza ogólnie mi się podoba.Kacper Ryx pisze:W sensie chodzi Ci o te puste przestrzenie?
czekam więc na info.Kacper Ryx pisze:Zasady dodatkowe na pewno będą, są testowane różne warianty:)
Bo to co wklejasz nie jest linkiem do obrazka, tylko podstrony gdzie ten obrazek występuje - to istotna różnicaKacper Ryx pisze:Shiet, czy ktoś wie dlaczego nie chce mi się załączyć obrazek?
Wklepuje normalnie tę komendę "Img" z gotowych opcji stylów, wklejam url obrazka i dupa zbita...