niestety nie grałemcannehal pisze:longinus997: a grałeś wcześniej już? czy poczekać z tłumaczeniem zasad jak będzie wolne miejsce?

nie dam też rady wpaść przed 19 więc grajcie jak wam pasuje
niestety nie grałemcannehal pisze:longinus997: a grałeś wcześniej już? czy poczekać z tłumaczeniem zasad jak będzie wolne miejsce?
Zapraszamy do Poznaniamst pisze:Pjaj, z każdym postem rozgryzasz mnie coraz bardziej - muszę pamiętać żeby nigdy nie siadać z Tobą do Blefuj!Pjaj pisze:mst Cię podpuszcza, edrache. Tak naprawdę sam chciałby zostać bohaterem paska
Zagrałem ale w trzy osoby - gra jest naprawdę wciągająca, chociaż jestem przekonany, że pełnię swoich możliwości pokazuje dopiero w 6, kiedy dużo większą rolę odgrywa dyplomacja. Co do gry w Alibi to mam pewne wątpliwości - gra ma z 300 żetonów, co czyni grę w pubie mocno ryzykowną, zwłaszcza że akurat w Alibi są spore szpary w stołach.Longinus997 pisze:Postaram się dobić w okolicach 19, jesli będzie wolne miejsce to chętnie z wami zagramcannehal pisze:W sprawie Shoguna - kto pisałby się na przyjście wcześniej,na 18.00 - 18.30?
Pjaj, udało się wam zagrać w HiS? Może by jednak kiedyś w Alibi spróbować od 18-19, ew. inny łikend?
Kurde wiedzialem, że jak Ci podrzucę ten szal, to się wreszcie odezwiesz na forum. witamy, witamypandura pisze:
....długi na ławce leżał, fioletowy szal i ja go wziąłem.... - jak by ktoś nie wiedział to (chyba) jest haiku;)
Właściciel proszony o kontakt...
no tak, był jeszcze Saboteur - nie wygrałem ani nie przegrałem, więc zapomniałem, ale grało się super w 10 osóbrokter pisze:Saboteur - j.w.
W Poznaniu będę chyba nawet w przyszłym tygodniu ale obawiam się, że czasu na planszówki mi nie starczy pomimo tego, że bardzo chciałbym się z Wami przy jakiejś grze spotkać. A może Poznań wyśle delegację na VI Pionek (8-9 marca).Pjaj pisze:Zapraszamy do Poznania
I jeszcze wymyślać kim tak naprawdę jest i czym się zajmuje tajemniczy gość z Gliwic, niejaki mstedrache pisze:pandura - nareszcie się zarejestrowałeśTeraz możesz zacząć aktywnie uczestniczyć na forum (czyt. chwalić roktera, haiku cannehala i moje komiksy)
Moja radość miała dwa źródła:cannehal pisze:
Notre Dame - kolejna eurogra z masą możliwości, która mnie trochę przerosła jak na pierwszy raz (co oznacza, że chcę powtórzyć rozgrywkę w najbliższym czasie), rokter nie ukrywał radości z tego, że wygrał edrache, co oznajmił też na forum.![]()
hmmm... rozmawiałam z kolegą który wtedy pracował i wyszło na to że zabrał pokal nie przypuszczając że mogą być w klubie jakieś kufle które z baru nie pochodzą...rokter pisze: (obsługa mi go oczywiście zakosiła z torby, ale dzięki temu pozostanie w mej wyidealizowanej pamięci jeszcze piękniejszy niż w rzeczywistości)
Dziękuję za fajne odgrywanie postaci, bo to rzeczywiście powinno być istotą gry. Mi zabawy nie zepsułeś - boję się że z powodu niskiego progu irytacji tego dnia + przejęcia się rolą tłumaczącego zasady, moja reakcja była niewspółmierna co do sytuacji i przez to ja komuś grę popsułam lub przeszkodziłam w zachwyceniu się nią. SoC lubię bardzo - jakby zebrała się kiedyś ekipa z nadmiarem czasu i żyłką RPGie to proponuję spotkanie poza Alibi z klimatyczną muzyką i atmosferkąhamanu pisze: Shadows of Camelot - pierwszy raz gralem w gre tego typu i bylo calkiem ciekawie. Udalo sie wygrac, mimo ze glownym podejrzanym o zdrade bylem ja.Zbyszek po raz kolejny udowodnil ze idealnie pasuje do roli zdrajcow i intrygantow.
W grze konieczne jest duze wczucie, inaczej rozgrywka szybko stanie sie nudna. Mam nadzieje ze wiekszosc dobrze sie bawila i nie zepsulem (squirrel - to do Ciebie) nikomu zabawy. Jesli tak to przepraszam.
że ładne to na pewno, ale jeśli chodzi o mózgożerne, to pewnie też, ale uważamy inne gry za tego typurokter pisze:odnoszę wrażenie, że gusta edrache są często bardzo zbliżone do moich (lubimy ładniutkie gry i nie przepadamy za mózgożerami w klasycznym rozumieniu; jeśli się mylę, edrache, to mnie popraw)
Wg mnie świetny pomysł. Jeżeli jeszcze kilka osób się zdecyduje, to wyjdzie całkiem normalna kwota. Potem możemy zamontować jakieś większe lampy, jeszcze później wyciszyć pomieszczenie (żebyśmy mogli grać w HysteriCoach'a), otworzyć plac zabaw, dla rodzin z dziećmi, dobudować kilka pomieszczeń dla planszówek i pewnie coś jeszcze wymyślimyPjaj pisze:Uważam, że dobrze sprawdziłoby się zielone sukno wykorzystywane na stołach bilardowych - jest eleganckie i praktyczne. Z dostępnością nie jest najgorzej - można kupić na allegro. Do tego możliwy odbiór w Poznaniu, więc gdybyśmy się zdecydowali, nie byłoby problemu z dostawą.
Poniżej linki:
http://allegro.pl/item307624491_sukno_b ... _cena.html
http://www.allegro.pl/item302737405_suk ... e_hit.html
Co sądzicie o tym pomyśle?