Essen Spiel 2016 - relacje
- cohlerc1
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
Re: Essen Spiel 2016 - relacje
Nie te targi, to nie GenconWosho pisze:Co jest nowego z ffg?
Arkham horror?
New Angeles?
Star wars destiny?
Dodatki do Agota LCG?
Ffg nie ma swojej budki i oficjalnie nie ma ich na targach. A przynajmniej do tej pory tak było. Pojawiali sie na stoisku Heidelbergera (taka niemiecka galakta a teraz po połączeniu z asmodee pewnie i u nich też coś będzie
- Neoptolemos
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 961 times
Jest FFG na hali nr 1, ale jak się rozstawiali, to słyszałem rozmowę po polsku - więc pewnie pomagają im europejscy partnerzy (przy czym Galakta jest w zupełnie innym miejscu).
Jest na kilku stołach Destiny, są X-Wingi (cała flota na wystawce), Arkham Horror gdzieś też mi mignął. Jutro w wolnej chwili się rozejrzę. AGoT LCG nie ma na pewno, bo bym nie przegapił
Jest na kilku stołach Destiny, są X-Wingi (cała flota na wystawce), Arkham Horror gdzieś też mi mignął. Jutro w wolnej chwili się rozejrzę. AGoT LCG nie ma na pewno, bo bym nie przegapił
- cohlerc1
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
Aż spojrzałem na mapkę, rzeczywiście jest stoisko ffg prowadzone przez asmodee w końcu to jedna firma, a za plecami Heidelrberger Widze że Asmodee prowadzi też stoisko cmona, może ktoś potwierdzić czy leżą tam pudła z The Others?
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Pierwsza relacja z Essen, a raczej z drogi do Essen autorstwa Marcina Krupinskiego
https://youtu.be/g8YFzIVvRN0
uśmiałem się... śmiech przez łzy!
- Bary
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 47 times
- Kontakt:
Jest i druga.Wincenty Jan pisze:Pierwsza relacja z Essen, a raczej z drogi do Essen autorstwa Marcina Krupinskiego
Mój blog na ZnadPlanszy
Recenzja Cooper Island na ZnadPlanszy
Kupię dodatek Hobbit: Na Progu do WP LCG!
- Bary
- Kontakt:
Mój blog na ZnadPlanszy
- vinnichi
- Has thanked: 1344 times
- Been thanked: 819 times
- Kontakt:
Super pomysł będzie można popstrykać do zombiegaciak pisze:Czuję się zaciekawiona:
kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
you tube
- yosz
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 491 times
- Kontakt:
Faktycznie mi nie było do śmiechu Montuję trzecią część siedząc na lotnisku czekając na samolot... który mam nadzieję będzie sprawnyWincenty Jan pisze:Pierwsza relacja z Essen, a raczej z drogi do Essen autorstwa Marcina Krupinskiego
A w samolocie do poczytania instrukcje
ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
- Bary
- Kontakt:
No to czekamy na filmik i trzymamy kciuki za bezpieczny powrót.yosz pisze:Faktycznie mi nie było do śmiechu Montuję trzecią część siedząc na lotnisku czekając na samolot... który mam nadzieję będzie sprawnyWincenty Jan pisze:Pierwsza relacja z Essen, a raczej z drogi do Essen autorstwa Marcina Krupinskiego
A w samolocie do poczytania instrukcje
Mój blog na ZnadPlanszy
-
Pudełka ładne
@Yosz a słyszałeś jakies opinie na temat nowości? Coś chwalono?
@Yosz a słyszałeś jakies opinie na temat nowości? Coś chwalono?
-
- Neoptolemos
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 961 times
@Wosho - chyba tylko pograć. New Angeles i nowe dodatki np. do GoTa mają tylko pudełka za szybką.
Jestem pierwszy raz w Essen, więc bez porównania, ale nie wydaje mi się, żeby był tu jakiś jeden hit. Na pniu rozeszła się Terraformacja, dzisiaj nie dostałem też już Networks. Moim zdaniem w oczy rzuca się Icecool, Inis, Fun Forge, Blood Bowl, Great Western Trail, miliard różnych Pandemii i niebieska marynarka Toma Vasela
Jestem pierwszy raz w Essen, więc bez porównania, ale nie wydaje mi się, żeby był tu jakiś jeden hit. Na pniu rozeszła się Terraformacja, dzisiaj nie dostałem też już Networks. Moim zdaniem w oczy rzuca się Icecool, Inis, Fun Forge, Blood Bowl, Great Western Trail, miliard różnych Pandemii i niebieska marynarka Toma Vasela
- yosz
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 491 times
- Kontakt:
Trzecia część relacji już jest: http://marcinkrupinski.znadplanszy.pl/2 ... en-vlog-3/
A co do nowości - w tym roku jakoś brakuje zdecydowane lidera. Chyba Terraformacja Marsa mocno się wybiła, ale dla nas to już nie nowość
No i IceCool był non stop grany
A co do nowości - w tym roku jakoś brakuje zdecydowane lidera. Chyba Terraformacja Marsa mocno się wybiła, ale dla nas to już nie nowość
No i IceCool był non stop grany
ZnadPlanszy | YouTube
- crsunik
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 931 times
Owszem, brakuje. Najbliżej chyba tandemowi Terraformimg Mars/Adrenaline. Ogólny feeling targów: bieda. Zaobserwowane negatywy:
- idiotycznie wysokie ceny niektórych gier. Próbowano mi sprzedać Daedlus Encounter za 99 eur lub Ninja Arena za 75 eur. Obie gry nie są warte nawet 50. Niektórzy wydawcy pogubili sie totalnie w stosunku komponenty / grywalność.
