Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się wreszcie dotrzeć na Essen (w zeszłym roku plany pokrzyżowała robota), więc liczę na totalne szaleństwo.
Przede wszystkim czekam na ISLEBOUND - Nie załapałem się na KS. To raczej będzie pewny zakup. Przy okazji pewnie będę próbował zagrać w gry Laukata, w które jeszcze nie grałem - ABOVE AND BELOW, THE ANCIENT WORLD i CITY OF IRON. Być może będzie też możliwość zagrania w prototyp FAR AND NEAR. A poza tym muszę zdobyć autograf Ryana i dodatkowe plansze do legend.
SCUBA - Jako miłośnik nurkowania - kupuję w ciemno.
Większość nowości od CMON.
A poza tym:
NEW BEDFORD - Euro o wielorybnikach!? Raczej pewny zakup.
BUNNY KINGDOM - Nowy tytuł od Garfielda. Zawsze czekam na jego gry. Ta wygląda przesmakowicie!
ULM - wygląda cudnie. Michael Menzel i nie mam więcej pytań.
FOLKLORE - mam nadzieję, że będzie możliwość zagrania. Zobaczę co straciłem/lub zyskałem rezygnując ze wsparcia na KS
POWER GRID: CARD GAME - Karciane Wysokie Napięcie nie może być słabe. Wierzę we Friedmanna.
PAPA PAOLO - Kocham pizzę. Pokocham zapewne i ten tytuł.
THE BANNER SAGA: WARBANDS - Wygląda cudnie, a jej komputerowy pierwowzór jest niezłą i MEGA klimatyczną grą.
TOURIA - Inka Brand, Markus Brand, Michael Rieneck - CO ZA TRIO! To nie może być słabe.
THE GOONIES - Z wielkiego uwielbienia dla filmowego pierwowzoru
TIDES OF INFAMY - Pirackie klimaty w fantastycznym świecie.
SOL - Potyczki na tropikalnej wyspie.
LOBOTOMY - Ciekawie wyglądający horror.
Karcianki, które wyglądają smakowicie:
SYNOD
KARMAKA
Dodatkowo mam nadzieję, że uda mi się zakupić kilka starszych, ale trudno dostępnych tytułów:
FORTUNA
FIRENZE
SOULFALL
A poza tym wszystkim liczę na jakieś euro, które mnie wgniecie w glebę. Najlepiej w klimatach marynistycznych lub kosmicznych!