Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Duet Kramer i Kiesling jest tak płodny, że gdyby był program 500+ dla autorów gier planszowych, byliby bardzooooooooooooo bogaci. Rozmawiamy dziś w GradaniuZnadPlanszy o Porta Nigra.
Dziś odcinek w formie pojedynku. Ta sama mechanika, ten sam klimat, która gra się lepiej wybroni. W GradaniuZnadPlanszy porównujemy Statki, łupy, kościotrupy do pierwowzoru czyli Piratów 7 mórz.
Dziś gra z kategorii - może tym razem. Dlaczego? Ano, dlatego że do gier ze stajni What's Your Game miewaliśmy większe lub mniejsze uwagi. Jak będzie tym razem? GradaniuZnadPlanszy Zapraszamy.
windziarz44 pisze:Dziś gra z kategorii - może tym razem. Dlaczego? Ano, dlatego że do gier ze stajni What's Your Game miewaliśmy większe lub mniejsze uwagi. Jak będzie tym razem? GradaniuZnadPlanszy Zapraszamy.
Ponownie podziękowanie za sympatyczny czas przy słuchaniu podcastu. Mam Wam jednak za złe, że nie wybiliście mi z głowy Signorie. A tak liczyłem na Wasz cięty dowcip...
Dziś taka gra, że ja opadłem i poddałem się po jednej partii. Kategoria gry historyczne, konflikt: kapitalizm kontra komunizm. Kto wyjdzie z tego zwycięską ręką? W GradaniuZnadPlanszy Ink i Ciuniek opowiadają o Wir sind das Volk! Zapraszamy.
Ostatni wtorek miesiąc, zatem czas na setkę na trzech. Dziś krew, dużo krwi ale i chwały. To wszystko ubrane w skandynawskie klimaty. W GradaniuZnadPlanszy Blood Rage.
windziarz44 pisze:Dziś taka gra, że ja opadłem i poddałem się po jednej partii. Kategoria gry historyczne, konflikt: kapitalizm kontra komunizm. Kto wyjdzie z tego zwycięską ręką? W GradaniuZnadPlanszy Ink i Ciuniek opowiadają o Wir sind das Volk! Zapraszamy.
Fajny odcinek i fajna gra. Z chęcią posłuchałbym kiedyś odcinka porównującego dwuosobowe CDG, np Zimna Wojna, Jesień, Labirynt i Wir sind das volk
mat_eyo pisze:
Fajny odcinek i fajna gra. Z chęcią posłuchałbym kiedyś odcinka porównującego dwuosobowe CDG, np Zimna Wojna, Jesień, Labirynt i Wir sind das volk
Myślę, że jak ponaciskasz, tak ze dwa posty jeszcze, to chłopaki się ugną (Ink i Ciuniek). Ja zagrałem wszystko raz i myślę, że osiągnąłem swoje limity
mat_eyo pisze:
Myślę, że jak ponaciskasz, tak ze dwa posty jeszcze, to chłopaki się ugną (Ink i Ciuniek). Ja zagrałem wszystko raz i myślę, że osiągnąłem swoje limity
To też ciekawy głos w dyskusji mógłby być - która z nich po jednej partii najbardziej obrzydziła Ci planszówki
Panowie Inku i Ciuńku, zaklinam Was, nagrajcie mi taki odcinek! Na pewno nie tylko ja bym go chętnie przesłuchał. Jednak jeśli okaże się, że tylko ja, to odsłucham go te 700 razy, żeby nabić Wam wyświetlenia
Pojawienie się recenzji Zimnej Wojny w Setce na trzech jest z oczywistych względów nieuniknione, ale też nieokreślone w czasie. Po cichu liczę też, że znajdzie się kiedyś okazja do pogadania o Hannibalu, bo to też zacny tytuł. A jeśli o przekrojowy odcinek chodzi, to najwięcej zależy od ilości dostępnego czasu i pomysłu na format takiego zestawienia. Nie mówię nie, ale na chwilę obecną ciężko ogarnąć.