[Zabrze] XXV Pionek (12-13 grudnia 2015)
[Zabrze] XXV Pionek (12-13 grudnia 2015)
W weekend 12-13 grudnia odbędzie się już XXV edycja Pionka!
Pionek to najstarsza w Polsce impreza poświęcona grom planszowym, otwarta na graczy z całej Polski i w każdym wieku.
Zbliżająca się edycja odbędzie się w nowej lokalizacji - na hali Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Zabrzu, przy ulicy Matejki 6.
Wstęp na całą imprezę kosztuje jedyne 5 zł.
Wkrótce na naszej stronie www.pionek.org będą ukazywać się informacje o nowościach i atrakcjach. Tymczasem możecie już rezerwować sobie termin w kalendarzu i zapraszać znajomych!
Wydarzenie na Facebooku Udostępniajcie dalej!
Pionek to najstarsza w Polsce impreza poświęcona grom planszowym, otwarta na graczy z całej Polski i w każdym wieku.
Zbliżająca się edycja odbędzie się w nowej lokalizacji - na hali Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Zabrzu, przy ulicy Matejki 6.
Wstęp na całą imprezę kosztuje jedyne 5 zł.
Wkrótce na naszej stronie www.pionek.org będą ukazywać się informacje o nowościach i atrakcjach. Tymczasem możecie już rezerwować sobie termin w kalendarzu i zapraszać znajomych!
Wydarzenie na Facebooku Udostępniajcie dalej!
Re: [Zabrze] XXV Pionek (12-13 grudnia 2015)
Haha, na Pionka spacerkiem 10 minut, stwierdzam, że idealnie
I werbuję znajomych do przyjścia.

-
- Has thanked: 364 times
- Been thanked: 563 times
- Kontakt:
O , to masz dalekoNadis pisze:Haha, na Pionka spacerkiem 10 minut, stwierdzam, że idealnie

Faktycznie piękna sprawa

Always look on the bright side of life
- wis
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 24 times
- Kontakt:
Dellas - na letnim Pionku wspominaliśmy o planie, żeby pograć w coś cięższego wieczorami. Może tym razem? Będę mieć sklejony fanowski dodatek do Runewars (piąta frakcja)...
- Dellas
- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 14 times
No ba. Jak najbardziej. Będzie nas 3-4 osoby (4 osoba jeszcze nie wie czy przyjedzie).Dellas - na letnim Pionku wspominaliśmy o planie, żeby pograć w coś cięższego wieczorami. Może tym razem? Będę mieć sklejony fanowski dodatek do Runewars (piąta frakcja)...

