Rebel - plany wydawnicze na 2016 rok
- Trolliszcze
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 1043 times
Re: Rebel - plany wydawnicze na 2016 rok
Rebelu, takie pytanko: jest szansa, że będziecie mieć Nomadów (do Królestwa w budowie) w sprzedaży na Polconie?
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
-------------------------
ZAPOWIEDZI:
Wsiąść do Pociągu: Dookoła Świata

Świat zmienia się w zastraszającym tempie. Tory zaczynają łączyć różne państwa, a nawet kontynenty. Podróże, które zajmowały całe tygodnie, to już tylko kwestia kilku dni. Morza nie stanowią już przeszkody – tysiące pasażerów przekracza oceany na pokładach wielkich parowców. Z Los Angeles do Sydney, z Murmańska do Dar Es Salaam – Wsiąść do Pociągu: Dookoła Świata zabierze Cię w porywającą podróż wokół globu! Wszyscy na pokład! Przygotujcie się na niezapomniane przeżycie!
Zapraszamy do zapoznania się z pełną zapowiedzią na stronie wydawnictwa: http://wydawnictwo.rebel.pl/x.php/6,724/
Planowana data premiery: październik/listopad 2016
Sugerowana cena detaliczna: 299,95 zł
7 Cudów Świata: Pojedynek - Panteon

"Bóg ci jest wszystkim dla człeka,
Wszystko, co mamy, sprowadza
Ta jego wieczysta władza!"
Eurypides "Bachtanki" (tłum. J. Kasprowicz)
Dodatek zatytułowany Panteon wprowadza antycznych bogów do gry „7 Cudów Świata: Pojedynek”. Teraz gracze mogą się ubiegać o przychylność bóstw z pięciu różnych kręgów kulturowych i skłonić je wszystkie do roztaczania swojej opieki nad ich miastem. Z pewnością pomoże w tym budowa bogatej świątyni ku czci wybranego patrona lub patronki albo poświęcenie im jednego z dwóch nowych Cudów Świata dostępnych w dodatku.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną zapowiedzią na stronie wydawnictwa: http://wydawnictwo.rebel.pl/x.php/6,745/
Planowana data premiery: październik 2016
Sugerowana cena detaliczna: 75,00 zł
ODPOWIEDZI:
ZAPOWIEDZI:
Wsiąść do Pociągu: Dookoła Świata

Świat zmienia się w zastraszającym tempie. Tory zaczynają łączyć różne państwa, a nawet kontynenty. Podróże, które zajmowały całe tygodnie, to już tylko kwestia kilku dni. Morza nie stanowią już przeszkody – tysiące pasażerów przekracza oceany na pokładach wielkich parowców. Z Los Angeles do Sydney, z Murmańska do Dar Es Salaam – Wsiąść do Pociągu: Dookoła Świata zabierze Cię w porywającą podróż wokół globu! Wszyscy na pokład! Przygotujcie się na niezapomniane przeżycie!
Zapraszamy do zapoznania się z pełną zapowiedzią na stronie wydawnictwa: http://wydawnictwo.rebel.pl/x.php/6,724/
Planowana data premiery: październik/listopad 2016
Sugerowana cena detaliczna: 299,95 zł
7 Cudów Świata: Pojedynek - Panteon

"Bóg ci jest wszystkim dla człeka,
Wszystko, co mamy, sprowadza
Ta jego wieczysta władza!"
Eurypides "Bachtanki" (tłum. J. Kasprowicz)
Dodatek zatytułowany Panteon wprowadza antycznych bogów do gry „7 Cudów Świata: Pojedynek”. Teraz gracze mogą się ubiegać o przychylność bóstw z pięciu różnych kręgów kulturowych i skłonić je wszystkie do roztaczania swojej opieki nad ich miastem. Z pewnością pomoże w tym budowa bogatej świątyni ku czci wybranego patrona lub patronki albo poświęcenie im jednego z dwóch nowych Cudów Świata dostępnych w dodatku.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną zapowiedzią na stronie wydawnictwa: http://wydawnictwo.rebel.pl/x.php/6,745/
Planowana data premiery: październik 2016
Sugerowana cena detaliczna: 75,00 zł
ODPOWIEDZI:
Przyjeżdżają do nas prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia, jest duża szansa, że zabierzemy ich ze sobąTrolliszcze pisze:Rebelu, takie pytanko: jest szansa, że będziecie mieć Nomadów (do Królestwa w budowie) w sprzedaży na Polconie?

