[Warszawa] Propozycja spotkania

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
tomasz_z

[Warszawa] Propozycja spotkania

Post autor: tomasz_z »

Witam,
to forum czytam zawzięcie (mniej piszę, bardziej chłonę informacje) od jakiegoś czasu.
To dzięki forum znowu sięgnąłem po planszówki, to dzięki forum "zaliczyłem" planszówkon - poprzednią edycję.

Niestety z braku czasu w piątki oraz z braku możliwości uczestnictwa w systematycznych spotkaniach, nie udało mi się (czego szczerze żałuję) dotrzeć na Smolną, a i OKO jest ciężko, bo właśnie w piątek, zaliczyć.

Stąd moje pytanie, czy jest ktoś, kto ma ochotę zagrać w weekend w Warszawie.
Ja mieszkam na Ursynowie, ale nie problem, by dojechać gdzieś w mieście. Chętnie znajdę knajpkę by usiąść i zagrać w coś z mojej, bądź czyjejś kolekcji.
Sam mogę zaproponować: Age of Mythology, Shoguna, Shadows over Camelot, Memoir '44 (to najbardziem mnie obecnie zaangażowało), oraz kilka innych.

Jeśli ma ktoś chęć, na luźne, zwołane na szybko spotkanie, to jestem chętny.
Najlepiej kontakt przez gg: 1668157 lub tel kom (podam na prv zainteresowanym). Jeśli ten temat jest jakimś powieleniem, lub w złym miejscu - proszę o przeniesienie do właściwej lokacji.
follow the white rabbit...
Awatar użytkownika
draco

Post autor: draco »

Od września wróci w czwartki Art.Bem. Osobiście mam do zagospodarowania sobotnie wieczory, ale się to zmieni od października.
Awatar użytkownika
JAskier
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: [Warszawa] Propozycja spotkania

Post autor: JAskier »

W najbliższy piątek i sobotę będę w Graalu (Blue City, Warszawa). Wraz z moimi grami: Konkurencją i Mech Wars. Z chęcią nauczę w nie grać, wysłucham opinii a także pogram w jakieś inne tytuły... Będę miał również parę egz. na sprzedaż. Jacyś chętni?
Awatar użytkownika
Lim-Dul
Administrator
Kontakt:

Post autor: Lim-Dul »

Hmmm - Mech Wars to akurat można by zobaczyć, ale nie wiem, czy będzie mi się chciało dojechać. Z drugiej strony gry pewnie i tak bym nie kupił, bo została wydana przez "najkulturalniejsze wydawnictwo w Polsce" - cóż, jaki PR, taka sprzedaż. :-D

Jeszcze z innej strony Konkurencja może być powodem, dla którego wiele osób będzie chciało się trzymać jak najdalej od Graala. ;-)
War does not determine who is right - only who is left. - Bertrand Russell
---
Moja (niekompletna) kolekcja gier
Moja lista życzeń
Awatar użytkownika
JAskier
Kontakt:

Jeszcze z innej strony Konkurencja może być powodem, dla którego wiele osób będzie chciało się trzymać jak najdalej od Graala. ;-)
hehe, wiem niestety ;) Mimo to zapraszam! Rozgrywka z autorem nabiera nowego wymiaru :lol:
Awatar użytkownika
Sztefan
Has thanked: 4 times

Post autor: Sztefan »

tomasz_z pisze: Niestety z braku czasu w piątki oraz z braku możliwości uczestnictwa w systematycznych spotkaniach, nie udało mi się (czego szczerze żałuję) dotrzeć na Smolną, a i OKO jest ciężko, bo właśnie w piątek, zaliczyć.
Piątkowe OKO już nieaktualne, teraz Politechnika. Jak są chętni to również w weekend. Sledź ten wątek:

http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... a&start=25
Awatar użytkownika
Don Simon
Moderator

Post autor: Don Simon »

JAskier pisze:W najbliższy piątek i sobotę będę w Graalu (Blue City, Warszawa). Wraz z moimi grami: Konkurencją i Mech Wars. Z chęcią nauczę w nie grać, wysłucham opinii a także pogram w jakieś inne tytuły... Będę miał również parę egz. na sprzedaż. Jacyś chętni?
Moze w piatek wieczorem przyszedlbys na Politechnike? Chetnie zagram w Mech Wars - zwlaszcza z autorem ;-).
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
Awatar użytkownika
JAskier
Kontakt:

