Zombicide: Black Plague (R. Guiton, J.-B. Lullien, N. Raoult)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 99 times
- Kontakt:
Re: Zombicide: Black Plague
Wczoraj zapytany o to Trzewik powiedział, że na razie nic bliżej nie wiadomi, więc szybko raczej nie będzie.
Długo sam siebie przekonywałem, że nie warto bo nie będę miał dodatków z KS, bo za drogo, bo będzie polska tańsza wersja. No ale się złamałem, kupiłem i zagrałem i...
Jakie dodatki polecacie kupić z tych w retailu?
Wulfsburg jak będzie to na 100% kupię, a poza tym? Zastanawiam się nad dodatkowymi postaciami (hero box 1, nie te guest boxy), dodatkowe abominacje, NPC, Deadeye zombies, co najbardziej urozmaici grę i jest warte pieniędzy?
Jakie dodatki polecacie kupić z tych w retailu?

Wulfsburg jak będzie to na 100% kupię, a poza tym? Zastanawiam się nad dodatkowymi postaciami (hero box 1, nie te guest boxy), dodatkowe abominacje, NPC, Deadeye zombies, co najbardziej urozmaici grę i jest warte pieniędzy?
Deadeye Walkers - jedyne zombie rażące z dystansu. Dla mnie ciekawsze nawet od samego Wolfsburga
- pan_satyros
- Has thanked: 685 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
łucznicy, postacie (również jako proxy), dowolni nekromanci (koniecznie! nawet w formie proxy sobie zrób), nowe abominacje.
Wulsburg jest ok ale dodałbym później. npc to fajny ale jednak detal.
Wulsburg jest ok ale dodałbym później. npc to fajny ale jednak detal.
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
Nekromanci są w którym dodatku dostępni?
NPC mnie interesują tylko ze względu na przedmioty do vault, ale spojrzałem i są takie sobie chyba.
NPC mnie interesują tylko ze względu na przedmioty do vault, ale spojrzałem i są takie sobie chyba.
- pan_satyros
- Has thanked: 685 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
Przedmioty można robić proxy lub za grosze odkupić wersję w języku innym niż angielski od posiadaczy gry z Ks. Podobnie z necro. Tych kilku jest w Boxach gościnnych no i byli na ks (patrz wyżej).Sekator pisze:Nekromanci są w którym dodatku dostępni?
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Czy ktoś ma sprawdzoną metodę budowania talii potworów?
Posiadam podstawkę
+
NPC 1
+
BOSSy
Posiadam podstawkę
+
NPC 1
+
BOSSy
www.przystole.org <<=== Ameri, ameri i więcej ameri! :D
-
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 49 times
Fegat pisze:Czy ktoś ma sprawdzoną metodę budowania talii potworów?
Posiadam podstawkę
+
NPC 1
+
BOSSy
Patrzyłeś na BGG - tam jest sporo tego. Sam na tej bazie zbudowałem, ale już dawno nie grałem

Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Fancy but Functional - 10%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Właśnie nie znalazłem 

Mam pytanko z innej beczki. Ktoś może zna dokładniejszy termin polskiego wydania (słyszałem coś o późnym lecie) i jego zawartość (tzn. jak rozumiem - golutka podstawka - czy może portal czymś zaskoczy)?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
-
Jeśli nie znalazłeś to znaczy, że nie szukałeś... (5 sekund z Google)Fegat pisze:Właśnie nie znalazłem
https://boardgamegeek.com/filepage/1345 ... -estimator
https://boardgamegeek.com/thread/158449 ... spawn-deck
https://boardgamegeek.com/thread/158496 ... -spawn-dec
https://boardgamegeek.com/thread/158768 ... ombie-deck
Itd. Tym tropem...
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Ale ze mnie ***.... Ja wpisywałem nie zombie deck a "monsters cards"... Dzięki 

