8-9 marca tam gdzie poprzednio bedzie kolejny pionek, sobota 10-20, potem knajpa, niedziela 10-18
w sobote szkoda sobe zajmowac caly dzien jedna gra bo sie mnostwo dzieje, ale juz w niedziele jest tak 'spokojniej', i o przeciwnikow i roznorodnosc gier duzo trudniej, az prosi sie zagrac w cos co nie udaje sie wcisnac w domu...
tak wiec mam pytanie: czy bedzie na pionku ktos kto zna jakiekolwiek gry 18xx (18al/18ga najprawdopodobniej) kto ma ochote poswiecic niedziele na partyjke? poki co chetny jestem ja z ola.
moje propozycje:
1856 - 3-6 graczy - mozna by poznac 'prawdziwa' gre 18xx a nie tylko 'warianty dla dzieci' typu 18al/18ga. problem - dluga. z tego co czytalem na bgg sensownie w pierwszej grze zmniejszyc o kilka tysiecy bank zeby to sie skonczylo znosnie szybko. (kolejny gry ponoc sie gra duzo szybciej, ale tu podjerzewam ze wszyscy bysmy grali pierwszy raz)
UR 1830 BC - 4-6 graczy -wariant 18xx w klimacie starozytnym - nawadniamy pola w babilonie. byc moze troszke dziwna, ale za to raczej zdazymy skonczyc.
18AL - 3-4 graczy - pewnie jesli znacie jakiekolwiek 18xx to wiecie co to. ze wzgledu na mala ilosc firm wolalbym nie grac w 5 osob.
18?? - jestem otwarty na dalsze propozycje
[Pionek] 8-9 marca - szukam chetnych (nie nowych) na 18xx
Re: [Pionek] 8-9 marca - szukam chetnych (nie nowych) na 18xx
Odgrzewam: zjawię się na Pionku na 100% i bardzo chętnie zagram w osiemnastki. Wolałbym którąś z "dziecinnych". Raczej GA niż AL. Będzie pełen skład?
- bazik
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
pełen to 4 mam nadzieje? wez 18ga, ja wezme al i 56, i sie jakos dogadamy. w kazdym razie w al/ga w 5 osob to chyba ciut za duzo... poki co obawaim sie ze jest nas 3 :-}
Hej hej, myślałem, że masz GA:-). Jak nie, to AL będzie git. Piątka faktycznie za dużo, ale w trójkę już az grałęm, i nie było najgorzej. Najlepiej też niestety...