- zmienić regał
- zmienić żonę
- nie kupować Cyklad

Sama podstawka jest już bardzo dobrą grą. Z pewnością nie jest jedynie przeciętna. Jeśli dodatki ją ulepszają, to świetnie. Ale bez dodatków ta gra to i tak minimum 7 w skali BGG.Bary pisze: Być może użyłem zbyt dosadnych słów. Nie chodzi o to, że podstawka jest zepsuta, ale odniosłem wrażenie po przeczytaniu kilku opinii, że dopiero dodatki robią z pozycji przeciętnej grę dobrą, a nawet bardzo dobrą. Przy czym zdania są podzielone, który tak naprawdę dodatek jest must have.
zakwas pisze:Czy Rebel ostatecznie zarzucił wydanie Deception: Murder in Honk-Kong, czy może jeszcze się waha?
Niestety wygląda na to, że ostatecznie zarzuciłREBEL.pl pisze:--------------------
ZAPOWIEDŹ:
--------------------
Tak, wystarczającą. Zdania były zbyt podzielone, gra nie wyląduje w naszych planach wydawniczych.Epyon pisze:Zagraliście już wystarczającą ilość partii w Deception?
Nie mamy żadnej informacji na ten temat.Elemele pisze:Rebelu, może macie jakieś wtyki w Asmodee, bo ja próbowałem chyba już wszystkich kanałów i odbijam się od nicości. Interesuje mnie, czy planują dodruk/wznowienie gry Panic on Wall Street. Będę wdzięczny, jeśli udałoby się Wam dowiedzieć coś w tej sprawie.
Generalnie na grach wydawanych przez Days of Wonder nie ma logo Rebela na froncie. Jest na odwrocie pudełka i w stopce instrukcji.tomuch pisze:Oczywiście u mnie też WdP: Pierwsza podróż pojawi się na półce.
Zastanawiam się, dlaczego ani na pudełku, ani w instrukcji nie ma znaczka Rebela. Czyżby tajemnica przed mającym nastąpić rebrandingiem? A może Days of Wonder przejmuje Rebela, bo tylko ich znaczek jest na tym wszystkim?
edit: jest jednak info w stopce o redakcji polskich zasad
Zależy jak CGE poradzi sobie z testami dodatku. Jeśli będzie gotowy wcześniej to jest duża szansa, że na koniec tego roku będzie w polskiej edycji.TTR_1983 pisze:Myślę,że CGE robi go na Essen, więc pewnie początkiem 2018r.bogas pisze:Przepraszam jeśli już to pytanie padło, ale przeleciałem wątek i nie znalazłem. Kiedy pojawi się dodatek do nowej Cywilizacji Poprzez Wieki (3ed.) ?
Nie mamy jej obecnie w planach.ChlastBatem pisze:Czy Rebel ma w planach wydać prędzej czy później grę Tournay? Czy może temat jest skreślony?
Nasza delegacja jest na targach w Norymberdze, więcej informacji po ich zakończeniu, gdy zweryfikujemy wszystkie gry do wydania.TTR_1983 pisze:Rebelu, w związku z treścią poniżej,jakieś decyzje?
Queen Games na 2017 rok: Fotorelacja z targów Toy fairSpoiler:
Nasza delegacja jest na targach w Norymberdze, więcej informacji po ich zakończeniu, gdy zweryfikujemy wszystkie gry do wydania.Epyon pisze:Wydacie dodatek do Quadropolis?
Dodruk dodatków do Cyklad jest zlecony, czekamy na informację kiedy Matagot zakończy zbieranie partnerów do druku i rozpocznie druk. Nic nam nie wiadomo o tym, aby planował zmiany dotyczące wielkości pudełek. W ostatnich miesiącach zaprojektowali nowy bok pudełka, więc raczej jest mało prawdopodobne aby cokolwiek zmieniło się w tej materii.Bary pisze:To jak już jesteśmy w temacie Cyklad to może jest szansa Rebelu, aby wyszła wersja 2.0 podstawki w kwadratowym pudełku- wzorem Inis? W ogóle oryginalny wydawca planuje jakieś odświeżenie serii?alexandrov pisze:A czy będzie dodruk dodatków do Cyklad?
