Chłopaki, tu nie chodzi o to że lubię narzekać - bo tego nie trawię i nie popieram.
Sedno w tym, że chcę aby było wszystko legalnie, a nie za bardzo wiem jak to w tej materii ugryźć. Naprawdę bardzo mnie raduje, że praca jaką włożyłem w kampanię nie poszła na marne i tak ciepło została przyjęta. Mam nawet w brudnopisie szkic jej kontynuacji, który zrobiłem podczas pisania ostatniego scenariusza. W teorii miała to być trylogia, czyli Łzy Zapomnianych, Dusza Ojcobójcy i Dziedzictwo Draconum. Powstały Łzy oraz szkic Duszy (fabuła do 10 scenariuszy i żelazne zasady - głównie zmiana systemu obrażeń bohatera/jednostek), zaś Dziedzictwo było jedynie w odległych planach fabularnych i miało zakończyć definitywnie historię. Każda kampania miała też wprowadzać nowe dodatki, czyli Łzy na podstawce, Dusza wprowadziłaby Lost Legion, zaś Dziedzictwo Kranga w roli Proroka (bynajmniej nie Draconum).
Na razie dłubię nad doszlifowaniem obecnej wersji. Trochę zmienię stylistycznie wstępy fabularne (treść pozostanie ta sama) tak aby to brzmiało jako opowieść barda, którą snuje w karczmie przy kominku, poprawię kilka niedociągnięć mechanicznych i chce uporządkować system przygotowania gry (miejsce startowe, rozkład talii itp). poczytam to co podesłał krisssu1 i podejmę decyzję na temat zrzutki. Muszę się z wami, fanami, uczciwie rozliczyć. Na co pójdzie kasa, ile czasu mi to pożre, co faktycznie mogę a czego mi nie wolno w imię prawa i tak dalej. Pogadam też z Lacertą, aby nie było żadnych niedomówień. Mówimy tutaj o przedsięwzięciu, które pochłonie ogromne ilości roboczogodzin za które nie mam prawa wziąć wynagrodzenia, zatem muszę sobie to jakoś rozłożyć w czasie aby móc zarobić na życie.
Projektu na pewno nie porzucę. Jest zbyt żywy
@sopelma
Wygląda to fajnie. Poczekaj aż skończę pracę nad poprawioną wersją, podeślę ci wtedy pierwszy scenariusz w doc i się obczai co i jak z tym dalej.
Jeszcze raz dzięki za wsparcie. A co do mojej wersji MK. Jak coś mam gry na sprzedaż - uzbieram z nich kasę to kupię MK po angielsku i dodatki.
A tak nieoficjalnie
Na moim biurku leży Zombie 15 i The Others