(Wrocław) Spotkania planszówkowe
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 5 times
Re: [Wrocław] Spotkania planszówkowe
Jakby był ktoś chętny to jutro (20-01-2016) ok 16-17 będziemy grać w Nowych Horyzontach w Listy z Whitechapel, Małe Epickie Królestwa, Munchkin Apokalipsa, Intryganci. Znaczy to są propozycje, ale w co konkretnie zagramy to się ustali. Na razie pewne są tylko 3 osoby, a w 5 było by idealnie...
Chcemy grac dość regularnie, ostatnio graliśmy w Talismana i jakieś małe karcianki...
Chcemy grac dość regularnie, ostatnio graliśmy w Talismana i jakieś małe karcianki...
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 2 times
ktoś się orientuje czy we Wrocławiu bądź okolicy odbywają się jakieś otwarte spotkania testerów/projektantów? Chodzi mi o coś takiego jak Monsoon Group w Warszawie, gdzie każdy może przynieść swoje dzieła sztuki
jak i zagrać w prototypy innych.

- Pan_K
- Has thanked: 214 times
- Been thanked: 182 times
To gdzieś w pobliżu PANATO Cafe?MisterC pisze:Dokładnie takie spostrzeżenia skłaniają nas do zorganizowania cyklicznych spotkań z uwzględnieniem szerokiego grona osób, od tych, które ciągnie do planszówek, ale nie mają wystarczająco geekowskiej ekipy pod ręką, po dopiero rozpoczynające przygodę z grami. Chcielibyśmy, żeby w każdy czwartek można było mieć we Wrocławiu szansę zagrania, nawet jeżeli nie ma się dostępu do wiedzy plemiennej o spotkaniach po domach, czy facebooka do umawiania.alojzy_bombel pisze:Szybkie pytanie, gdzie i kiedy można dołączyć się do jakowychś planszówkowych rozgrywek we Wrocławiu? Pytam, bo byłem ostatnio w Kociej Kołysce, ale spotkane tam osoby były raczej zainteresowane grą we własnym, zapewne bardzo miłym, towarzystwie...
Stowarzyszenie Klub Koloseum zaprasza od czwartku 18 lutego w godz. 17-21 do Knight Cafe przy ul.Henryka Pobożnego 3. Na miejscu dostępna będzie wypożyczalnia lokalu, biblioteczka stowarzyszenia oraz gry przyniesione przez nas. Do tego służymy pomocą przy wyborze gry, przyswajaniu zasad i oczywiście wspólnie gramy.
„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
- Chaaber
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 10 times
Do tego co wtorek o 18 gramy w Cybermachinie, są jakieś gierki na miejscu. Dodatkowo ja zawsze przynoszę coś od siebie. Ludzi nie brakuje, zawsze można coś pograć. Nawet jest osobny temat na forum.
- abadura
- Moderator
- Has thanked: 33 times
- Kontakt:
Wydaje mi się, że czego brakuje, to _utrzymywanego_ miejsca, gdzie takie informacje byłyby przystępnie spisane. I - podkreślę jeszcze raz - _utrzymywane_. Do tego fajnie, żeby było poza systemami wymagającymi logowania (czyli na przykład poza FB - albo przynajmniej nie tylko na FB).
Ja mógłbym coś takiego utrzymywać, choćby i tutaj na forum, jak wątek Kalendarz imprez planszówkowych - aktualny pierwszy post!. Ale główny problem, to żeby ludzi zgłaszali miejsca i aktualizacje. Bo ja nie jestem w stanie sprawdzać tego na bieżąco sam. Więc o ile oddolnie "miejscówki" same nie będą się zgłaszać, to nic z tego nie będzie.
Ja mógłbym coś takiego utrzymywać, choćby i tutaj na forum, jak wątek Kalendarz imprez planszówkowych - aktualny pierwszy post!. Ale główny problem, to żeby ludzi zgłaszali miejsca i aktualizacje. Bo ja nie jestem w stanie sprawdzać tego na bieżąco sam. Więc o ile oddolnie "miejscówki" same nie będą się zgłaszać, to nic z tego nie będzie.
- BIgBadWolf
pozdwole sobie dodac tu takze watek :
Jesli ktos z Wrocka (bardziej południe) chce pograc - mamy grupe na facebooku i gramy we wszytstko co mamy i kto co przyniesie
moja kolekcja np. : http://tiny.pl/gtznm
zazwyczaj mamy kolo 3-4 osób, ale nieraz wlasnie nie ma z kim grac dlatego chetnie poznamy sie z osobami / parami które chca spedzic miło czas.
Jako ze czesc zonata/dzieciata godziny w jakich zazwyczaj gramy to :18-19 (start) konczymy + - północ, dzień nie ma znaczenia - czasami weekendy czasami na tygodniu.
Jak ktos zainteresowany - pisac do mnie pw
pozdr
Jesli ktos z Wrocka (bardziej południe) chce pograc - mamy grupe na facebooku i gramy we wszytstko co mamy i kto co przyniesie

moja kolekcja np. : http://tiny.pl/gtznm
zazwyczaj mamy kolo 3-4 osób, ale nieraz wlasnie nie ma z kim grac dlatego chetnie poznamy sie z osobami / parami które chca spedzic miło czas.
Jako ze czesc zonata/dzieciata godziny w jakich zazwyczaj gramy to :18-19 (start) konczymy + - północ, dzień nie ma znaczenia - czasami weekendy czasami na tygodniu.
Jak ktos zainteresowany - pisac do mnie pw
pozdr
- donmakaron
- Has thanked: 197 times
- Been thanked: 646 times
"Najbliższa niedziela" już minęła, nieaktualne.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2016, 10:47 przez donmakaron, łącznie zmieniany 1 raz.
ktos ma wolne czwartkowe popoludie
?
chetnie sie spotkam i cos zagram

chetnie sie spotkam i cos zagram

Click me for -> Virco BGG Collection
Click me for -> Virco Forum Topic Buy/Sale/Trade
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
mecz jest o 21:PToudi pisze:W czasie meczu Polska-Niemcy? [emoji14]
a TV tez sie znajdzie

Click me for -> Virco BGG Collection
Szukam chętnego do gry w Hobbit: Ucieczka z Miasta Goblinów, świetna gra bitewna.

