Baldar - Plany wydawnicze
- lukwych
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Re: BALDAR - Plany wydawnicze 2016
Macie moje pieniądze - oby opłacało się czekać na polskie wydanie:)
Zawsze chętnie zagram w te gry: Chaos, Clash of Cultures, Cywilizacja: TTA, Lewis & Clark, Mage Knight, Pokolenia, Race! Formula 90, Rosyjskie Koleje!
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 106 times
Jako cel dodajcie koniecznie drewniane meple które zastępują żetony 

-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- the_ka
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 28 times
Świetna informacja. Zastanawiałem się nad tym tytułem i teraz już wiem ze warto było czekać - na pewno wesprę.
- Marx
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 24 times
A może to jest właśnie w tym fan-kicie? http://www.dlp-games.de/orleans/fan-kit/a-230/karawanken pisze:Jako cel dodajcie koniecznie drewniane meple które zastępują żetony
Tak, dokładnie to, tylko, że my chcemy wszystko spolszczyć co tylko się da:)
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 106 times
Marx pisze:A może to jest właśnie w tym fan-kicie? http://www.dlp-games.de/orleans/fan-kit/a-230/karawanken pisze:Jako cel dodajcie koniecznie drewniane meple które zastępują żetony
Jeśli tak to super

- Marx
Nazwę gry również zatem?baldar pisze:Tak, dokładnie to, tylko, że my chcemy wszystko spolszczyć co tylko się da:)

- Marx
Dobrze, że nie Orlandobaldar pisze:Z tym będzie trudno, ale myślimy o.... Orlean, hehe:)

Nowy jest chyba w USA:)) to już lepiej zeby TMG tak.nazwało swoje nowe wydanie:)
Dziewice Orleańskie też mogą być - przyciągną szersze grono odbiorców niż tylko planszogeeki 

Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
- Marx
Już dawno nie dziewice...misioooo pisze:Dziewice Orleańskie też mogą być - przyciągną szersze grono odbiorców niż tylko planszogeeki
To może lepiej "Kraków"? Wikipedia wyświetla jako miasto partnerskie Orleanu 
Bywały gorsze tłumaczenia w historii

Bywały gorsze tłumaczenia w historii

Zostańcie przy Orleanie, bo jeżeli będziecie kombinować z nazwą, by wydawała się bardziej atrakcyjna, to jeszcze ktoś pomyśli, że gra ma klimat i się rozczaruje po rozgrywce (skądinąd bardzo przyjemnej) 

Posiadam rabat w wysokości 3% do sklepu TropemGier.pl
Jak nie zmienia oprawy graficznej i okladki to raczej nikt sie nie nastawi na klimatmichalw pisze:Zostańcie przy Orleanie, bo jeżeli będziecie kombinować z nazwą, by wydawała się bardziej atrakcyjna, to jeszcze ktoś pomyśli, że gra ma klimat i się rozczaruje po rozgrywce (skądinąd bardzo przyjemnej)

Poza tym istniena jeszcze gracze ktorzy sie spodziewaja klimatu w euro?
-
Istnieją...!Sekator pisze:Jak nie zmienia oprawy graficznej i okladki to raczej nikt sie nie nastawi na klimatmichalw pisze:Zostańcie przy Orleanie, bo jeżeli będziecie kombinować z nazwą, by wydawała się bardziej atrakcyjna, to jeszcze ktoś pomyśli, że gra ma klimat i się rozczaruje po rozgrywce (skądinąd bardzo przyjemnej).
Poza tym istniena jeszcze gracze ktorzy sie spodziewaja klimatu w euro?

W Orleans gramy już od dłuższego czasu. Nie wiem na ile w tej grze jest klimatu (bo ja ogólnie nie mam z tym problemu), ale jestem przekonany, że ta gra ma DUŻO wyjątkowego uroku:) Zresztą opinie (i wysoka pozycja) na BGG też o tym mówią. Ale wiadomo - każdy Żyd swój towar chwali:)
-
Bez dwóch zdań, gra jest świetna. A granie z dodatkiem w wersję kooperacyjną to już w ogóle jedyne tego rodzaju doświadczeniebaldar pisze:W Orleans gramy już od dłuższego czasu. Nie wiem na ile w tej grze jest klimatu (bo ja ogólnie nie mam z tym problemu), ale jestem przekonany, że ta gra ma DUŻO wyjątkowego uroku:) Zresztą opinie (i wysoka pozycja) na BGG też o tym mówią. Ale wiadomo - każdy Żyd swój towar chwali:)

(to jest taka delikatna sugestia żebyście się postarali wydać dodatek też

Dodatek - jestem dobrej myśli, ale wszystkiego rzec nie mogę. Nie chcę być tajemniczy, ale to sprawa rozwojowa:)Sekator pisze:Bez dwóch zdań, gra jest świetna. A granie z dodatkiem w wersję kooperacyjną to już w ogóle jedyne tego rodzaju doświadczeniebaldar pisze:W Orleans gramy już od dłuższego czasu. Nie wiem na ile w tej grze jest klimatu (bo ja ogólnie nie mam z tym problemu), ale jestem przekonany, że ta gra ma DUŻO wyjątkowego uroku:) Zresztą opinie (i wysoka pozycja) na BGG też o tym mówią. Ale wiadomo - każdy Żyd swój towar chwali:). No i te scenariusze solo, można pograć samemu inaczej niż na punkty.
(to jest taka delikatna sugestia żebyście się postarali wydać dodatek też)