No nic. od nowa zbierać Neuroshimy na pewno nie będę, mieszać tym bardziej...
Portal jest w ogóle jakiś taki trefny

Co nie zmienia faktu, że sprzedało się małoAyaram pisze:Przecież ostatnio wydane talię w 2,5 znikały po tygodniu, bo dawali takie małe nakłady...
Miałem tak w zeszłym roku, kiedy grając w warszawskiej lidze kilkakrotnie dostałem ciężki łomot od Mephisto.Pixa pisze:Po prostu odechciewa sie grac, jak ktos wyklada Mephisto na stol.
Teorie to ja znam, tylko jak to zrobic nie majac zadnej jednostki z inicjatywa 3 (Stalowa Policja)? Jeden inkubator z +2 i Mephisto juz ma 3. Sieciarze tez nie zawsze sie sprawdzaja.dicer pisze: Mephisto jest bardzo silny i groźny, jak mu się na to pozwoli.
Grając przeciwko niemu po prostu przez pierwszą część rozgrywki (nawet jakieś 3/4) należy się bezwzględnie koncentrować na niszczeniu jego najsilniejszych żetonów: Sond i Inkubatorów. Jak się nie da zniszczyć, to trzeba chociaż zasieciować. Bez nich siła bojowa Mephisto spada i to dość radykalnie. W dalszej kolejności trzeba niszczyć Akceleratory i Kolce. Jak się to zniszczy, to Mephisto staje się prawie bezbronny i wtedy można się zająć jego Sztabem.
To nie jest magia, tylko frustracja. Kompletnie niezbalansowana armia, kombinowanie niewiele pomaga. To, zeby czyscic inkubatory i sondy da sie wywnioskowac po jednej partii, tylko co z tego?Kisun pisze:I to jest właśnie magia Neuroshimy hex. Trzeba kombinować
Grałem obiema po razie. Dancer nie wydaje się być jakiś mega mocny (w końcu wystarczy zabić 1 obiekt), ale Mephisto faktycznie ma jakiś chory, niepokojący potencjał.warlock pisze:Aż tak źle to wygląda? I Mephisto i Dancer są jeszcze u mnie nieruszone, ale czytając takie rzeczy odechciewa mi się czytać instrukcję...
Na posterunek też ludzie marudzil, że nie da się nimi wygrać.warlock pisze:Aż tak źle to wygląda? I Mephisto i Dancer są jeszcze u mnie nieruszone, ale czytając takie rzeczy odechciewa mi się czytać instrukcję...
No wiesz - nikt nie obiecywał, że będzie łatwo.Pixa pisze:Teorie to ja znam, tylko jak to zrobic nie majac zadnej jednostki z inicjatywa 3 (Stalowa Policja)? Jeden inkubator z +2 i Mephisto juz ma 3. Sieciarze tez nie zawsze sie sprawdzaja.
Serio? Kogo? Nigdy nie zauważyłem (ale w pierwszą edycję grałem chyba 7 lat temu ostatni raz).Pixa pisze:Gdy gra wychodzila, byly 4 frakcje podstawowe. Nie jest to ilosc trudna do zbalansowania. Narzekania na Borgo byly nieco na wyrost (choc jest to mocna armia). W momencie jak jest okolo 15 armii to jednak balans jest wyzwaniem. W przypadku Mephisto wyzwaniem, ktoremu Portal nie podolal.
P.S.
Warto zaznaczyc, ze jednak Portal tez doszedl do wniosku, ze Borgo jest za silne, bo w wersji 3.0 oslabil jedna jednostke.
Też jestem ciekaw, jaką to jednostkę Portal osłabił w wersji 3.0 względem 2.5.Pixa pisze:Niestety nie pamietam, a wersji 2.5 nie mam przed soba. W kazdym badz razie jest to faktem.warlock pisze:Serio? Kogo? Nigdy nie zauważyłem (ale w pierwszą edycję grałem chyba 7 lat temu ostatni raz).Pixa pisze:Warto zaznaczyc, ze jednak Portal tez doszedl do wniosku, ze Borgo jest za silne, bo w wersji 3.0 oslabil jedna jednostke.
Wyglada na bardzo ciekawa i mocna frakcje. Juz nie moge sie doczekac, zeby potestowac. No i to chyba nie koniec army-packow do Hexa. O ile sie orientuje, szarza dysponuje na razie tylko Death Breath, a w instrukcji stoi: "Gdy jednostki z cechą Szarży należące do RÓŻNYCH frakcji", czyli cos jeszcze powinn dojsc.GrzeL pisze: Wczoraj Portal opublikował instrukcję do nowego dodatku Death Breath.
Nazwa nowej frakcji jest taka sama jak „Specjalna zasada turniejowa dotycząca Missisipi – Oddech Śmierci (en. Death Breath)”.
Występuje w niej nowa cecha ataku Pożarcie, które działa inaczej niż Pożarcie (specjalny rodzaj ataku) Nocnego Łowcy.
A może Wy coś źle gracie?Pixa pisze:Kolejne partie vs Mephisto i kolejne srogie baty. Tym razem gra vs Smart. W pierwszej partii boj w miare wyrownany, kolejne 4 okropna dominacja Mephisto. Ta armia to naprawde jest okrutna pomylka.