Szukam także kogoś do grania w Descenta 2.

Szukam także kogoś do grania w Descenta 2.
-
W czwartki gramy w VETO w Geek Szopie(Grunwaldzka 30). Uczymy zasad, pomagamy rozpocząć swoją przygodę z Szlachecką Grą Karcianą.
W pozostałe dni w tygodniu można trafić na towarzystwo do normalnych planszówek wszelkiego rodzaju!
W pozostałe dni w tygodniu można trafić na towarzystwo do normalnych planszówek wszelkiego rodzaju!
Wie ktoś czy w piątek odbędzie się spotkanie planszówkowe w bibliotece przy Bulwar Ikara?
-
Czy ktoś posiada Mage Knight'a?
Chętnie bym poznał tą grę.
Chętnie bym poznał tą grę.
Paweł Karolak
- abadura
- Moderator
- Kontakt:
Ja mam, wraz z dodatkami. I chętnie bym pograł. Ale nie wiem kiedy będę miał możliwość.
- abadura
- Moderator
- Kontakt:
Pierwsza wiadomość w wątku zawiera prawdopodobnie nieaktualne miejsca spotkań. Mogę je zaktualizować, jeśli będę widział na jakie.
Ale to szerszy problem. O ile uważam, że taka informacja jest bardzo cenna dla nowych, to jest trudna do utrzymania. Macie jakieś pomysły?
Ale to szerszy problem. O ile uważam, że taka informacja jest bardzo cenna dla nowych, to jest trudna do utrzymania. Macie jakieś pomysły?
- Chaaber
Może użyć kalendarza z grupy facebookowej gry planszowe we Wrocławiu. Staram się go trzymać jak najmocniej aktualnego.
- abadura
- Moderator
- Kontakt:
Jaki kalendarz masz na myśli? Jakiś link?Chaaber pisze:Może użyć kalendarza z grupy facebookowej gry planszowe we Wrocławiu. Staram się go trzymać jak najmocniej aktualnego.
To na pewno nie zawadzi, wrzucę link do pierwszego posta. Ale nie wszyscy mają FB.
- Chaaber
Taki post podpięty na grupie FB:abadura pisze:Jaki kalendarz masz na myśli? Jakiś link?Chaaber pisze:Może użyć kalendarza z grupy facebookowej gry planszowe we Wrocławiu. Staram się go trzymać jak najmocniej aktualnego.
To na pewno nie zawadzi, wrzucę link do pierwszego posta. Ale nie wszyscy mają FB.
Drogie Koleżanki i Kolegi!
Stworzony został kalendarz imprez planszówkowych we Wrocławiu.
Jego adres to:
http://tnij.org/planszowki_wroclaw
Jest to kalendarz Google, prawa do edycji należą tylko do mnie.
Jeżeli chcecie coś dodać do kalendarza to podeślijcie mi PW z detalami:
- Data i godzina
- Nazwa
- Czy ma być cykliczny
- Krótki opis też byłby miły
Na tą chwilę wrzuciłem wszystkie znane mi stałe spotkania plus to co znalazłem ostatnio w ogłoszeniach na grupie.
Jeśli mogę adminów poprosić o podpięcie postu, to będzie bajka.
Jeśli jest coś o czym nie wiem to piszcie. Mam nadzieję, że pomocna sprawa
PS. Można sobie zamiportować do własnego kalendarza, przez kliknięcie na logu Google na dole kalendarza.
- Chaaber
Dodam jeszcze, że jeśli ktoś organizuje coś ciekawego i chce żeby znalazło się w kalendarzu do zapraszam na PW.
Potrzebowałbym,
Daty
Miejsca
Cykliczności
Jakiś opis też byłby całkiem miły.
Potrzebowałbym,
Daty
Miejsca
Cykliczności
Jakiś opis też byłby całkiem miły.
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś chodzi na spotkania planszówkowe do Kociej Kołyski w poniedziałki?
Istnieje konieczność chodzenia grupą czy można przyjść samotnie i znajdą się chętni do pogrania?
Istnieje konieczność chodzenia grupą czy można przyjść samotnie i znajdą się chętni do pogrania?
- Chaaber
Nie wiem jak wygląda obecnie sytuacja w Kociej Kołysce, ale zawsze było tak, że możesz przychodzić równie dobrze samemu jak i w grupie. A jeśli szukasz jakiś regularnych spotkań, to zawsze we Wtorek od 18:00 gramy w Cybermachinie na Szczytnickiej. Gry przynoszę ja, więc możesz w stopce kliknąć co mam i jeśli masz ochotę na coś konkretnego to daj znać. Nie trzeba znać zasad, wszystko tłumaczę. Ekipa miła, zawsze chętnie przyjmujemy "świeżynki" do grania.