-
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 4 times
Portal rozpoczyna przedsprzedaż wersji PL http://portalgames.pl/sklep/pl/zombicid ... 430.p.html
-
Vulturius pisze:Portal rozpoczyna przedsprzedaż wersji PL http://portalgames.pl/sklep/pl/zombicid ... 430.p.html
Na bogato w stosunku do wersji KS hehe:
"Zamów grę w przedsprzedaży i zgarnij dodatkowo plakat oraz unikatową postać Troya i Złego Troya (2 figurki, karta postaci i zestaw kart Zombie), który może być sojusznikiem i postacią gracza, jak i złym nekromantą, próbującycm zniszczyć drużynę!"
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
- Krionah
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Z drugiej strony w sklepach ceny są wyższe, w jednym znalazłem podobną do tej z przedsprzedaży. Czy ja wiem, czy warto się bulwersować? A te dodatkowe ludki osobno po ile wychodzą?olsszak pisze:Vulturius pisze:Portal rozpoczyna przedsprzedaż wersji PL http://portalgames.pl/sklep/pl/zombicid ... 430.p.html
Na bogato w stosunku do wersji KS hehe:
"Zamów grę w przedsprzedaży i zgarnij dodatkowo plakat oraz unikatową postać Troya i Złego Troya (2 figurki, karta postaci i zestaw kart Zombie), który może być sojusznikiem i postacią gracza, jak i złym nekromantą, próbującycm zniszczyć drużynę!"
-
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
http://portalgames.pl/sklep/pl/zombicid ... 430.p.html
Wczoraj nie pokazywało ceny promocyjnej, dodatkowe figurki do kupienia z drugiej ręki co najwyżej - CMON ich nie sprzedaje z tego co wiem, a i lokalni wydawcy mają zakaz odsprzedaży samych KS exclusives.
Wczoraj nie pokazywało ceny promocyjnej, dodatkowe figurki do kupienia z drugiej ręki co najwyżej - CMON ich nie sprzedaje z tego co wiem, a i lokalni wydawcy mają zakaz odsprzedaży samych KS exclusives.
- Krionah
Faktycznie teraz dodali przekreślenie xD. Brawo Portal.Cierń pisze:http://portalgames.pl/sklep/pl/zombicid ... 430.p.html
-
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Wczoraj była tam cena 395 zł teraz 359 - niby cyferki te same ale ja widzę różnicęKrionah pisze:Faktycznie teraz dodali przekreślenie xD. Brawo Portal.Cierń pisze:http://portalgames.pl/sklep/pl/zombicid ... 430.p.html

-
Ciekawe czy tempo wydawania dodatków będzie utrzymane na poziomie wydania podstawki?
- Krionah
Nie chciałbym być czarnowidzem, ale ja spodziewam się tylko zlokalizowanej podstawki plus ewentualnych plików do wydruku w własnym zakresie ze strony Portalu (tak będzie już tymi dwoma bonusowymi modelami z przedsprzedaży).IseeWinner pisze:Ciekawe czy tempo wydawania dodatków będzie utrzymane na poziomie wydania podstawki?
-
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 89 times
- Kontakt:
Czy będą dodatki i jakie będzie tempo wydawania dodatków to nie jest kwestia PORTALU tylko graczy / kupujących. Jeżeli gra się będzie bardzo dobrze sprzedawać to Portal nie jest głupi i będzie chciał zarabiać na dodatkach i to szybko zanim wszyscy ostygną. Biorąc pod uwagę liczne komentarze na FB pod postami Portalu o przedsprzedaży gry w stylu: ździerstwo, cena z kosmosu, cena boli oj boli, Zróbcie normalną cenę 150zl i biorę od ręki., itp. nie wróżę dobrej sprzedaży.
Cena 359 z darmową dostawą. Dodatkowo dwie figurki normalnie nie do kupienia, ktore na ebayu widziałem za 25$ + wysyłka z USA.
Cena wersji EN do kupienia w Polsce 350PLN + wysyłka.
Porównując zawartość pudełka do np. takiej Rebelii od FFG gdzie jest samo powietrze i słabej jakości figurki to wykonanie i zawartość ZOMBICIDE miażdży każdą grę FFG z półki cenowej 350PLN.
Jak widać Januszom ciągle jest źle i do dupy. A jak się trafią jeszcze jakieś pseudorecenzje jak w przypadku The Others stwierdzające, że gra jest słaba to sprzedaż siądzie i będą nici z dodatków i gier z wyższej półki od Portalu na licencji CMON.
Cena 359 z darmową dostawą. Dodatkowo dwie figurki normalnie nie do kupienia, ktore na ebayu widziałem za 25$ + wysyłka z USA.
Porównując zawartość pudełka do np. takiej Rebelii od FFG gdzie jest samo powietrze i słabej jakości figurki to wykonanie i zawartość ZOMBICIDE miażdży każdą grę FFG z półki cenowej 350PLN.
Jak widać Januszom ciągle jest źle i do dupy. A jak się trafią jeszcze jakieś pseudorecenzje jak w przypadku The Others stwierdzające, że gra jest słaba to sprzedaż siądzie i będą nici z dodatków i gier z wyższej półki od Portalu na licencji CMON.
- Krionah
Masz rację. dlatego ja zbyt długo nie marudząc już zamówiłem preorderalongmen76 pisze:Czy będą dodatki i jakie będzie tempo wydawania dodatków to nie jest kwestia PORTALU tylko graczy / kupujących. Jeżeli gra się będzie bardzo dobrze sprzedawać to Portal nie jest głupi i będzie chciał zarabiać na dodatkach i to szybko zanim wszyscy ostygną. Biorąc pod uwagę liczne komentarze na FB pod postami Portalu o przedsprzedaży gry w stylu: ździerstwo, cena z kosmosu, cena boli oj boli, Zróbcie normalną cenę 150zl i biorę od ręki., itp. nie wróżę dobrej sprzedaży.

-
-
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 71 times
longmen76 pisze: Jak widać Januszom ciągle jest źle i do dupy. A jak się trafią jeszcze jakieś pseudorecenzje jak w przypadku The Others stwierdzające, że gra jest słaba to sprzedaż siądzie i będą nici z dodatków i gier z wyższej półki od Portalu na licencji CMON.
A który twierdził że The Others to słaba gra?