Tak mnie dzisiaj naszlo przez zwykla ludzka ciekawosc i po obejrzeniu kolejnych Mythbusters ze moznaby sie zastanowic nad mitami, jakie kraza wokol planszowek i w swiecie planszowkowym. Ja na pierwszy rzut mam dwa, zapraszam do dzielenia sie spostrzezeniami i dodawania swoich

- Ktos kiedys komus tlumaczyl zasady gry w Monopol.
MIT! Nie istnieje osoba, ktora nie umie grac w Monopol! Nikt nigdy tej gry nikomu nie tlumaczyl, bo nie ma nigdy takiej potrzeby.... chyba wiedza o tej grze przenosi sie pomiedzy graczami telepatycznie albo cos. Powaznie - w zyciu nie bylem swiadkiem tlumaczenia komukolwiek zasad Monopolu, a duzo swego czasu sie grywalo... No i oczywiscie nie przypominam sobie, aby ktos mi te zasady kiedykolwiek tlumaczyl. Po prostu... je znalem...
- Mozna po przeczytaniu jednorazowym instrukcji poprawnie zagrac pierwszy raz w jakakolwiek gre.
Poprawnie. Z wszystkimi zasadami. Po jednorazowym przeczytaniu. Bez zagladania w instrukcje podczas gry. Wedlug mnie jest to sprzeczne z prawami natury i z ustalonym porzadkiem wszechswiata....