(Gdańsk) Spotkania we Wrzeszczu (poniedziałek/Graciarnia - chwilowo Krolm)
- mnowaczy
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
- Kontakt:
Re: [Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Haha, chyba w 1/4
My za to gramy szebernasta partie zaginionego dziedzictwa 

- jacus666
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
[Gdańsk] Czwartki we Wrzeszczu - Polufka
Na szybko pochwale sie tylko ze jakieś 30 minut temu skończyliśmy Trickeriona. Graliśmy pierwszy raz i to w rozszerzona wersje, która trwa dwie tury dluzej i wprowadza sporo nowych rzeczy, nad którymi pare chwil trzeba poświecić. Niemniej wraz z tłumaczeniem zeszło nam ponad 4 godziny (instrukcja zakładała dwie) : D
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Podzielę się rabatem: Planszostrefa.pl -11%
Moja kolekcja
Moja kolekcja
- mnowaczy
- Kontakt:
Jeśli za tydzień będzie wolne miejsce to się wbijam.jacus666 pisze:Na szybko pochwale sie tylko ze jakieś 30 minut temu skończyliśmy Trickeriona. Graliśmy pierwszy raz i to w rozszerzona wersje, która trwa dwie tury dluzej i wprowadza sporo nowych rzeczy, nad którymi pare chwil trzeba poświecić. Niemniej wraz z tłumaczeniem zeszło nam ponad 4 godziny (instrukcja zakładała dwie) : D
- Yavi
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 42 times
- Kontakt:
Hej,
widziałem, że z innych tematów o graniu w Gdańsku odsyłacie tutaj, więc pozwolę sobie podpytać:
1. są jakieś grupy na Facebooku poświęcone graniu/spotkaniom w Gdańsku (we Wrocławiu mieliśmy ze 3
)
2. ktoś z okolic Oruni Górnej może udziela się w tym temacie?
3. czy grywacie w Polufce też w weekendy?
widziałem, że z innych tematów o graniu w Gdańsku odsyłacie tutaj, więc pozwolę sobie podpytać:
1. są jakieś grupy na Facebooku poświęcone graniu/spotkaniom w Gdańsku (we Wrocławiu mieliśmy ze 3

2. ktoś z okolic Oruni Górnej może udziela się w tym temacie?
3. czy grywacie w Polufce też w weekendy?
Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Nie mamy grupy na fejsie. Forum nam wystarcza.
Z Oruni Gornej, to chyba nikogo u nas nie ma.
Raczej Glowny, Wrzeszcz, Osowa, Zaspa, Morena, Sopot, Gdynia
Grywamy w Polufce głównie w czwartki, ale czasem się zmawiamy na inny dzień, więc warto zarzucić temat. A nóż widelec ktoś będzie miał czas/ochotę.
Z Oruni Gornej, to chyba nikogo u nas nie ma.
Raczej Glowny, Wrzeszcz, Osowa, Zaspa, Morena, Sopot, Gdynia

Grywamy w Polufce głównie w czwartki, ale czasem się zmawiamy na inny dzień, więc warto zarzucić temat. A nóż widelec ktoś będzie miał czas/ochotę.
- mnowaczy
- Kontakt:
Jacek, mam oglądać Trickeriona, będzie miejsce dla mnie?
- jacus666
Miejsce jak najbardziej będzie! Przyznam szczerze, że najchętniej zabrałbym tym razem Gallerista, bo ten jeszcze ani razu na stół nie trafił. Jeżeli będą zainteresowani to mogę wziąć obie gry i się jakoś podzielimy na dwa stoliki.
@up
Gallerist też może być? W razie "najgorszym" wezmę po prostu Trickeriona! : D
@up
Gallerist też może być? W razie "najgorszym" wezmę po prostu Trickeriona! : D
Moja kolekcja
Moja kolekcja
Ja! Na wszystko wymienioneValarus pisze:Jacyś chętnie na FSa, Chaos lub starą Aśkę jutro? Albo jakiś Doomtown?