- wyjątkowo dużo gier wirtualnych - prezentacji kickstarterowych na dwie modły: straszną i smutną. Straszna: "nie mamy gry do kupienia, KS startuje za kilka miesięcy i bedzie kosztować kupę forsy". Smutna: "gra jest super, a Ty jesteś cieniasem, bo nie wsparles pół roku temu, teraz sobie poliż przez szybkę. Gry do kupienia oczywiście niet". Podium zgarnia Modiphus, którzy zamiast pokazać prototyp Kung Fu Panda... rozdawali ulotki na "wieczorny event sobotni", gdzie można zobaczyć. Ta, pędzę, lecę. Czyli znów: jesteśmy na targach, żeby nic Ci nie pokazać.
- widać pierwsze negatywne skutki molocha Asmodee: ich przestrzeń nie zwiększyła sie znacząco, prezentują mniej gier, a obsługa zarówno sali jak i sklepu nie ogarnia co sprzedają, co maja na stanie, a co nie - bo pod ta bandera jest juz naście wydawnictw. Kilkakrotnie słyszałem jakieś głupoty, półprawdy lub przeoczenia. Aha, zman sie z targów wyniósł - pierwszy dzień bombardowano ich stoisko do grania pytaniami o sklep, którego zabrakło. Asmodee sprzedaje ich gry w swoim sklepie. Tajemna wiedza to wiedzieć na której polce jest w kacie upchnięte to pudełko zmana, którego szukasz.
- Bauza i Cathala obydwaj zawiedli w tym roku. Dodatek do Duel pomijamy, bo to musiał być hit, nawet jakby był slaby. Pierwszy zrobił ładnie ilustrowany, ale nudny jak flaki z olejem kolejny set collection, drugi napłodził z 5 mechanicznych przeciętniaków, jak Kanagawa (w dodatku tak sobie zilustrowana). Szkoda, szkoda. Może za rok.
Pozytywy:
- Mechs vs Minions w tym samym czasie.
- idiotycznie wysokie ceny niektórych gier. Próbowano mi sprzedać Daedlus Encounter za 99 eur lub Ninja Arena za 75 eur. Obie gry nie są warte nawet 50. Niektórzy wydawcy pogubili sie totalnie w stosunku komponenty / grywalność.
- wyjątkowo dużo gier wirtualnych - prezentacji kickstarterowych na dwie modły: straszną i smutną. Straszna: "nie mamy gry do kupienia, KS startuje za kilka miesięcy i bedzie kosztować kupę forsy". Smutna: "gra jest super, a Ty jesteś cieniasem, bo nie wsparles pół roku temu, teraz sobie poliż przez szybkę. Gry do kupienia oczywiście niet". Podium zgarnia Modiphus, którzy zamiast pokazać prototyp Kung Fu Panda... rozdawali ulotki na "wieczorny event sobotni", gdzie można zobaczyć. Ta, pędzę, lecę. Czyli znów: jesteśmy na targach, żeby nic Ci nie pokazać.
- widać pierwsze negatywne skutki molocha Asmodee: ich przestrzeń nie zwiększyła sie znacząco, prezentują mniej gier, a obsługa zarówno sali jak i sklepu nie ogarnia co sprzedają, co maja na stanie, a co nie - bo pod ta bandera jest juz naście wydawnictw. Kilkakrotnie słyszałem jakieś głupoty, półprawdy lub przeoczenia. Aha, zman sie z targów wyniósł - pierwszy dzień bombardowano ich stoisko do grania pytaniami o sklep, którego zabrakło. Asmodee sprzedaje ich gry w swoim sklepie. Tajemna wiedza to wiedzieć na której polce jest w kacie upchnięte to pudełko zmana, którego szukasz.
- Bauza i Cathala obydwaj zawiedli w tym roku. Dodatek do Duel pomijamy, bo to musiał być hit, nawet jakby był slaby. Pierwszy zrobił ładnie ilustrowany, ale nudny jak flaki z olejem kolejny set collection, drugi napłodził z 5 mechanicznych przeciętniaków, jak Kanagawa (w dodatku tak sobie zilustrowana). Szkoda, szkoda. Może za rok.
Pozytywy:
- KubaP
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 421 times
Jeśli komuś nie straszne 38 minut relacji to już jest pierwsza część naszych wywiadów i widoczków
- beam022
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 179 times
- Kontakt:
To nie jest co prawda relacja, więc przepraszam z góry.
Czy ktoś zostaje do poniedziałku w Essen i ma nadprogramowe miejsce do spania?
Czy ktoś zostaje do poniedziałku w Essen i ma nadprogramowe miejsce do spania?
- AkitaInu
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 32 times
Ogólny feeling, narzekanierattkin pisze:Owszem, brakuje. Najbliżej chyba tandemowi Terraformimg Mars/Adrenaline. Ogólny feeling targów: bieda. Zaobserwowane negatywy:
Pozytywy:
Asmodee mnie szybko obsluzylo i podalo gre zmana w sekunde. Kanagawa jest bardzo ladnie i schludnie zilustrowana (nie wiem jak gra bo sam nie gralem, kolega jak rozumiem gral?) . Ceny - to na razie podales dwa przyklady. Pozatym tu sa ceny scd, czego sie spodziewałes? I sa tez drozyzny. Zawsze tak bylo
A same rargi bardzo fajne, tak jak w zeszlym roku. Nie ma moze rzeczywiście tak mocnych hitow jak rok temu ale przyjechalem tu milo spedzic czas i tak sie wlasnie dzieje
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka