Liczę, że uda mi się zagrać w prototyp na Portalkonie

Nie brzmi to dobrzeGrzeL pisze:Po partii w prototyp gra zapowiada się dobrze.
Potwierdzam. Mechanika jest fajna i wszystko się ładnie zazębia. Całość opiera się na kartach, które można zagrać na kilka sposobów. Karty dociągamy, więc jest element losowości, ale można je wymieniać odrzucając zbędne i dobierając nowe. Gra jest szybka i intuicyjna, każdy na przemian wykonuje po jednej akcji. Planszetki graczy są dobrze zaprojektowane, wszystko jest bardzo czytelne. Moim zdaniem gra dużo lepsza niż Impuls, bardziej tutaj czuć klimat 4X (nie jest tak abstrakcyjna), mamy więcej decyzji i mniej losowości. Jedyne co mi przeszkadzało, to konieczność zbrojenia się na potęgę, przez co mniej czasu miałem na rozwijanie "pokojowych" technologii i eksplorację. Grałem tylko raz i pewnie zrobiłem błędy, źle coś zrozumiałem, więc to może być mylne wrażenie, ale osoby mocno rozwinięte militarnie miały przewagę i wygrały grę. Sama walka sprowadza się do porównania siły militarnej i dociągu losowej karty, wiec nie jest do pozycja dla ludzi lubiących epickie rozwałki.Po partii w prototyp gra zapowiada się dobrze.
My graliśmy pod presją czasuMoonday pisze: Interakcja jest, ale w naszej grze sprowadzała się jedynie do walki i czasem do wykorzystywania bonusów z planet odkrytych przez naszych przeciwników. Bonusy te można użyć tylko raz, więc potrafi to zaboleć.
Na pewno jest to świetna pozycja dla graczy szukających 4X z szybką rozgrywką, nam zeszło poniżej 2h wraz z tłumaczeniem zasad. Grając bawiłem się dobrze i miałem ochotę zagrać ponownie, nawet od razu po zakończonej partii, ale trzeba było ustąpić miejsca innym
GrzeL pisze:Po partii w prototyp gra zapowiada się dobrze.
Moonday pisze: Na pewno jest to świetna pozycja dla graczy szukających 4X z szybką rozgrywką, nam zeszło poniżej 2h wraz z tłumaczeniem zasad. Grając bawiłem się dobrze i miałem ochotę zagrać ponownie, nawet od razu po zakończonej partii, ale trzeba było ustąpić miejsca innym
Dziękujemy!Coen pisze:Gra jest w moim must have
Kart chyba będzie więcej (o ile nie wytną części jako przyszły dodatekrastula pisze:200 kart?
w jaką SCD celuje gra?
Nie podpowiadajmauserem pisze:Kart chyba będzie więcej (o ile nie wytną części jako przyszły dodatekrastula pisze:200 kart?)
Mnie nie boli, bo RftG razem z AA sprzedałem i zapomniałem o tej grze...warlock pisze:Nazwa gry mnie boli, bo dodatek do Race for the Galaxy nazywa się Alien Artifacts... Też karcianka i też w tematyce kosmosu...
miałem okazję zobaczyć sobie z bliska MoO i muszę niestety powiedzieć, że lekko rozczarowujące - wolę wyciągnąć choćby podstawkę Race For The Gallaxy - jest lepiejkrisow pisze:Mnie ciekawi porównanie z "Master Of Orion", które u nas w Polsce wychodzi "na dniach". SF to mój klimat, więc będę miał dylemat
Świetna wiadomość. Liczę na to, że nie są to słowa rzucane na wiatrTo jak tam Portalu, będzie tryb solo?
EDIT: NA wczorajszym live streamie Portal odpowiedział, że jest duża szansa na taki tryb.
Damy z siebie wszystkoPan_K pisze:Tylko nie podobnie jak ON:I Dajcie jakiś fajny tryb solo...