- mnowaczy
- Kontakt:
Chaos i Aśkę zawsze, ale właśnie obejrzałem Rhado i mam ochotę na Trickeriona. Jacek przestań ściemniać!
- jacus666
Dobra, to biorę Trickeriona! Ale następnym razem tylko o The Gallerist chcę słyszeć : Dmnowaczy pisze:Chaos i Aśkę zawsze, ale właśnie obejrzałem Rhado i mam ochotę na Trickeriona. Jacek przestań ściemniać!
Swoją drogą, od czasu wideo od Rahdo gra nieco się zmieniła. Mowa głównie o zmniejszeniu skali (bo to moloch był zajmujący ze dwa i pół stołu przynajmniej) oraz niuansach w zasadach. Jak będziesz miał czas zerknij w instrukcję, ewentualnie wszystko wytłumaczymy na miejscu. Gramy w rozszerzoną wersję "Dark Alley" ale bez dodatku "Magician Powers" (karty wsuwane po lewej stronie ekranu gracza, odblokowywane za kryształy), bo ten jeszcze do mnie nie dotarł.
Moja kolekcja
Moja kolekcja
- lusesita bandita
Witam wszystkich "polufkowiczów":)!
Chciałam zapytać, czy na jutrzejsze spotkanie wybierają się sami panowie, czy będą też jakieś kobietki?:)
Chciałam zapytać, czy na jutrzejsze spotkanie wybierają się sami panowie, czy będą też jakieś kobietki?:)
Ja tez mieszkam w tej okolicy:Pszutek pisze:Ja mieszkam kolo Orunii Gornej, ale w Polufce bywam tak raz w miesiącu
Ale ostatnio pojawiam sie duzo rzadziej niz kolega Szutek niestety... Ale raz na jskis czas udaje mi sie ustawic na jakas sesje poza polufkowymi czwartkami wiec jest otwarty na propozycje:)
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 9 times
Ja też mieszkam w pobliżu Orunii Górnej 
Niestety ze względu na natłok pracy dość rzadko udaje mi się wyrwać do Polufki i częściej grywam z kolegą Szutkiem poza Polufką, ale są szanse że od listopada się poprawi.
@Jacek - jak jest jeszcze miejsce do Trickeriona na jutro to zaklepuję. Już tak poustawiałem robotę, żeby dotrzeć do Polufki koło 17:30

Niestety ze względu na natłok pracy dość rzadko udaje mi się wyrwać do Polufki i częściej grywam z kolegą Szutkiem poza Polufką, ale są szanse że od listopada się poprawi.
@Jacek - jak jest jeszcze miejsce do Trickeriona na jutro to zaklepuję. Już tak poustawiałem robotę, żeby dotrzeć do Polufki koło 17:30

- mnowaczy
- Kontakt:
Kobitki są, jak najbardziej.
Ubolewamy nad tym, że w mniejszości ale grywają z nami.

- mnowaczy
- Kontakt:
Przepraszam za zamieszanie ale rezygnuję z dzisiejszego Trickeriona (na rzecz jutrzejszego
). Wpadnę na chwilę przynieść Alkochomików Sirafinowi.

Kobiety jak najbardziej są, zapraszamy i Ciebielusesita bandita pisze:Witam wszystkich "polufkowiczów":)!

- jacus666
Ja natomiast bede dzisiaj ale biorę w takim razie rownież The Gallerist!mnowaczy pisze:Przepraszam za zamieszanie ale rezygnuję z dzisiejszego Trickeriona (na rzecz jutrzejszego). Wpadnę na chwilę przynieść Alkochomików Sirafinowi.
Moja kolekcja
Moja kolekcja
- Markus
- Has thanked: 641 times
- Been thanked: 312 times
Ja mam skromnego "samuraja". Czas rozgrywki 60 min więc może uda się zagrać 

No to chyba zagram w galeriankę.jacus666 pisze:Ja natomiast bede dzisiaj ale biorę w takim razie rownież The Gallerist!mnowaczy pisze:Przepraszam za zamieszanie ale rezygnuję z dzisiejszego Trickeriona (na rzecz jutrzejszego). Wpadnę na chwilę przynieść Alkochomików Sirafinowi.
- lusesita bandita
Hey:)!
..
Dzięki, czuję się w takim ukladzie zaproszona:-) .. I wnioskuję, że jak by coś to przygarniecie do grupymitbol pisze:Kobiety jak najbardziej są, zapraszamy i Ciebielusesita bandita pisze:Witam wszystkich "polufkowiczów":)!

- mnowaczy
- Kontakt:
Mnie dziś nie było ale jak na nieobecność to nieźle mi poszło bo zdążyłem wygrać w Samuraja
Dzięki Sirafin, że mnie zmusiłeś.
Obok rozgrywana była Zimna wojna oraz Galerianka, która zapewne jeszcze trwa.
Jak się rozwinęła sytuacja i co jeszcze wylądowało na stołach nie wiem bo przecież mnie nie było

Obok rozgrywana była Zimna wojna oraz Galerianka, która zapewne jeszcze trwa.
Jak się rozwinęła sytuacja i co jeszcze wylądowało na stołach nie wiem bo przecież mnie nie było