A graliśmy już dwa razy i wiem że zostanie u mnie, bardzo ciekawa gra, z bardzo fajnym sterowaniemy kiedy chce wygrać grę czy zdążę przed innymi

A jaka to jest rozsądna cena? Bo w Pl widziałem po 160 zł bez rabatów. Sam w sumie też czekam...bartekb8 pisze:Santa Maria, ktoś wspominał o Santa Maria? Z początku myślałem że to kategoria lekkich gier rodzinnych, a zapowiada się na naprawdę fajny tytuł do myślenia i podejmowania ważnych decyzji. Czekam na PL w rozsądniejszej cenie ☺
Ja wprawdzie nie grałem, ale w mojej grupie ta gra zrobiła furorę i... Została zakupiona. Pewnie więcej będę mógł napisać jak w nią zagram.bartekb8 pisze:Santa Maria, ktoś wspominał o Santa Maria?
Azul wyda Lacerta po polsku, będzie taniejbartekb8 pisze:Gra rzuciła mi się niedawno w oczy gdzieś w cenie powyżej 200 zł, za 160 zł nie widziałem ale za tyle pewnie bym brał bo gra jest niezależna językowo.
@gizmoo, gratuluję występu i wyróżnieniaPrzybliż jak tam trafiłeś (sorry za bycie ignorantem).
Na stoisku Dice Tower rozdawali kupony z konkretnymi cyferkami. Podczas trwania DT Show Tom Vasel losował cyferki, które każdy miał nadrukowane na kuponie. Miałem wyjątkowe szczęście (podobnie jak pozostali uczestnicy), że Tom wylosował mój numerek, bo widzów było kilkuset. (nie wiem dokładnie ile, na moje oko około 300 osób). Trzy razy sprawdzałem swój kupon, bo nie mogłem uwierzyć.bartekb8 pisze:@gizmoo, gratuluję występu i wyróżnieniaPrzybliż jak tam trafiłeś (sorry za bycie ignorantem).
FajnieGizmoo pisze:Na stoisku Dice Tower rozdawali kupony z konkretnymi cyferkami. Podczas trwania DT Show Tom Vasel losował cyferki, które każdy miał nadrukowane na kuponie. Miałem wyjątkowe szczęście (podobnie jak pozostali uczestnicy), że Tom wylosował mój numerek, bo widzów było kilkuset. (nie wiem dokładnie ile, na moje oko około 300 osób). Trzy razy sprawdzałem swój kupon, bo nie mogłem uwierzyć.
Kuba, po The Others i Apocryphie więcej gier Ci nie pokażęGizmoo pisze:Kolejne dwie gry przywiezione z Essen zagrane:
Apocrypha - (+--) - Przygodowa karcianka na mechanice Pathfindera rozgrywająca się w świecie opanowanym przez potwory. Na plus: Zarąbisty świat, FANTASTYCZNY klimat i kapitalne ilustracje. Graficznie - bomba! Gameplay: Raczej nie moja bajka. Za dużo rzucania kostkami, za mało ciekawych decyzji do podjęcia. Mnóstwo wordingu na kartach do opanowania. Ciężko było przez to się wczuć i sprawnie poruszać. Znajomi, z którymi grałem powiedzieli, że sama mechanika jest wzięta z Pathfindera i niemal identyczna. Uproszczono tylko ilość testów - bo statystyki są w sumie cztery, a w Patfinderze bodaj 7. Muszę zagrać jeszcze raz, żeby wyrobić swoje zdanie, ale na razie jak dla mnie za mało kombinowania, a za dużo wyniku zależnego od losu. Wrażenie też powtarzalności i robienia w kółko tego samego. Tura gracza wygląda tak: Dobierz kartę, zagraj kartę, dobierz wierzchnią kartę ze stosu kart lokacji i rzuć kostkami na test. Ten świat jednak i klimat - powalają. A graficznie jest boska.
Jutro, ze skarbów przywiezionych z Essen, mam nadzieję na rozegranie Feudalii i jak będzie czas, to może uda się w coś jeszcze (np. w Clans of Caledonia)
Krzysiu, ale ja napisałem "Muszę zagrać jeszcze raz, żeby wyrobić swoje zdanie". Apocrypha ma sporo plusów i chciałbym zagrać na spokojnie, bez pośpiechu. Miałem nadzieję, że tam będzie więcej przygody i/albo kombinowania. A na razie - odniosłem wrażenie, że to tylko: dobierz kartę-> rzuć kostkami-> sprawdź, czy zdałeś test. Liczę, mam wręcz wielką nadzieję, że tak nie jest i moje pierwsze wrażenie było mylne.olsszak pisze:Kuba, po The Others i Apocryphie więcej gier Ci nie pokażę
Już widziałem trochę Twoich zdjęć w wątkach, które obserwujęyakos pisze:Tradycyjna poessenowa geeklista ze zdjęciami gier:
http://bit.ly/spiel2017