Leaving Earth (Joseph Fatula)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Leaving Earth
Jest sens. Możesz mieć misję zwiadu Neptuna na przykład.
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
Toomek pisze:Jaki jest sens kładzenia jej stroną Unexplored?
j.w.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2016, 20:22 przez rzabcio, łącznie zmieniany 1 raz.
OK, to ma sens. Trochę szkoda, że twórcy nie pokusili się o stworzenie przynajmniej dwóch różnych Neptuna i Urana.
Ale co by te karty miały zawierać? Saturn i Jowisz są groźne, bo oddziałują promieniowaniem, Neptun ani Uran nie posiadają takich właściwości, a ze względu na fakt, że także są gazowymi gigantami wylądować na nich nie można. Myślę, że to dobrze, że gra trzyma się rzeczywistych cech planet, nie wymyślając nic tylko dlatego, by zwiększyć liczbę komponentów. 

Fobos też nie jest pustą metalową kulą, a mamy możliwość polosowania takiej kartyrzabcio pisze:Ale co by te karty miały zawierać? Saturn i Jowisz są groźne, bo oddziałują promieniowaniem, Neptun ani Uran nie posiadają takich właściwości, a ze względu na fakt, że także są gazowymi gigantami wylądować na nich nie można. Myślę, że to dobrze, że gra trzyma się rzeczywistych cech planet, nie wymyślając nic tylko dlatego, by zwiększyć liczbę komponentów.

- Pastorkris
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Chcecie powiedzieć, że tylko elementy z podstawki mają warianty, a te z dodatku już nie? Kiepsko... Wydawało mi się, że skoro Księżyc może być z sera to i na Jowiszu może być życie itp...
Może być życie na Jowiszu. "Główne" lokalizacje z dodatku mają swoje warianty (Jowisz, jego księżyce, saturn...).Pastorkris pisze:Chcecie powiedzieć, że tylko elementy z podstawki mają warianty, a te z dodatku już nie? Kiepsko... Wydawało mi się, że skoro Księżyc może być z sera to i na Jowiszu może być życie itp...
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
Naprawdę? Na księżycach to jasne, ale na Jowiszu też jest karta z życiem? Może źle zapamiętałem jak przeglądałem, ale wydawało mi się, że tam są tylko karty radiacji. I na Saturnie to samo.misioooo pisze:Może być życie na Jowiszu. "Główne" lokalizacje z dodatku mają swoje warianty (Jowisz, jego księżyce, saturn...).
Rzabcio, nie psuj innym eksploracji Układu Słonecznegorzabcio pisze:Naprawdę? Na księżycach to jasne, ale na Jowiszu też jest karta z życiem? Może źle zapamiętałem jak przeglądałem, ale wydawało mi się, że tam są tylko karty radiacji. I na Saturnie to samo.misioooo pisze:Może być życie na Jowiszu. "Główne" lokalizacje z dodatku mają swoje warianty (Jowisz, jego księżyce, saturn...).

Widzisz, tyle tajemnic kryje się w naszym Układzie, że nie sposób ich spamiętać! Proponuję dzisiaj odbyć testową misję na Jowisza i sprawdzenie samodzielnie jakie tajemnice skrywa to ciało i... Europa... Ponoć kiedyś, ktoś, gdzieś dostał wiadomość, aby nie próbować lądować na tym księżycu... Wszędzie indziej tylko nie tam...rzabcio pisze:Dobra odpowiedź, teraz i mnie zakręciłeś i sam już nie wiem.
Nie denerwuj mnie... Przypomnę, że nie mam swojej kopiimisioooo pisze:Proponuję dzisiaj odbyć testową misję na Jowisza

To ja się dziś wybiorę w podróż po całym Układzie... Może gdzieś znajdę Twoją kopięrzabcio pisze:Nie denerwuj mnie... Przypomnę, że nie mam swojej kopiimisioooo pisze:Proponuję dzisiaj odbyć testową misję na Jowiszaciągle czekam na drugą dostawę. Ale plany już robię oczywiście.

Ja sam nie wiem co jest na kartach lokalizacji, bo ich nie podglądałem... Jedynie pamiętam tę wredną s**ę Wenus... Strasznie często się pojawia na moim stole zachęcając do wejścia w jej atmosferę, ale okazuje się, że to zwykle bardzo twarde lądowanie kończące się nie najlepiej...
- Kosternik
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Mam nadzieję, że ocet Was już zalał za pompowanie hype'u 
LE+dodatek zamówiony.
Instrukcja PL wydrukowana i przyznam, że nie czytałem bardziej klimatycznej instrukcji. Śmiem twierdzić, że to najprzyjemniejsza instrukcja jaką miałem w ręku. Prawie książka "jak polecieć w kosmos dla początkujących".
Jak dolecę w LE na marsa to będę go przy okazji Terraformował.

LE+dodatek zamówiony.
Instrukcja PL wydrukowana i przyznam, że nie czytałem bardziej klimatycznej instrukcji. Śmiem twierdzić, że to najprzyjemniejsza instrukcja jaką miałem w ręku. Prawie książka "jak polecieć w kosmos dla początkujących".
Jak dolecę w LE na marsa to będę go przy okazji Terraformował.
Akurat Wenus jest dość oczywista i jeśli ktoś ma choćby minimalną wiedzę na temat naszego Układu Słonecznego nie powienien być zaskoczony Jej humorami w grze.misioooo pisze:Jedynie pamiętam tę wredną s**ę Wenus...