wydawnictwo Rebel
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
- REBEL.pl
- Kontakt:
Chcielibyśmy móc to potwierdzić...Toudi pisze:Czy to ze bedzie Small World Underground PL w sierpniu to na prawde prawda?

wydawnictwo Rebel
- Gambit
- Has thanked: 559 times
- Been thanked: 2179 times
- Kontakt:
Jako, że wygląda na to, iż lubicie się z Matagotami, macie w planach zerknięcie na Captain Sonar?
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 15 times
W odpowiedzi na pytanie Gambita.REBEL.pl pisze:-----------------------------
ZAPOWIEDZI:
-----------------------------
Graliśmy, ale zdecydowaliśmy się jej nie wydawać.kudlacz135 pisze:(...) jeszcze pytanie o Captain Sonar, bo wydawane jest przez Metagot
- Gambit
- Has thanked: 559 times
- Been thanked: 2179 times
- Kontakt:
Dziękuję...smutek zapanował w mojej duszyCarmash pisze:W odpowiedzi na pytanie Gambita.REBEL.pl pisze:-----------------------------
ZAPOWIEDZI:
-----------------------------
Graliśmy, ale zdecydowaliśmy się jej nie wydawać.kudlacz135 pisze:(...) jeszcze pytanie o Captain Sonar, bo wydawane jest przez Metagot

- REBEL.pl
- Kontakt:
Niepotrzebnie, gra jest właściwie niezależna językowo jeśli chodzi o komponenty. Na pewno będzie dostępna na polskim rynku.Gambit pisze:(...) jeszcze pytanie o Captain Sonar, bo wydawane jest przez MetagotREBEL.pl pisze:Graliśmy, ale zdecydowaliśmy się jej nie wydawać.Gambit pisze:Dziękuję...smutek zapanował w mojej duszy
wydawnictwo Rebel
- akahoshi
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 28 times
Czyżby Hit Z Road zniknęło z listy wydawniczej?
Na stronie Wydawnictwa nie mogę nigdzie znaleźć żadnej informacji o tym tytule.
Moja groteka
Nieoficjalne FAQ do Robinsona
"Kiedy jesteś martwy, to nie wiesz, że jesteś martwy. Stanowi to problem tylko dla innych. Kiedy jesteś głupi, jest dokładnie tak samo."
Michael E. Brown
Nieoficjalne FAQ do Robinsona
"Kiedy jesteś martwy, to nie wiesz, że jesteś martwy. Stanowi to problem tylko dla innych. Kiedy jesteś głupi, jest dokładnie tak samo."
Michael E. Brown
- REBEL.pl
- Kontakt:
Nie, nadal jest w planach. Znajduje się na pierwszej stronie tego wątku i na stronie wydawnictwa niedługo będzie miała stworzoną zapowiedź.akahoshi pisze:Czyżby Hit Z Road zniknęło z listy wydawniczej?
wydawnictwo Rebel
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
całe szczęście bo po zawodzie Rails and Sails ( jednak przerost formy nad treścią) to tytuł przeze mnie najbardziej wyczekiwany. Może Wallace jeszcze się nie skończył 

- REBEL.pl
- Kontakt:
ZAPOWIEDZI:
Troyes

Akcja gry toczy się w tytułowym Troyes - średniowiecznym mieście położonym nad Sekwaną w Szampanii.
To oryginalna gra strategiczna, w której uczestnicy wcielają się w zamożne rodziny zaangażowane w rozwój tego francuskiego miasta.
Używając swych wpływów staramy się oddziaływać na trzy główne dziedziny związane z funkcjonowaniem Troyes: wojskową, religijną i cywilną. Obsadzając pionki w lokacjach określonego typu, otrzymujemy pule kości w różnych kolorach. Obrazują one siłę roboczą oferowaną przez mieszkańców miasta, którą możemy spożytkować na rozmaite sposoby: w handlu, przy budowie katedry, czy też przy zwalczaniu rozmaitych wydarzeń, z którymi boryka się miasto.
Do każdego zamówienia złożonego przed premierą dokładamy zestaw 4 kart promocyjnych.
Więcej o produkcie na stronie wydawnictwa: http://wydawnictwo.rebel.pl/x.php/6,753/Troyes.html
Instrukcja: http://www.rebel.pl/e4u.php/1,ModFiles/ ... a%20PL.pdf
Planowana data premiery: październik 2016 roku.
Sugerowana cena detaliczna: 169,95 zł.
Zombiaki Ameryki

