Angielski tłumacz się kropnął i napisał że wygrywa ten kto ma mniej - i większość wersji ma błąd w instrukcji, bo wszyscy tłumaczyli z angielskiego

zgodne z oryginalnymi niemieckimi zasadami. W angielskich zasadach to zdanie zostało przetłumaczone błędnie i stąd ten "powielany na całym świecie błąd".W przypadku remisu zwycięża ten z remisujących, w którego posiadłości
pozostało więcej pustych pól.
Podobno, każda domowa kolekcja powinna zawierać "jakiegoś" Felda?veljarek pisze:Brawo
Być może???, jak zawsze wierzę w Wasze opinie, jak poznam inne: Trajana, Bora Bora itp. to będę w stanie to sam stwierdzićveljarek pisze:To najlepszy feld
Strona 4, przykład z dołu: "Oddając do zasobów 2 żetony robotników, Ania może zmienić wynik '2' na '6' i dzięki temu wziąć żeton z magazynu numer '6'" To każdy robotnik zmienia wynik o 2 czy o 1 ?wc pisze:Mam wrażenie (i nadzieję), że akurat w Burgundii nie ma błędów rzeczowych w instrukcji. Jest nawet poprawiony błąd powielany na całym świecie dotyczący rozstrzygania remisów
O 1 (bez specjalnego żetonu - jest taki, który pozwala zmieniać robotnikiem o 2). Tu nastąpiła zmiana 2>1>6. Można zmieniać 1 na 6 i odwrotnie.sydonia pisze:Strona 4, przykład z dołu: "Oddając do zasobów 2 żetony robotników, Ania może zmienić wynik '2' na '6' i dzięki temu wziąć żeton z magazynu numer '6'" To każdy robotnik zmienia wynik o 2 czy o 1 ?wc pisze:Mam wrażenie (i nadzieję), że akurat w Burgundii nie ma błędów rzeczowych w instrukcji. Jest nawet poprawiony błąd powielany na całym świecie dotyczący rozstrzygania remisów
Racjazakwas pisze:O 1 (bez specjalnego żetonu). Tu nastąpiła zmiana 2>1>6. Można zmieniac 1 na 6 i odwrotnie.sydonia pisze:Strona 4, przykład z dołu: "Oddając do zasobów 2 żetony robotników, Ania może zmienić wynik '2' na '6' i dzięki temu wziąć żeton z magazynu numer '6'" To każdy robotnik zmienia wynik o 2 czy o 1 ?wc pisze:Mam wrażenie (i nadzieję), że akurat w Burgundii nie ma błędów rzeczowych w instrukcji. Jest nawet poprawiony błąd powielany na całym świecie dotyczący rozstrzygania remisów
7 żòłtych pólhipcio_stg pisze:Wygląda na to, że niedługo dostaniemy kolejną porcję plansz do zameczków!
https://bgg.cc/image/3823671/castles-bu ... der-2017-p
To są plansze z najnowszego kalendarza adwentowego. Służą do gry w zespołach dwuosobowych.Tomzaq pisze:7 żòłtych pólhipcio_stg pisze:Wygląda na to, że niedługo dostaniemy kolejną porcję plansz do zameczków!
https://bgg.cc/image/3823671/castles-bu ... der-2017-p
A lubisz co-opy?zakwas pisze:Nie dam 200+ zeta za plansze do Zamków...
Ale czy na pewno?
To jest kwestia dogadania, mi osobiście coop nie leży nigdzie, więc unikam. Z rabatami wychodzi chyba 186 zł. Ja za to kupiłbym dodatek do Rajas - mogę dać 30zł. Wystarczy kilka popularnych sprzedać (np. Cacao, Cottage Garden, Splendor, Rajas) i już wyjcie Ci 36zł za zamkizakwas pisze:No właśnie, niestety, tak.
No własnie ilość zabawy kolejny rok z rzędu zniechęca mnie do zakupu kalendarza. Złapałem w jednym wątku promkę do Flamme Rouge, ale ZB raczej są mocno oblegane i ciężko.harrison pisze:To jest kwestia dogadania, mi osobiście coop nie leży nigdzie, więc unikam. Z rabatami wychodzi chyba 186 zł. Ja za to kupiłbym dodatek do Rajas - mogę dać 30zł. Wystarczy kilka popularnych sprzedać (np. Cacao, Cottage Garden, Splendor, Rajas) i już wyjcie Ci 36zł za zamkizakwas pisze:No właśnie, niestety, tak.(może free jak sprzedasz coś jeszcze) no, ale spoko, rozumiem, że nie każdy ma chęć i czas na zabawe. Zawsze pozostaje nadzieja, że to na BGG będzie w sklepiku.
Zamki Burgundii: Gra KarcianaGizmoo pisze:Z racji braku osobnego tematu dotyczącego KARCIANYCH Zamków Burgundii [...]
Dzięki! Wpisywałem polską i niemiecką nazwę gry. Dlatego nie znalazłem nic w wyszukiwarce.Pan_K pisze: Zamki Burgundii: Gra Karciana
Nie ma za co