Ale to może skontaktuj się z Rebelem bezpośrednio a nie pisz o tym w wątku wydawniczym.mikeyoski pisze:Drogi Rebelu, pomimo zarejestrowania swojego egzemplarza Domku (kilka miesięcy temu) nadal nie otrzymałem obiecanej choinki![]()
Tapnięte z mojego T800
Najpierw kawka z rana, potem spotkanie w firmie. Później jego podsumowanie i zrobienie zestawienia. Pierwsze przecieki pewnie za kilka dni.TTR_1983 pisze:Ok, jest po targach- jakie wieści?
Tak, mamy informację, że ich nie będzie. To było promo do ich użytku, nie było integralną częścią dodatku, przynajmniej w drukach międzynarodowych.Turnavine pisze:Bardzo męczę, ale czy Matagoty odpisały w sprawie mini-dodatku ruiny do Monumentów? : )
REBEL.pl pisze: W 2017 rokuPrawdopodobnie ;P (na poważnie - to ogrom pracy, wydanie książki o tej samej ilości treści jest łatwiejsze, bo nie wymaga testowania. Na pewno jak będziemy bliżej zakończenia prac to poinformujemy o dacie.)
Te gry chyba nie będą miały ze sobą wiele wspólnego.PawelWAW pisze:Czy wiadomo już coś więcej na temat premiery Yamatai? Czy warto będzie ją mieć posiadając Five Tribes?
Tak własnie mie warto poganaic wydawcy.floyd pisze:Poprzednia strona:
REBEL.pl pisze: W 2017 rokuPrawdopodobnie ;P (na poważnie - to ogrom pracy, wydanie książki o tej samej ilości treści jest łatwiejsze, bo nie wymaga testowania. Na pewno jak będziemy bliżej zakończenia prac to poinformujemy o dacie.)
A kiedy poznamy te plany?TTR_1983 pisze:Dobra kawa była, spotkanie firmowe też. Teraz coś dla fanów: dokładnie plany na 2017 jeśli chodzi o Queen Games
No przecież właśnie się TTR_1983 o nie doprasza.Wincenty Jan pisze:A kiedy poznamy te plany?TTR_1983 pisze:Dobra kawa była, spotkanie firmowe też. Teraz coś dla fanów: dokładnie plany na 2017 jeśli chodzi o Queen Games
+1TTR_1983 pisze:Dobra kawa była, spotkanie firmowe też. Teraz może coś dla fanów?: dokładnie plany na 2017 jeśli chodzi o Queen Games
No przecież wiem i też się o nie dopraszamPan_K pisze:No przecież właśnie się TTR_1983 o nie doprasza.Wincenty Jan pisze:A kiedy poznamy te plany?TTR_1983 pisze:Dobra kawa była, spotkanie firmowe też. Teraz coś dla fanów: dokładnie plany na 2017 jeśli chodzi o Queen Games
A gdzie jest lista zgłoszonych gier?DarkSide pisze:Rebelu, why???
Z wielkim smutkiem zauważyłem brak zgłoszenia "Troyes" do nagrody Zaawansowanej Gry Roku 2017.![]()
Rozumiem, że są limity, ale czy naprawdę w swej naiwności wierzycie, że "Small World: Podziemia" lub "Via Nebula" osiągną lepszy wynik niż jedna z najlepszych gier planszowych jakie powstały ever?
Przepraszam, że tu, ale wątek o planach na 2016 zamknięty, a tu jest duża szansa że ktoś z Rebela śledzi regularnie ten wątek.
TUTAJ. Można też wejśc przez Serwis Games Fanatic oraz przez dział na Forum poświęcony wyborom Gry Roku.Wincenty Jan pisze:A gdzie jest lista zgłoszonych gier?