"Cześć, Martin z tej strony. W zeszłym roku wraz z rodzicami i siostrą przeżyliśmy odjechaną przygodę. Straciliśmy po drodze kilku przyjaciół, ale udało nam się też nawiązać parę nowych znajomości. Świat się kończy, ale przynajmniej możemy żyć pod chmurką. Nie ma szkoły, a ja załapałem się na nową fuchę – robię amunicję, żeby mój tata miał czym faszerować zombiaki. Mam masę wolnego czasu i z nudów postanowiłem stworzyć tę grę – opowiada o naszej wyprawie.
Mam nadzieję, że się Wam spodoba".
Zombiaki Ameryki to polskie wydanie gry "Hit Z Road" autorstwa Martina Wallace'a. Stylistyka gry została przygotowana tak, jakby to kilkunastoletni chłopiec, znajdując podczas tułaczki po Stanach Zjednoczonych pudełko z grą, przerobił je wykorzystując różne znalezione podczas podróży elementy, poprawiając je markerem, za ilustracje wykorzystując zrobione przez siebie zdjęcia, a za żetony i znaczniki kapsle i zużyte karty kredytowe.
Więcej o produkcie na stronie wydawnictwa: http://wydawnictwo.rebel.pl/x.php/6,754 ... eryki.html
Instrukcja: http://www.rebel.pl/repository/files/in ... ja_www.pdf
Sugerowana cena detaliczna: 149,95 zł.
AKTUALIZACJA:
Podaj dalej!

Gra posiada już polską wersję okładki, którą prezentujemy powyżej (kliknięcie w nią otworzy okładkę w wyższej rozdzielczości)
ZAPOWIEDZI:
Troyes

Akcja gry toczy się w tytułowym Troyes - średniowiecznym mieście położonym nad Sekwaną w Szampanii.
To oryginalna gra strategiczna, w której uczestnicy wcielają się w zamożne rodziny zaangażowane w rozwój tego francuskiego miasta.
Używając swych wpływów staramy się oddziaływać na trzy główne dziedziny związane z funkcjonowaniem Troyes: wojskową, religijną i cywilną. Obsadzając pionki w lokacjach określonego typu, otrzymujemy pule kości w różnych kolorach. Obrazują one siłę roboczą oferowaną przez mieszkańców miasta, którą możemy spożytkować na rozmaite sposoby: w handlu, przy budowie katedry, czy też przy zwalczaniu rozmaitych wydarzeń, z którymi boryka się miasto.
Do każdego zamówienia złożonego przed premierą dokładamy zestaw 4 kart promocyjnych.
Więcej o produkcie na stronie wydawnictwa: http://wydawnictwo.rebel.pl/x.php/6,753/Troyes.html
Instrukcja: http://www.rebel.pl/e4u.php/1,ModFiles/ ... a%20PL.pdf
Sugerowana cena detaliczna: 169,95 zł.
Zombiaki Ameryki

"Cześć, Martin z tej strony. W zeszłym roku wraz z rodzicami i siostrą przeżyliśmy odjechaną przygodę. Straciliśmy po drodze kilku przyjaciół, ale udało nam się też nawiązać parę nowych znajomości. Świat się kończy, ale przynajmniej możemy żyć pod chmurką. Nie ma szkoły, a ja załapałem się na nową fuchę – robię amunicję, żeby mój tata miał czym faszerować zombiaki. Mam masę wolnego czasu i z nudów postanowiłem stworzyć tę grę – opowiada o naszej wyprawie.
Mam nadzieję, że się Wam spodoba".
Zombiaki Ameryki to polskie wydanie gry "Hit Z Road" autorstwa Martina Wallace'a. Stylistyka gry została przygotowana tak, jakby to kilkunastoletni chłopiec, znajdując podczas tułaczki po Stanach Zjednoczonych pudełko z grą, przerobił je wykorzystując różne znalezione podczas podróży elementy, poprawiając je markerem, za ilustracje wykorzystując zrobione przez siebie zdjęcia, a za żetony i znaczniki kapsle i zużyte karty kredytowe.
Więcej o produkcie na stronie wydawnictwa: http://wydawnictwo.rebel.pl/x.php/6,754 ... eryki.html
Instrukcja: http://www.rebel.pl/repository/files/in ... ja_www.pdf
Sugerowana cena detaliczna: 149,95 zł.
AKTUALIZACJA:
Podaj dalej!