Moze w piatek wieczorem przyszedlbys na Politechnike? Chetnie zagram w Mech Wars - zwlaszcza z autorem .
hehe, drogi Don Simonie, również z chęcią pogram z głównym krytykiem Konkurencji ;). Błagam jednak o ustawienie się w Blue City. Jako, że tylko tam samochód rodziców mnie zawiezie ;). Z tego co wiem to są tam jakieś stoliki... Niestety nie wybiorę się na Politechnikę bo nie znam Warszawy i nie będę chciał błądzić...
Awatar użytkownika
Don Simon
Moderator

JAskier pisze: hehe, drogi Don Simonie, również z chęcią pogram z głównym krytykiem Konkurencji ;).
Zaraz tam glownym... ;-)
Błagam jednak o ustawienie się w Blue City. Jako, że tylko tam samochód rodziców mnie zawiezie ;). Z tego co wiem to są tam jakieś stoliki... Niestety nie wybiorę się na Politechnikę bo nie znam Warszawy i nie będę chciał błądzić...
No mysle, ze w Blue City raczej nikogo z bywalcow nie bedzie. Politechnika jest w samym centrum miasta - z Blue City nie powinien byc trudny dojazd (jesli koniecznie musisz byc w Blue City, a nie np. przy Palacu Kultury)...
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
Awatar użytkownika
JAskier
Kontakt:

Dobrze droga wycieczko :) Mój plan jest taki:
Piątek
11.00-14.00 Jestem w Blue City w Graalu, gdzie uczę chętnych grac w Mech Wars/Konkurencje. Szukam sobie gierek do zakupienia i z chęcią gram w coś innego.
14.00-15.00 Obiaduję w Blue City
15.00-18.00 Wybieram się na życzenie Don Simona do Agresora by pograć w Mechy i co tam kto będzie miał (sam może też coś wezmę). Czy jest szansa żeby ktoś po mnie wpadł do Blue City?
Awatar użytkownika
jax
Has thanked: 97 times
Been thanked: 258 times

Post autor: jax »

JAskier pisze:15.00-18.00 Wybieram się na życzenie Don Simona do Agresora by pograć w Mechy i co tam kto będzie miał (sam może też coś wezmę). Czy jest szansa żeby ktoś po mnie wpadł do Blue City?
Moge cie zawiezc spod Blue City do Agresora. Start: ok. 15:45.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Awatar użytkownika
JAskier
Kontakt:

Myślę, że o ile nic sie nie zmieni (raczej nie powinno) to z chęcią skorzystam. Dam Ci jeszcze znać na priv!
Awatar użytkownika
Don Simon
Moderator

JAskier pisze: 15.00-18.00 Wybieram się na życzenie Don Simona do Agresora by pograć w Mechy i co tam kto będzie miał (sam może też coś wezmę). Czy jest szansa żeby ktoś po mnie wpadł do Blue City?
No to z moim graniem moze byc kiepsko o tyle, ze ja bede ok 18 dopiero (w zaleznosci od czasu parkowania). No, ale moze sie chociaz w progu miniemy.
Awatar użytkownika
bazik
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Post autor: bazik »

nie przejmuj sie szymonem, jemu i tak nie dogodzisz :-) bede pewnie kolo 12tej zagrac w mechy. konkurencje pewnie sobie daruje - bede mial godzine raptem.
Awatar użytkownika
JAskier
Kontakt:

No to z moim graniem moze byc kiepsko o tyle, ze ja bede ok 18 dopiero (w zaleznosci od czasu parkowania). No, ale moze sie chociaz w progu miniemy.
Kurcze, a nie dasz rady sie jakoś urwać?
nie przejmuj sie szymonem, jemu i tak nie dogodzisz bede pewnie kolo 12tej zagrac w mechy. konkurencje pewnie sobie daruje - bede mial godzine raptem.
Okej, czyli pogramy w mechy. Wybierasz się do Agresora Bazik?
Awatar użytkownika
Don Simon
Moderator

JAskier pisze: Kurcze, a nie dasz rady sie jakoś urwać?
Nie ma szans. Za tydzien bede wczesniej ;-).
Awatar użytkownika
bazik
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Post autor: bazik »

JAskier pisze: Okej, czyli pogramy w mechy. Wybierasz się do Agresora Bazik?
tak, ale blizej 17tej
ODPOWIEDZ