- mikelo75
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 3 times
Czy z uwagi na przenosiny do Zabrza, osoby nocujące zostają w Łabędach (20 km od hali) czy raczej obstawiacie Guido, polecany na stronie Pionka? Przekonuje mnie info, że do Guido jest 10 minut na piechotę od hali. Ale chętnie bym też wieczorem pograł, stąd mam nadzieję, że będą chętni w Guido??
-
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 198 times
Około 5-6 stolików było zazwyczaj granych, czyli w porywach do 30.piechu pisze:Czy ktoś wie, ile zwykle osób nocowało w Łabędach?
Ten guido wygląda przystępnie.
Będzie tam jakaś zorganizowana salka dla Graczy ? Piechu, wiesz coś?
- b3r53rk3r
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
Czy ktoś dowiadywał się już o wolne miejsce w tym Hostelu Guido? Kolega dzwonił i ponoć wszystko zajęte już przez jakąś dużą grupę.
Zawsze wybieram czerwone.
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
Nie powinno być problemu z salą (jest konferencyjna na ok. 30-35 osób), ale wszystko zależy od potencjalnej liczby nocujących.Palmer pisze:Około 5-6 stolików było zazwyczaj granych, czyli w porywach do 30.piechu pisze:Czy ktoś wie, ile zwykle osób nocowało w Łabędach?
Ten guido wygląda przystępnie.
Będzie tam jakaś zorganizowana salka dla Graczy ? Piechu, wiesz coś?
Jutro wyjaśnię tę dużą rezerwację.
Już się wszystko wyjaśniło. Można dzwonić do Hostelu Guido. Proszę tylko przy rezerwacji wspominać, że przyjeżdżacie na PIONKA.b3r53rk3r pisze:Czy ktoś dowiadywał się już o wolne miejsce w tym Hostelu Guido? Kolega dzwonił i ponoć wszystko zajęte już przez jakąś dużą grupę.
Sala konferencyjna na wieczór też powinna być udostępniona.
Uprzejmie donoszę, że MOSiR posiada swój hotel. Postaram się załatwić preferencyjne ceny. Nie gwarantuję, że się uda.
Dam znać za jakiś czas.
http://www.mosir.zabrze.pl/obiekt/willa_ambasador.html
I oczywiście zapraszam wszystkich serdecznie. Duża sala, dużo miejsca, dużo się będzie działo.
No i prezenty...będzie można kupić prezenty w dobrych cenach.
Więcej o Pionku na naszym podcaście:
http://www.2pionki.pl/audycja-2pionki-odcinek-84/
Dam znać za jakiś czas.
http://www.mosir.zabrze.pl/obiekt/willa_ambasador.html
I oczywiście zapraszam wszystkich serdecznie. Duża sala, dużo miejsca, dużo się będzie działo.
No i prezenty...będzie można kupić prezenty w dobrych cenach.
Więcej o Pionku na naszym podcaście:
http://www.2pionki.pl/audycja-2pionki-odcinek-84/
- Kaktus+
- Has thanked: 5 times
zastanawiam się nad przyjazdem, nigdy wcześniej nie byłem i w związku z tym mam pytanie, kiedy ma miejsce giełda planszówek? na dwa dni raczej nie dam rady, dlatego zastanawiam się kiedy korzystniej jest się pojawić
Giełda trwa przez całą imprezę - cały czas można przynosić swoje gry na sprzedaż, jak również kupować. Jeśli nie możesz przyjechać na 2 dni, to proponuję być w sobotę, pewnie będzie większy wybór.Kaktus+ pisze:zastanawiam się nad przyjazdem, nigdy wcześniej nie byłem i w związku z tym mam pytanie, kiedy ma miejsce giełda planszówek? na dwa dni raczej nie dam rady, dlatego zastanawiam się kiedy korzystniej jest się pojawić
- Kaktus+
- Has thanked: 5 times
dziękuję za odpowiedź.
Jeżeli tylko uda mi się chętnych do podróży skaperować, to będziemy na pewno.
Jeżeli tylko uda mi się chętnych do podróży skaperować, to będziemy na pewno.
A jedzenie jakieś ciepłe będzie można na miejscu kupić w niedzielę ?
Ciepłe jedzenie prawdopodobnie tak.Ale dajcie jeszcze chwilkę;-) wszystko jest w trakcie ustaleń.
- 100rk
Chciałem przypomnieć, że na stronie Pionka, po lewej stronie w dziale "Atrakcje Pionka" zamieszczono do pobrania formularz giełdy gier używanych.
Jeśli nie chcecie czekać w sobotni poranek z wystawieniem swoich gier, polecam wypełnienie i wydrukowanie formularza w domu, co znacznie przyśpiesza i usprawnia obsługę
Jeśli nie chcecie czekać w sobotni poranek z wystawieniem swoich gier, polecam wypełnienie i wydrukowanie formularza w domu, co znacznie przyśpiesza i usprawnia obsługę

6% zniżki Rebel, 7% Planszomania, 7% 3 Trolle - chętnie się podzielę.
sprzedam/kupię/wymienię
kolekcja - w miarę aktualna
lista życzeń
sprzedam/kupię/wymienię
kolekcja - w miarę aktualna
lista życzeń
Dzięki za wyjaśnieniepiechu pisze:
Nie powinno być problemu z salą (jest konferencyjna na ok. 30-35 osób), ale wszystko zależy od potencjalnej liczby nocujących.
Jutro wyjaśnię tę dużą rezerwację.

Przyjeżdżam z trzema osobami, nocujemy w hostelu Guido (od piątku 11.12) i chętnie pogramy wieczorami z innymi