Terraformacja Marsa (Jacob Fryxelius)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Terraformacja Marsa (Rebel)
Tak sobie myślę, że jeśli już zdecydowali się wypuścić dwa dodatki, zamiast jednego dużego, to dobrze że oprócz mapy nie ma nic innego. Pomyślcie, co by było, gdyby mapa okazała się słaba, nieciekawa (lub gdybyście nie chcieli grać na nowej mapie z innych przyczyn), ale byłyby do niej dołączane jakieś karty np. kilka korporacji lub projekty grywalne bez nowej planszy. To dopiero byłaby kicha.
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
- AkitaInu
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 38 times
Z tego co mi się wydaje, co zrozumiałem i co podejrzewam dość mocno to tylko na jednej planszy będziemy graliBludgeon pisze:Z tym dodatkiem będzie się grało na 2 planszach naraz?

- Bludgeon
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 100 times
Łeee to kicha.AkitaInu pisze:Z tego co mi się wydaje, co zrozumiałem i co podejrzewam dość mocno to tylko na jednej planszy będziemy graliBludgeon pisze:Z tym dodatkiem będzie się grało na 2 planszach naraz?
Everything you do, think, or say
is in the pill you took today
is in the pill you took today
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
Będzie to tylko folia. Instrukcja ma sens o tyle, że jest tam kilka niuansów jak wykorzystać niektóre karty na nowych planszach. Przy czym nie będzie to instrukcja wielostronicowa, bo zasad jest kilka na krzyż, za oryginalnym wydawcą:AkitaInu pisze:Tak naprawdę instrukcja tylkomat_eyo pisze:W świetle tych doniesień jaki sens ma polskie wydanie tego dodatku?![]()
Też wolałbym gdyby to było bez pudła, tylko i wyłącznie folia.
- Lava flow can be played anywhere on the Hellas Map. On the Elysium there are 4 volcanos to put it on, for example Olympus Mons, and the names will be highlighted on the board - just like in the original game.
- Noctis City can be played anywhere as a normal city.
- Ganymede Colony and Phobos Space Haven will have their spots on the new maps too. No change.
wydawnictwo Rebel
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
- Marx
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 24 times
Bardzo fajny, wręcz rewelacyjny. Ale kosztuje prawie dwukrotnie tyle, co gra 

- Dr. Nikczemniuk
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 320 times
Tymi laserami można cuda wypalać.
A jak by tak zrobić komponenty gry nie z tektury a właśnie z takiej sklejki? Co wy na to?
A jak by tak zrobić komponenty gry nie z tektury a właśnie z takiej sklejki? Co wy na to?
Kto nie widzi ciemności, nie będzie szukał światła.
no niestety na polskim rynku cena może być z przedziału 200-220 zł http://www.thebrokentoken.com/terraform ... organizer/ chodź z drugiej strony zakupując 5 plastikowych organizerów musimy wydać 60-70 zł - tu są w zestawie i to ze sklejki.Marx pisze:Bardzo fajny, wręcz rewelacyjny. Ale kosztuje prawie dwukrotnie tyle, co gra
Niektórzy już się bawią we wydruki 3D: https://www.boardgamegeek.com/image/336 ... rming-mars . Ale to już jest kwestia gustu co kto lubi co komu się bardziej podoba. W przypadku plansz gracza obiektywnie można powiedzieć że są one nie praktyczne (z powodu grubości, funkcji, braku zagłębień) do spraw wizualnych się nie doczepiam.Dr. Nikczemniuk pisze:Tymi laserami można cuda wypalać.
Funkcjonalność takich planszetek na plus - tylko tak wyżłobione gotów byłbym dokupić. Niestety goła sklejka w tym przypadku bardzo mi się nie podoba.Miedzcu pisze:https://www.youtube.com/watch?v=Rl1wdlYk1jA
drewniane plansze gracza w zestawie z tym organizerem
Pozostałe części tego zestawu nieco na wyrost m.in. osobna część na oceany albo nowe znaczniki WT.
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
- mat_eyo
- Has thanked: 961 times
- Been thanked: 1502 times
- Kontakt:
Co w tym dziwnego? Chociaż nie, moim komentarzem niech będzie jedno słowo:norkbes pisze:W rankingu gier strategicznych TM wyprzedziło Agricolę... Tyle, jeśli chodzi o wiarygodność rankingów BGG
"Nareszcie"

- detrytusek
- Has thanked: 524 times
- Been thanked: 1240 times
Ranking BGG nie uwzględnia czasu i hypu. Poczekaj, zobaczymy gdzie będzie TM za kilka lat.norkbes pisze:W rankingu gier strategicznych TM wyprzedziło Agricolę... Tyle, jeśli chodzi o wiarygodność rankingów BGG
"Nie ma sensu wiara w rzeczy, które istnieją."
Do sprzedania: Comancheria, D-day dice
Wątek sprzedażowy
Do sprzedania: Comancheria, D-day dice
Wątek sprzedażowy
-
- Has thanked: 2 times
- Kontakt:
II połowa lutego.Golin pisze:jest już jakaś data kiedy ten dodruk będzie w sklepach?
-
- Has thanked: 2 times
- Kontakt:
Co za dziwne pytanie? Jasne, że będą.Golin pisze:to w dodruku nie będzie tych poprawek ?
Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Będą. Pytają ci, co już kupiliGolin pisze:to w dodruku nie będzie tych poprawek ?

tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Piszmy po polsku :)
-
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 23 times
Mam nadzieję, że będą poprawione karty do kupienia... Kiedyś miałem sytuację, że w grze wystąpiła wada planszy. Czysto estetyczny problem i pewnie nie miałoby to większego znaczenia dla grania, ale dużo graczy też to zgłaszało. Wydawnictwo nie miało problemu żeby wysłać za darmo przesyłkę za ocean z nową mapą... Cóż, ja mogę nawet zapłacić za te karty. Żeby były za darmo, jak ta plansza, to nie śmiem nawet marzyć.
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
Dlaczego nie?babayaga0 pisze:Cóż, ja mogę nawet zapłacić za te karty. Żeby były za darmo, jak ta plansza, to nie śmiem nawet marzyć.

wydawnictwo Rebel
- Muad'Dib
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 135 times
Nawet nie róbcie takiej nadzieji [emoji33]REBEL.pl pisze:Dlaczego nie?babayaga0 pisze:Cóż, ja mogę nawet zapłacić za te karty. Żeby były za darmo, jak ta plansza, to nie śmiem nawet marzyć.
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
-
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 23 times
Cóż, z natury jestem pesymistą...ale chętnie zmienię nastawienie. Parafrazując klasyka, jeśli mi pomożecie, to sądzę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć. No, więc jak – pomożecie?REBEL.pl pisze:Dlaczego nie?babayaga0 pisze:Cóż, ja mogę nawet zapłacić za te karty. Żeby były za darmo, jak ta plansza, to nie śmiem nawet marzyć.
-
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 64 times
- Kontakt:
A czy wiadomo coś w kwestii drugiego wydania Terraformacji? (chodzi mi głównie o to, czy będą te ulepszone planszetki gracza)
- Yavi
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 42 times
- Kontakt:
Nie będzie, będą poprawione błędy na kartach i w instrukcji. Planszetki mają chyba pojawić się w jednym z dodatków, Rebel walczy o to, by można było je dokupić osobno.Elemele pisze:A czy wiadomo coś w kwestii drugiego wydania Terraformacji? (chodzi mi głównie o to, czy będą te ulepszone planszetki gracza)
Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Pytania o zasady - grupa na Facebooku