(Warszawa) Agresor - Piątek WIBHiIŚ PW
- bazik
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
Re: [Warszawa] AGRESOR Politechnika Inżynieria Środowiska
ja mam apel - zacznijmy znow przynosic gry. teraz unikanie przez wszystkich przynoszenia czegokolwiek co znaja zeby bron boze niec gra w cos co nie jest nowe uroslo do granic absurdu - jeszcze nie dawno przynosilismy kilka razy wiecej gier niz bylo ludzi, teraz zawsze ludzi jest wiecej niz gier.
Jeżeli będę w Warszawie, a Politechnika będzie otwarta, to chętnie zajrzę. Pisałabym się na Cubę (oglądanie zaostrza apetyt. i w ogóle na coś.
W odpowiedzi na apel Bazika moge przynieść nieszczęsny Im Jahr des Drachen - może ktoś ze mną zagra tłumacząc zasady (ach ta mania kolekcjonowania). Osadników raczej brać nie będę...
W odpowiedzi na apel Bazika moge przynieść nieszczęsny Im Jahr des Drachen - może ktoś ze mną zagra tłumacząc zasady (ach ta mania kolekcjonowania). Osadników raczej brać nie będę...
Uroczyście oświadczam, że podczas rozgrywek w Osadników nie ucierpiał ani jeden kot...
- raj
- Administrator
- Has thanked: 346 times
- Been thanked: 1009 times
- Kontakt:
Czy na ten piatek jest chetny na A Victory Lost lub ewentualnie Age of Napoleon?
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
to ja w piątek bym spróbował jak gość się pojawibazik pisze:na 90% w piatek bedzie ekspert od carroma pokazac gre. jest tez bardzo bardzo duza szansa ze zostawi przynajmniej na czas jakis profesjonalna plansze klubowi. czy mamy cos takiego gdzie trzymac na polibudzie? jesli nie umowilem sie ze po prostu bym ja co tydzien przywozil...
- Don Simon
- Moderator
Na razie to ciagle nie mamy potwierdzenia, ze piatkowe spotkanie odbedzie sie bez przeszkod. Wprawdzie nie mamy tez informacji, zeby mialo sie cos zmienic, ale lepiej sie upewnic. Napisalem smsa do Trutu z pytaniem, ale na razie bez odpowiedzi. Ktos ma pomysl jak mozemy sprawdzic, czy w piatek mozna przyjsc?
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- raj
- Administrator
- Kontakt:
A dlaczego mialyby byc jakies przeszkody?
To jest uczelnia a nie dom kultury czy podstawowka.
Wozny bedzie na pewno i wie, ze mamy prawo wziac klucze.
Poza tym na pewno ktos bedzie tam pracowal.
To jest uczelnia a nie dom kultury czy podstawowka.
Wozny bedzie na pewno i wie, ze mamy prawo wziac klucze.
Poza tym na pewno ktos bedzie tam pracowal.
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
- Don Simon
- Moderator
To w takim razie ja bym prosil, by ktos przyniosl Beowulfa(tego od Galakty).
Poza tym wezme ze soba jakies gry - jeszcze nie wiem co, ale jestem otwarty na sugestie. Galaxy Truckera tym razem nie biore, bo ostatnio bylo milion egzemplarzy...
Czy ktos ma ochote na Starcrafta, ale 2- lub 3-osobowego?
Poza tym wezme ze soba jakies gry - jeszcze nie wiem co, ale jestem otwarty na sugestie. Galaxy Truckera tym razem nie biore, bo ostatnio bylo milion egzemplarzy...
Czy ktos ma ochote na Starcrafta, ale 2- lub 3-osobowego?
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- Mały brzydki pędrak
- Been thanked: 12 times
rajgildia pisze:Czy na ten piatek jest chetny na A Victory Lost lub ewentualnie Age of Napoleon?
Chętny na obie gry.
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 261 times
No to nastawiam sie, ze piatkowe spotkanie sie odbedzie (w razie czego gdzies sie przeniesiemy, oby nie bylo takiej koniecznosci).
Nie mam za bardzo koncepcji co z nowosci przyniesc, wiec wezme cos z ulubionej klasyki, a ponadto, jesli sie pojawia, to sprobuje:
Container
Phoenicia
TuT: All roads lead to Rome
Ming Dynastie
League of Six
Nie mam za bardzo koncepcji co z nowosci przyniesc, wiec wezme cos z ulubionej klasyki, a ponadto, jesli sie pojawia, to sprobuje:
Container
Phoenicia
TuT: All roads lead to Rome
Ming Dynastie
League of Six
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
W piątek klub jest. Zapraszam!
Prezes
...piszę powoli, bo wiem, że czytacie powoli...
...piszę powoli, bo wiem, że czytacie powoli...
Ja biorę Beowulfa Galakty dla Don Simona i chciałbym zagrać wreszcie w Race for the Galaxy. Słuszałem, że hitem był Glaxy Trucker - czytałem reguły i jestem ciekawe jak to działa w praktyce. Niestety nie mogłem przyjść w zeszły piątek.
War does not determine who is right - only who is left. - Bertrand Russell
---
Moja (niekompletna) kolekcja gier
Moja lista życzeń
---
Moja (niekompletna) kolekcja gier
Moja lista życzeń
Ja mam nadzieję, że też będę. Jeżeli będę, przynoszę w końcu tego Dusta, rozstawiam na jakiejś ławeczce i czekam aż zbierze się ekipa. 

