No nic, najwyraźniej jeszcze trzeba trochę ograć zombiaków i się oswoić

We wczorajszym finale Mistrzostw Polski w NH3.0 spotkały się Death Breath i Posterunek. Obserwując ten mecz nie miałem wrażenia, że DB stwarzało jakieś szczególne zagrożenie. Przez większość gry Posterunek czyścił planszę z jednostek DB, w miarę możliwości z dystansu i z dala od swojego Sztabu, a w dwóch ostatnich rundach zadał mordercze ciosy za 8 punktów w praktycznie bezbronny Sztab DB.Deathhammer pisze:Ja mam za sobą 5 gier DB, w tym 4 przeciwko Molochowi i kroi mnie równo. Jedną wygrałem, reszta to sromotna porażka, w tym dzisiaj dwa razy do zera. Armia ma zdecydowanie potencjał i mnogość zagrywek ale trzeba kombinować, największą bolączka jest niska inicjatywa jednostek, większość spada dopóki zdąży cokolwiek zrobić... No, a te 8 bitew daje spore możliwości, z drugiej jednak strony często niepotrzebnie zapycha rękę.
Gwoli ścisłości - Wrocław wicemistrzem, trzecia była Gdynia.Pixa pisze:A co do MP, to Wrocław trzeci
Przecież na 55 stronie wrzucałem ankietę dla Hexomaniaków http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... start=1350,dave8 pisze:Przebrnąłem przez kilkanaście ostatnich stron wątku ale nie znalazłem odpowiedzi.
Które najlepiej dodatki kupić? (mowa o wersji 3.0).
Powiedzmy nie więcej niż 8 szt. - które byście wybrali i dlaczego?
Jeżeli Ci zależy na urozmaiceniu to Neojungla, Vegas i Dancer. Oferują sporo nowych zasad i wydłużają żywotność gry, wymagają kilku gier by je ograć.Heiken pisze:Jakie armie polecacie do gier domowych dla posiadacza podstawki 3.0? Tak 2 - 3 na razie.
DokładnieTak czy inaczej, jeśli gra Ci się podoba prędzej czy później kupisz je wszystkie![]()
A ja się zatrzymałem z dodatkami (jakies te nowe armie przekombinowane).Heiken pisze:Jakie armie polecacie do gier domowych dla posiadacza podstawki 3.0? Tak 2 - 3 na razie.
Dopiero co ogłosili:Robert3511 pisze:Zdaje się, że była zapowiedź eliminacji do mistrzostw już w marcu. Wiadomo coś?
Jak zwykle świetny tekst.
Tak naprawdę jedyne FAQ jakie jest potrzebne, to rozpiska na pary armii "X kontra Y" i wyjaśnienie najbardziej wątpliwych kwestii w w konkretnym zestawieniu par. Jest w tej chwili 16 armii oficjalnych (wliczając Dooms Day Machine)tomb pisze: Największa, być może jedyna prawdziwie ważna skaza Hexa, to oczywiście spiętrzające się wraz z rozwojem gry nieścisłości i niejasności w zasadach. Patrząc na internetowy roboczy FAQ rośnie we mnie obawa, czy ów długo oczekiwany dokument będzie rzeczywistą pomocą dla graczy. Powtórzę się w swojej mantrze - Neuroshima Hex potrzebuje nowej instrukcji, spisanej precyzyjnie i konsekwentnie. Myślę, że gros problemów zniknie przy zastosowaniu jednolitej terminologii i zachowaniu identycznych zwrotów tam, gdzie to potrzebne. Przydatna byłaby też rozpiska z timingiem - tura rozpisana punkt po punkcie.
Nigdy nie zagrałem z żadnym z tych minidodatków, niestetyDarkSide pisze:warlock, a jak wrażenia z grą z minidodatkami? Grywasz z nimi? Sam mam wszystkie ale jeszcze niektórych nie miałem okazji wypróbować.