Gra posiada już polską wersję okładki, którą prezentujemy powyżej (kliknięcie w nią otworzy okładkę w wyższej rozdzielczości)
Ostatnio zmieniony 18 sie 2016, 15:42 przez REBEL.pl, łącznie zmieniany 2 razy.
wydawnictwo Rebel
- romeck
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 5 times
W wersji polskiej, czy międzynarodowej?REBEL.pl pisze:Do każdego zamówienia złożonego przed premierą dokładamy zestaw 4 kart promocyjnych.
Właśnie czytasz kompletnie bezużyteczne zdanie.
- REBEL.pl
- Kontakt:
O takieromeck pisze:W wersji polskiej, czy międzynarodowej?REBEL.pl pisze:Do każdego zamówienia złożonego przed premierą dokładamy zestaw 4 kart promocyjnych.

wydawnictwo Rebel
- Marx
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 24 times
Czy te karty otrzymam również dokonując zamówienia w przedsprzedaży w konkurencyjnych sklepach? 

- zioombel
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 100 times
Kilka postów wcześniej było pisane. Tak, niezależnie gdzie zamówisz dostaniesz karty.Marx pisze:Czy te karty otrzymam również dokonując zamówienia w przedsprzedaży w konkurencyjnych sklepach?
A więcej info o wydaniu i instrukcję do Sherlocka kiedy możemy się spodziewać?
Wysłane za pośrednictwem jednookiej papugi.
Wysłane za pośrednictwem jednookiej papugi.
Przystanek Planszówka - przystań dla wszystkich planszówkowych rozbójników morskich.
Chcę zdobyć
Oddam za talary
Chcę zdobyć
Oddam za talary
+1Rune pisze:A więcej info o wydaniu i instrukcję do Sherlocka kiedy możemy się spodziewać?
Osoby z Wrocławia zapraszam do wrocławskiej grupy facebookowej zrzeszającej miłośników gier strategicznych i wojennych
-
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 9 times
Kiedy będzie można składać zamówienie na Troyes? (bo na razie nie widzę takiej opcji na stronie Rebela
)

Moja Kolekcja
Dotychczasowe transakcje:
- Zakup World of Warcraft: The Board Game - Dzieniu; Lords of Hellas - virco; Fanowskie dodatki do 7 Wonders - aigimig
Dotychczasowe transakcje:
- Zakup World of Warcraft: The Board Game - Dzieniu; Lords of Hellas - virco; Fanowskie dodatki do 7 Wonders - aigimig
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 100 times
- Kontakt:
W 3 Trollach już można.SirSowa pisze:Kiedy będzie można składać zamówienie na Troyes? (bo na razie nie widzę takiej opcji na stronie Rebela)
-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 3 times
Drogi Rebelu,
Rozmawialiście już może w sprawie wydania Inis od Matagota? Czy jeszcze za wcześnie?
Rozmawialiście już może w sprawie wydania Inis od Matagota? Czy jeszcze za wcześnie?

- mikeyoski
- Has thanked: 283 times
- Been thanked: 177 times
- Kontakt:
Skoro mamy Alhambrę od QG, to może by tak wydać i Fresco? Albo i Lancaster?
Tapnięte z espiątki
Tapnięte z espiątki
- REBEL.pl
- Kontakt:
Musimy zagrać w jej finalną wersję, bowiem prototyp, który graliśmy kilka miesięcy temu nie był tą samą grą.Porchpeople pisze:Drogi Rebelu,
Nie wykluczamy, ale dopiero w 2017 roku będziemy podejmować decyzję na ten temat.mikeyoski pisze:Skoro mamy Alhambrę od QG, to może by tak wydać i Fresco? Albo i Lancaster?
Tapnięte z espiątki
wydawnictwo Rebel