Chciałbym znów poprosić o Colloseum i Tajemnice Opactwa.
Ostatnio mi przyszła ochota, więc wezmę ze sobą Giganten.
Ostatnio mi przyszła ochota, więc wezmę ze sobą Giganten.
Ja się pojawie tylko nie wiem jeszcze o której. Zabieram Twillight Struggla, zastanawiam sie nad GOTem z dodatkiem i pewnie jakies 2 fillerki wpadna do torby.
- bazik
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
carrom-owy ekspert wpadnie z dwoma stolami (jakims super pro i jakims bardziej normalnym, zgaduje ze to sztefan chce obejrzec roznice) kolo 20tej. wiem ze klema rozkreca jakies kolko u siebie w opolu, folko w wodzislawiu, na najblizszym pionku mozna by zrobic naprawde ciekawy turniej miast jak sie wszyscy podszkola... 

Polaros jak masz cierpliwosc to chetnie zagram w Twillight Struggla po tym jak wytlumaczysz mi zasady :]
Spoko ale jak byś mógł raz przeczytać reguły nawet tak po łebkach to będzie mi znacznie łatwiej.
Don Simon --> bardzo chetnie zagralbym w piatek w Starcrafta, bez special victory conditions 

Będę o 16 i chetnie w coś zagram 
Raj co to za gry ?? bo coś mam ochote na jakąś strategie tylko żeby mój umysł 1/2 euro gracza mógł ją pojąć

Raj co to za gry ?? bo coś mam ochote na jakąś strategie tylko żeby mój umysł 1/2 euro gracza mógł ją pojąć

- raj
- Administrator
- Kontakt:
]Forever pisze:Będę o 16 i chetnie w coś zagram
Obie maja proste zasady, ale zdecydowalismy sie z Pedrakiem na AVL (Best 2006).
Bede mu tlumaczyl zasady wiec spokojnie mozesz posluchac.

Age of Napoleon (Best 2003 itd.) zostalo na przyszlosc.

Spoko
Ja w takim razie przyniosę Hannibal Rome vs Carthage może się ktoś chętny trafi

- Franek Strzała
Z checia zagram zaznaczam tylko ze nie gralem. Bede od 16. Przed partia Hannibala albo po chetnie zagram w Brass.Nie mam niestety mojego egzemplarza przy sobie wiec chetnych do gry prosilbym o zabranie gry.Forever pisze:Spoko
bazik pisze:carrom-owy ekspert wpadnie z dwoma stolami (jakims super pro i jakims bardziej normalnym, zgaduje ze to sztefan chce obejrzec roznice) kolo 20tej. wiem ze klema rozkreca jakies kolko u siebie w opolu, folko w wodzislawiu, na najblizszym pionku mozna by zrobic naprawde ciekawy turniej miast jak sie wszyscy podszkola...
Nie rób mi takiej reklamy proszę bo mogę nie podołać... My wpadniemy z Pauliną dopiero po 20:00. Mam nadzieję że jeszcze ktoś bedzie chętny pograć w carrom...
A no a i co do stołów tych chyba wezmiemy tylko jeden (super stroke - nie żaden PRO...

Franek Strzała pisze:Z checia zagram zaznaczam tylko ze nie gralem. Bede od 16. Przed partia Hannibala albo po chetnie zagram w Brass.Nie mam niestety mojego egzemplarza przy sobie wiec chetnych do gry prosilbym o zabranie gry.Forever pisze:Spoko
Ok to jesteśmy umówieni
Tyle że było by dobrze jak byś przeczytał instrukcje to by skróciło tłumaczenia
ja bede, a że pogoda nierowerowa to bede mial Brass i Puerto Rico. O ktorej - to bede wiedzial jutro po poludniu 

"Jesteś inżynierem - wszystko co mówisz jest nienormalne".
Moja lista gier Mój blog
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich
Moja lista gier Mój blog
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich