Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Ostatnio zmieniony 01 cze 2017, 15:33 przez KubaP, łącznie zmieniany 2 razy.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Jak chcesz zagrać w finalny prototyp - z tymi wszystkimi figurkami etc, to wpadnij na Zgrany Wawer Trudne Gry 10 czerwca.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
KubaP pisze: Jak chcesz zagrać w finalny prototyp - z tymi wszystkimi figurkami etc, to wpadnij na Zgrany Wawer Trudne Gry 10 czerwca.
Dzięki. Gra prezentuje się iście zjawiskowo, i jesli chociaż w połowie mechanika jest tak dobra, to jest to must-have. W odpowiednim wątku zgłoszę swoje uczestnictwo, jesli tylko będę się mógł pojawić.
Z Cykladami, poza tematyką i generalnie area contro, dużego podobieństwa nie widzę, wstępnie. I to z pewnością dobrze, warto aby gry wyznaczały nowe trendy, a niekoniecznie były zblizone do gier juz dostępnych na rynku. Czekam na gameplay
Epyon pisze:Z tymi nowymi i lepszymi, to byłbym ostrożny. Ja wiem, że koleżeństwo, itp., ale może wstrzymajmy trochę rydwany hype'u, bo to się robi niesmaczne...
Niemniej, gra ma szansę trafić w moje klimaty.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Kolego drogi. Grałem. Inni grali. To jest dobre i nie ma nic wspólnego z koleżeństwem, trust me.
Do tych co grali, mieliście okazję sprawdzać jak wygląda rozgrywka przy 1-2 graczach? Na ogół tego typu gry są zdecydowanie lepsze przy większej liczbie graczy, a przy mniejszych liczbach kuleją trochę. Jak tu jest?
@KubaP: Ja nie twierdzę, że nie jest dobre, ale może nie popadajmy w nadmierną egzaltację. Jeśli grałeś, to czekam na wrażenia z rozgrywki, jakiś skrótowy opis mechaniki, podobieństwa i różnice względem Cyklad - zwłaszcza z zaznaczeniem rzeczy, które w Lords of Hellas zostały rozwiązane lepiej. Inaczej to tylko czcze gadanie...
Co do wyglądu - faktycznie wywołuje on mocny efekt woow. Pytanie jak wyglądać będzie gra mechanicznie... Jeśli będzie grywalnie, to mam tytuł, dla którego warto będzie spasować z PM Rising Sun;)
Swoją drogą, ciekawe jakie są szanse na wydanie gry w rodzimym języku, w ramach KS? Pewnie większe niż Hannibala, ale o to nietrudno
Wyczuwam nowy trend, który zaczął się przy Blood Rage - im większe figurki, tym większy hype xD
No ale cóż, sam pod ten hype się podczepiam, i na pewno z niecierpliwością będę czekał na jakieś wieści z rozgrywek
W filmiku, do którego link podałem powyżej, autor pokazuje przez ostatnie około 10 minut figurki z bliska. Są znakomite, chociaż czasem jak patrze na figsy w niektórych grach, to powoli się gubię i już nie wiem czy zerkam na planszówkę czy zabawkowe figurki.
Padre pisze:To ja teraz czekam na wątek "Lords of Kluczbork - jeszcze nowsza i jeszcze lepsza wersja Lords of Hellas od Januszy Marketingu".
Poczekaj aż zagrasz, to zobaczymy jak będziesz śpiewał Lata całe nadziewamy się na hype kiepskich gier, a gdy nagle pojawia się tytuł godny wszelkiego hype'u, to jęki. Jeszcze będziesz robił wielkie oczy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli to "kolejne Cyklady" to odpuszczam bo lubię oryginał, poza tym Mare Nostrum już jest podobne do Cyklad i to wystarczy. Jeśli natomiast jest to zupełnie inna gra to warto się zainteresować.
TTR_1983 pisze:Wszystko super, tylko pudło z takimi figurkami będzie pewnie kosztowało z 500 PLN...
Obawiam się, że masz rację, 100$ za nadziewaną miniaturkami grę robi się powoli standardem - Dark Souls, Mythic Battle, Rising Sun itp itd... A jak doda się do tego jeszcze inne szmery bajery, choćby w postaci podświetlanego pudełka...
TTR_1983 pisze:Wszystko super, tylko pudło z takimi figurkami będzie pewnie kosztowało z 500 PLN...
Obawiam się, że masz rację, 100$ za nadziewaną miniaturkami grę robi się powoli standardem - Dark Souls, Mythic Battle, Rising Sun itp itd... A jak doda się do tego jeszcze inne szmery bajery, choćby w postaci podświetlanego pudełka...
a czy ta lampka to nie przypadkiem jednorazowy strzał egzemplarza testowego?
a czy ta lampka to nie przypadkiem jednorazowy strzał egzemplarza testowego?
Raczej tak
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie sądzę by robili to w standardzie. A jeżeli zrobią to będzie błąd, bo bateria nie jest wieczna i po kilku latach może wyciec i zwyczajnie zniszczyć pudełko a nawet zawartość. I widzę już jak ktoś wciska pudełko między inne zawadzając tym przyciskiem
Może to błędne wrażenie ale u siebie spodziewam się problemu w odbiorze gry z takimi wielkimi figurkami. Narazie nie pasuje mi to do gry planszowej. Zupełnie jakbym wziął od synka transformersa czy innego spidermana i postawił na plansze.