splocki pisze:Pudełko zbudowane
http://winonboard.blogspot.com/2017/05/ ... nsion.html
Najlepiej to mi chyba napis wyszedł.

ile kosztował Cię materiał na zrobienie takiego pudełka?
przejrzałem instrukcję do kilku zestawów i mam kilka pytań / wątpliwości i chciałbym żebyście w razie czego wyprowadzili mnie z błędu
- te dodatki, które są aktualnie w sprzedaży są zarówno dodatkami i samodzielnymi grami [jeden albo dwa trafiłem takie co jako samodzielna gra pozwalają grać tylko 2 osoby]
- zestawy początkowe graczy [czyli 10 kart] oraz ta pula kart zawsze dostępnych [zazwyczaj około 60] są zawsze takie same czy się czymś różnią między wersjami?
- skoro można np grać dwoma dodatkami to czym w takim razie różni się core set od dodatku? tymi 100 kartami, które tworzą talie dobierania czy coś mi jeszcze umyka? oczywiście nie chodzi mi o elementy typowo z dodatków jak np planszetki bohaterów czy tokeny czegoś tam
- czy każdy dodatek działa z core setem? czy raczej jak ktoś sugerował są pary [core set + dodatek / dodatek + dodatek] które działają najlepiej ze sobą?
- czy sam core set pozwala w ogóle pograć? czy bez jakiegoś dodatku szkoda czasu?
- czy core set jest must have? czy lepiej brać wcześniej w wątku proponowane pary? np Rise of Vigil + Darkness Unleashed?
- czy promo to są karty wchodzące tylko do tali z której ciągniemy karty czy do innych też mogą?
- czy karty w year edition są tylko ładniejsze i hologramowe czy też jakościowo lepsze?