Po równo wyciętych żetonach?Dabi pisze:A jak rozpoznać wersję drukowaną przez Grannę ?

Wiem, wiem, żetony będą w środku zamkniętego pudełka ale może będzie jakaś wskazówka dla wtajemniczonych na opakowaniu.

Po równo wyciętych żetonach?Dabi pisze:A jak rozpoznać wersję drukowaną przez Grannę ?
To wlasnie mi dales (p)odpowiedz co to byly za 4 zetony w takiej osobnej tytce... w kartonie z armiami z dodatku na Pionkupiechotak pisze: A, i jeszcze jest wzmianka o 4 dodatkowych żetonach najemników.
To ja tylko dopowiem, że na pudełku napisane jest "second edition", natomiast robot na okładce już jest inny. Szkoda, że nie ma żadnej daty premiery ani nic.piechotak pisze:Jeżeli ktoś nie ma najnowszego ŚGP, to cytuję tekst z reklamy: "Trzecia edycja gry "Neuroshima Hex" wyprodukowana we współpracy z firmą GRANNA zapewnia najwyższą jakość wykonania!". Nic tam nie ma o eksporcie, ale w domyśle chyba właśnie są równo wycięte żetonyA, i jeszcze jest wzmianka o 4 dodatkowych żetonach najemników.
Dali na wzór wydanie Portalu i drukarnia odpowiedziała, że nie jest w stanie wydać gry w identyczny sposób ?data wydania Neuroshimy jest obecnie nieokreślona ponieważ konieczne staje się poszukanie nowej drukarni dla jej produkcji.
MichalStajszczak pisze:Dali na wzór wydanie Portalu i drukarnia odpowiedziała, że nie jest w stanie wydać gry w identyczny sposób ?![]()
No trochę bez sensu... chyba ważne żeby żetony były proste :> Potraktuj pudełko jako uniwersalnenoowy pisze:Może się czepiam bez sensu <ciach />Miejmy nadzieję, że nikomu poza mną nie będzie to przeszkadzać
Portal przecież słynie z niekonwencjonalnych rozwiązańnoowy pisze: Może się czepiam bez sensu, ale jeśli to prawda, to trochę głupio że gra polskiego twórcy, wydana przez polskie wydawnictwo i przeznaczona również na polski rynek jest wydana w wersji EN i ma dołączoną tylko polską instrukcję. Moim zdaniem jest to dziwne podejście Portalu w stosunku do polskich graczy, ale może jestem przewrażliwiony... Miejmy nadzieję, że nikomu poza mną nie będzie to przeszkadzać
Można było przecież zrobić pudełko uniwersalne dla kilku krajów (przód niezależny językowo, a z tyłu opis w kilku językach m.in po polsku). Takie pudełka (EN/GER/PL) zrobił np. Wolf-Fang i też próbuje promować swoje gry na zachodzie. Nowe wydanie Hex-a jest przeznaczona nie tylko na zachód, ale także dla polskich graczy (reklamy w ŚGP), więc moim zdaniem Portal mógł się bardziej postarać. W sumie pudełko to szczegół, nad którym nie powinno się rozwodzić, ale jak już pisałem, jestem przewrażliwiony na punkcie pudełek gier wydawanych w Polsceyosz pisze:I jeszcze ostatnie: a co się dziwić że Portal wydał jeden rodzaj pudełka - na logikę biorąc na pewno wyszło taniej niż mieć dwa rodzaje pudełek w druku, a po drugie rynek w Polsce przynajmniej wśród planszomaniaków jest już trochę nasycony - dużo z Was kupi wersję 2.5? (ja tak bo mam tylko 1.0 wyrwaną gdzieś z empiku)
Bo były zapowiadane dodatki tylko dla wersji 2.x :> - chodzi bodajże o planszę. Pewnie na upartego też da się grać z 1 wersją. Pożyjemy zobaczymyMeanthord pisze:Ciekawe po co komu edycja 2 i 2.5, skoro pierwowzor doskonale sie spisuje?
A jednak słychu. Dodatek ma się pojawić na jesieni - tuż przed, lub na Essen. Takie sa przynajmniej plany (patrz strona Portala).Meanthord pisze: Po drugie rozmiar i ksztalt planszy - rozumiem, ze opcja "prostokata" z wydania drugiego miala sluzyc przyszlym dodatkom, tyle ze poki co po nich ani widu ani slychu.