Ocet to nie, ale promieniowanie i owszem. :-]Kosternik pisze:Mam nadzieję, że ocet Was już zalał za pompowanie hype'u
Fakt, instrukcja jest napisana świetnie. Jak do naprawdę porządnej euro-gry z górnej półki - wszystko przejrzyście, ale bez traktowania czytelnika jak głąba, strasznie przyjemnie się to czyta. Choć klimatu jakoś tam dużo nie ma. No, może poza formatowaniem wyglądającym jak manual rakiety, ale to wynika zapewne z użycia LaTeXa, z którego wszystko wychodzi jak dokumentacja techniczna.

Dzięki za pochwałę instrukcjirzabcio pisze:Akurat Wenus jest dość oczywista i jeśli ktoś ma choćby minimalną wiedzę na temat naszego Układu Słonecznego nie powienien być zaskoczony Jej humorami w grze.misioooo pisze:Jedynie pamiętam tę wredną s**ę Wenus...
Ocet to nie, ale promieniowanie i owszem. :-]Kosternik pisze:Mam nadzieję, że ocet Was już zalał za pompowanie hype'u
Fakt, instrukcja jest napisana świetnie. Jak do naprawdę porządnej euro-gry z górnej półki - wszystko przejrzyście, ale bez traktowania czytelnika jak głąba, strasznie przyjemnie się to czyta. Choć klimatu jakoś tam dużo nie ma. No, może poza formatowaniem wyglądającym jak manual rakiety, ale to wynika zapewne z użycia LaTeXa, z którego wszystko wychodzi jak dokumentacja techniczna.

Terraformacja Marsa powiadasz? Widziałeś najnowszy mini-dodatek z nową misją na Marsa do Leaving Earth?
Spoiler:
Miałem na myśli oryginał, polskich nie czytuję. Po Waszej wersji widać, że to Word.misioooo pisze:I żadnego TEXa nie używaliśmy z Curiosity ;P Zwykłe łordy...

Ale oczywiście pochwała za niezłą robotę się należy.

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2016, 13:39 przez rzabcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Coen
- Has thanked: 512 times
- Been thanked: 148 times
misioooo: Curiosity już do Ciebie jedzie, znowu to wrzuciłeśmisioooo pisze: Terraformacja Marsa powiadasz? Widziałeś najnowszy mini-dodatek z nową misją na Marsa do Leaving Earth?Spoiler:

Mam takie gry,
a zastanawiam się jeszcze nad tymi
ⓘ 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗶𝘀 𝗳𝗮𝗹𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗲𝗮𝗱𝗶𝗻𝗴
a zastanawiam się jeszcze nad tymi
ⓘ 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗶𝘀 𝗳𝗮𝗹𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗲𝗮𝗱𝗶𝗻𝗴
Niech jedzie, byle Terraformację zabrał - chętnie się zmierzę z tą misją 

- Kosternik
Oczywiście, że widziałem ten "mini" dodatek. Nie omieszkałem go zamówić łącznie z podstawką LE. I jak wcześniej zapowiedziałem prawdopodobnie będę pierwszy, który postawi miasto na Marsie. Będzie się zwało Orlean i będzie zacofane technologicznie jak "Planeta Małp"misioooo pisze: Terraformacja Marsa powiadasz? Widziałeś najnowszy mini-dodatek z nową misją na Marsa do Leaving Earth?Spoiler:

- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3094 times
- Been thanked: 2703 times
- Kontakt:
Chyba poprzestanę na przejęciu jego konta i podmianie tych zdjęć na coś innego.Coen pisze:misioooo: Curiosity już do Ciebie jedzie, znowu to wrzuciłeśmisioooo pisze: Terraformacja Marsa powiadasz? Widziałeś najnowszy mini-dodatek z nową misją na Marsa do Leaving Earth?Spoiler:

Niech zgadnę - nie miałeś jeszcze nigdy w ręce instrukcji do porządnego ameritrasha?Kosternik pisze:przyznam, że nie czytałem bardziej klimatycznej instrukcji. Śmiem twierdzić, że to najprzyjemniejsza instrukcja jaką miałem w ręku.

Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- Kosternik
Punkt dla Ciebie CuriosityCuriosity pisze:Niech zgadnę - nie miałeś jeszcze nigdy w ręce instrukcji do porządnego ameritrasha?Kosternik pisze:przyznam, że nie czytałem bardziej klimatycznej instrukcji. Śmiem twierdzić, że to najprzyjemniejsza instrukcja jaką miałem w ręku.

Ależ usunęli. Po prostu trafili na najgorszy możliwy układ: sukcec, sukces, porażka...
- vinnichi
- Has thanked: 1381 times
- Been thanked: 839 times
- Kontakt:
U Rahdo LE na bgg "for trade"
czyżby za dużo liczenia dla Jen? Ciekawe czy puści gameplaya

kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
you tube